nlc.hu
Aktuális
12 éves sofőrt kapcsoltak le a rendőrök Romániában

12 éves sofőrt kapcsoltak le a rendőrök Romániában

Büntetőeljárást indított a rendőrség.
gyerek autós,

Egy 12 éves autóst kaptak el a román rendőrök vasárnap. A maszol.ro beszámolója szerint a kiskorú sofőr a Dâmbovița megyei Tețcoiu település egyik utcáján autókázott.

Mint kiderült, a gyerek megfújta apja kocsiját és egyszerűen elhajtott otthonról, a rendőrök azonban kiszúrták és megállították.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Idehaza is történt már hasonló eset, akkor egy 10 éves kislány vezette az autót Kiskunhalas környéki településen. Igaz, akkor az apja mellette ült és videózta. A szülő ellen a Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt. Állítólag az autót az apa indította be, majd a lánya vezette önállóan a kocsit mintegy 200 méteren át, eközben az apuka az anyósülésen ült. A lány biztonsági öve sem volt bekötve, és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie a gépkocsival. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette, a videót közzétette egy közösségi oldalon, és az elvált feleségének is elküldte.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top