nlc.hu
Aktuális
Egy többgyermekes, fiatal nő is az embercsempész-banda tagja volt

Egy többgyermekes, fiatal nő is az embercsempész-banda tagja volt, családja sem tudott a zöldségtermesztő Beáta „másodállásáról”

Nappal gazdálkodott, éjjel pedig az embercsempészeket irányította az anyuka.
bilincs

Egy többgyermekes fiatal nő is az embercsempész-maffia legbelső körébe tartozott, amelyik több mint 150 menekültet juttatott át mintegy 13 millió forintért Magyarországon keresztül a szerb határról Ausztriába – értesült a Blikk. H. Beáta családja zöldségtermesztéssel foglalkozik, semmit sem tudtak a nő “másodállásáról”. 

A bűnszervezet tagjai ellen tavaly ősszel emeltek vádat, mára pedig már másfél tucat vádlottja van az ügynek. A banda legfőbb vezetője, az iraki Mozore Hoshinko volt, őt azonban még üldözi a rendőrség. Ő irányította a külföldi szálakat, idehaza pedig J. Mihály és a testvére, H. Beáta vitte a “vállalkozást”. Többször is előfordult, hogy a furgont, amiben napközben zöldségeket szállítottak, éjjel a menekültek fuvarozására használta a banda.

Mint a lap megtudta, a békési családanya – akinél enyhítő körülménynek számíthat az ítélet kiszabásakor, hogy több gyereke is  van – tevékenyen részt vett a csempészetben: ő volt az előfutár. Az volt a feladata, hogy a furgon előtt vagy mögött menjen az autójával, majd jelezze, ha rendőröket lát. Ha pedig igazoltatás volt, ő volt az, aki megállt, így a furgon háborítatlanul tovább tudott haladni. Az ismerőseinek azt mondta, azért tűnik el gyakran, mert egy sofőrszolgálatnak dolgozik.

A lebukásuk előtt egy hónappal szállt ki Beáta a bűnszervezetből, ám rendőrök így is eljutottak hozzá.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top