nlc.hu
Aktuális
2 év börtön várhat egy britre, mert nagyon lehúzott egy éttermet Thaiföldön

2 év börtön várhat egy britre, mert nagyon lehúzott egy éttermet Thaiföldön

Nem tolerálja az ázsiai ország a rágalmazást.
ételkritikus,

Letartóztattak egy brit férfit Thaiföldön, mert állítólag kárt okozott egy phuketi étteremnek azzal, hogy többször is egycsillagos értékelést tett közzé az interneten, miután az étterem tulajdonosával veszekedett.

Egyik nap egyszerűen megjelentik a rendőrök a 21 éves brit férfi bangkoki lakásán és letartóztatták. Az ehhez vezető incidens 2022-re nyúlik vissza, amikor Phuketben bérelt egy lakást. A thai médiában csak Alexanderként emlegetett férfi legegyszerűbben egy olasz éttermen keresztül jutott el lakhelyére, és ezt a rövidebb utat többször is igénybe vette. Amikor a tulajdonos észrevette, hogy a férfi naponta többször is áthaladt az éttermén, felszólította, hogy inkább az utcai frontot használja, mivel nem fizető vendég és zavarja a többi vendégeit. Nem sokkal az összekülönbözésük után az étteremtulajdonos arra figyelt fel, hogy az éttermének a Google-besorolása 4,8-ról 3-ra zuhant a sok hamis, egycsillagos értékelést kapott. Feljelentést tett, mert azt gyanította, hogy Alexander áll az online rágalmazási kampány mögött.

Azt nem tudni, hogy a thai rendőrség hogyan bizonyosodott meg arról, hogy Alexander volt a felelős a negatív online kritikákért, de elfogatóparancsot adtak ki ellene, mivel a rágalmazási „hadjáratával” szándékosan kárt okozott az étteremnek. 

A 21 éves Alexandert Bangkokban letartóztatták, és átadták a Phuket északi részén található Sakhu Rendőrkapitányság nyomozótisztjének. A kihallgatás során a brit férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, de ha bűnösnek találják, 2 év börtön is várhat rá.

2020-ban egy amerikai turistát hasonló vádakkal illették Thaiföld szigorú rágalmazásellenes törvényei alapján, mert egy phuketi üdülőhelyet „modern rabszolgasággal” vádolt meg a Trip Advisor oldalon (a világ egyik legismertebb közösségi platformja, amelyen bárki szabadon véleményezheti az általa felkeresett helyeket). Letartóztatták, de nem sokkal később szabadon engedték, mert bocsánatot kért a tettéért.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top