nlc.hu
Gasztro
Bezáratta a Nébih, most újranyitott az étterem

Újra kinyithatott a Nébih által bezáratott budai étterem – a tulajdonosok nem tagadják, hogy hibáztak

Állítják, családi okok miatt nem tudták elvégezni a nagytakarítást.

Mint arról beszámoltunk, súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokat tárt fel a Nébih Budapesten, egy 2. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során. A hatóság célzottan ment ellenőrizni a magyaros ételeket kínáló vendéglátóhelyet, ahol többek között a mosogató rá se volt kötve a vízhálózatra, a tűzhelyre vastagon ráégett a kosz, a konyhát általános takarítatlanság jellemezte, padozatán a szennyeződés vastagon lerakódott, hiányzott a rovarháló a konyhai ablakról, rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. A hatóság azonnal bezáratta az éttermet.

Három nap alatt azonban kijavították a hiányosságokat, így újra kinyithatott a budai étkezde. Az üzletvezető azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy szerinte a zöldségeket mindig megmosták, csak máshol. Azt nem tagadja, hogy hibáztak.

Előtte…

Forrás: Nébih

Forrás: Nébih

Utána…

Forrás: RTL / RTL Híradó - videó

Forrás: RTL / RTL Híradó – videó

Sajnos az életünk most így hozta. Január-februárban a festés és a nagytakarítás elmaradt. Apukámmal ketten csináljuk ezt az étkezdét. Ő január-februárban a Kék Golyó utcában pihent, én kisbabát várok, úgyhogy így próbáltunk túlélni. (…) Mi is emberek vagyunk, hibáztunk. Ezt tudomásul vettük. Ennek megvannak a következményei, amit természetesen vállalunk” – mondta Hasszmann-Gyimesi Kata.

Kifestettek, kitakarítottak, a hűtőben lévő ételeket megfelelően felcímkézték. A Nébih szakemberei ezután újra ellenőrizték az éttermet, akkor már mindent rendben találtak, ezért engedélyezték, hogy újra kinyithasson.

Azt még nem tudni, mennyi büntetést kell majd fizetniük a szabálytalanságok miatt, a bírság összegét még nem határozta meg a Nébih. Várhatóan több százezer, esetleg egymillió forintra rúghat a büntetés.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top