nlc.hu
Aktuális

Takarítás munkalehetőségek Ausztriában

Magyar nőként könnyen dolgozhatsz most Ausztriában, havi 700 ezerért

Ausztria hoteleiben megtalálhatják számításukat az osztrák munka végzését vállaló magyar nők.

Ausztria már készül a nyári szezonra, takarító és szobalány munkakörbe toboroznak magyar munkavállalókat az osztrák hotelekben idénymunkára, 4-5 hónapra. Munkaerőből soha nincs elég az osztrák hotelekben, egy osztrák állás monitor pedig minden hónapban közzéteszi az ország munkaerőhiány adatait. Eszerint turizmus és vendéglátás terén, jelenleg az ágazatban dolgozók egy nyolcadával több embernek is jutna osztrák munkaírja a Pénzcentrum

Magyar nőként könnyen dolgozhatsz most Ausztriában, havi hétszázezerért

Számos hotel és vendéglátóhely kifejezetten magyar

munkavállalók jelentkezését várja, szobalány, takarító (Mitarbeiter, Housekeeping) munkakörbe. Kizárólag a szezonra keresnek, tehát legfeljebb 4-5 hónapra. A legtöbb helyen fizetés mellett biztosítanak ingyenes szállást, mosást, internet elérhetőséget és olyan hely is akad, ahol napi egyszeri étkezést is fizetnek. Az idénymunkában kint dolgozók számos egyéb juttatást például családi pótlékot is kapnak.

Az elvárások között a nyelvtudáson kívül más nincs,

bár különböző szinteket várnak a különböző vendéglátóhelyek, ahol tapasztalattal nem rendelkezők is jelentkezhetnek. Havi bruttó 2 283 euróval (bruttó 715 635 forint) számolva, tekintetbe véve a vásárlóerő-paritást is, az átlagosan elérhető osztrák munkabér az itthon megkeresett havi 520 ezer forintnak felel meg. Tavaly novemberben a nettó magyar átlagkereset 427 700 forint volt, az osztrák

szobalányok így nagyjából a magyar átlagkeresetet kapják.

Magyarországon az intézményi takarító és kisegítő foglalkozás bruttó átlag keresete jelenleg 296 ezer forint, ami nettóban 179 ezer forintra tehető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top