nlc.hu
Gasztro
Éttermet záratott be a Néhib Budapesten

Gusztustalan konyhájú budai éttermet záratott be a Nébih – fotók és videó

Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokkal szembesültek az ellenőrök.

Megdöbbentő higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei Budapesten, egy 2. kerületi étterem hatósági ellenőrzése során. A Nébih beszámolójából kiderül, hogy a konyhát általános takarítatlanság jellemezte: padozatán a szennyeződés vastagon lerakódott, az oda kifröccsenő sütőolajat kartonpapírral itatták fel, mennyezete és oldalfala poros, elszíneződött, helyenként repedezett, pókhálós volt. Ezenfelül a padlóösszefolyó nyitott volt, fedele hiányzott. A kifröccsenő sütőolajjal vastagon szennyezett konyhai ablakot – a rovarháló hiánya ellenére – nyitva tartották. Az egységben több helyen a világítótestek törés elleni védelmét sem biztosították.

Az egység zöldség-gyümölcs előkészítő helyiségében is bőven akadt kivetnivaló: hiányzott a szükséges munkaasztal és a kétmedencés mosogató esetében nem gondoskodtak a hideg-meleg folyóvízről, sem a szennyvíz hálózatra való rákötésről.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

 

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

A rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt, míg a kézmosóban személyzeti ruhákat tároltak. Maga a zöldség és gyümölcs tisztítása – az erre szolgáló helyiségen kívül – a gazdasági bejárat előtti közlekedőben történt.

Fotó: Nébih

Fotó: Nébih

A feltárt jogsértések miatt az élelmiszerlánc-felügyeleti ellenőrök az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top