nlc.hu
Aktuális
Azt ígérte megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zaciba adta

Azt ígérte, megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zaciba vágta azokat a jósnő

Nagyon átverte a kuncsaftját.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy, magát jósnőnek kiadó asszonnyal szemben, aki azt ígérte a kuncsaftjának, hogy másnapra megtisztítja a rontástól az ékszereit, de végül zálogházba adta őket – írja az ugyeszseg.hu.

Az 52 éves jósnő 2023 decemberében egy győri bevásárlóközpontban szólította meg a sértett nőt azzal, hogy jósol neki. Jóslás közben a sértetten lévő arany karkötőről és aranygyűrűről azt állította, hogy rontás van rajtuk, de megígérte, hogy leveszi róluk. Kuncsaftja ekkor átadta neki a 165 ezer forint értékű ékszereit abban a hitben, hogy másnap “megtisztítva” visszakapja azokat. A jósnő azonban 20 perccel később már zaciba vágta azokat.

ékszer

A kicsalt ékszerek – Forrás: ügyészség.hu

A nyomozás során a rendőrök az ékszereket lefoglalták a pláza zálogházában, és visszaadták a tulajdonosnak, így a kár megtérült.

Az ügyészség a jósnőt kisebb kárt okozó csalással vádolta meg, akár 2 évet is kaphat. Ügyében a Győri Járásbíróság dönt majd.

Nem ez az első alkalom, hogy jósnőnek kiadva magát próbált pénzt szerezni valaki. Korábban két nógrádi férfi verte át ily módon az “ügyfelét”. Azzal hitegették, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, és mivel szerintük az illetőn és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy „megakadályozzák a várható tragédiák bekövetkezését”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top