nlc.hu
Aktuális
Gyomorforgató dolgokat talált a Nébih, azonnal bezáratott egy debreceni éttermet

Gyomorforgató dolgokat talált a Nébih, azonnal bezáratott egy debreceni éttermet – fotók és videó

Rágcsálók, rovarok és lejárt élelmiszerek.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, azonnal bezáratták – számolt be honlapján a hatóság.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

A Nagyerdő Projekt Kft. által üzemeltetett Pálma étterem több helyiségében – többek között az élelmiszerek tárolására használt raktárakban – rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat találtak az ellenőrök. Nem mindenhol működtek megfelelően a kézmosók, valamint kézfertőtlenítő szer és a jogszabályban előírt fertőtlenítő hatású mosogatószer sem volt az étteremben.

Az épület, valamint a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapota sem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Az étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt.

Szennyezettek voltak a gépek, eszközök és berendezések, például a húselőkészítő helyiségben lévő daráló, bárd és élező. Nem állt rendelkezésre megfelelő számú mosogató sem, és a konyhában is számos hiányosságot találtak az ellenőrök.

Súlyos hiányosságokat tártak fel a szakemberek a dokumentációban is, sőt az ellenőrzés idején dolgozó szakácsnak nem volt érvényes egészségügyi könyve.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

 

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

A hatóság összesen 20 tétel, mintegy 66 kiló nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és megtiltotta annak felhasználását.

Időközben az étterem – amely május 27-ig kényszerült lehúzni a rolót – kijavította a hiányosságokat, és a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően ismét kinyithatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top