nlc.hu
Aktuális
Üvegszilánk az iskolai menüben

Üvegszilánk került a tolnai kisiskolások ételébe, szándékosságra gyanakodnak

A rendőrség és a Nébih is eljárást folytat az ügyben.
iskolai menza,

Bezárták a Tolna megyei Iregszemcse község önkormányzati főzőkonyháját, mert május elején – több alkalommal is – veszélyes tárgyakat találtak az ételekben – értesült a Privátkopó. Egyik alkalommal az iregszemcse Göllesz Viktor Általános Iskola ebédlőjében étkező alsós osztályos gyerekek ételében üvegdarabokat találtak. Egy iregszemcsei óvodai dolgozónak egészen a nyelőcsövéig jutott egy üvegszilánk, azt sürgősségi ellátás során távolítottak el. Egy másik alkalommal pedig egy iregszemcsei ovis szájából fém dörzsi edénysúroló darabját szedte ki az óvodapedagógus.

Az üvegdarabok, valamint a mosogatáshoz használt anyagok is a helyi főzőkonyhán készült ételből kerültek a kisgyerekek ételébe.

A főzőkonyhát a vasvári székhelyű Atroplusz Kft. üzemelteti. A cég ügyvezetője, Kulcsár Gábor nem zárja ki az idegenkezűséget: „Kénytelen vagyok a szándékosságot és az előre kitervelt károkozást feltételezni”.

A bűnügyi portál úgy tudja, a rendőrség, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is eljárást folytat az ügyben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top