nlc.hu
Aktuális
Elütötte és a motorháztetőn vitte métereken át Pesten

Elütötte a vele vitatkozó sofőrt, majd a motorháztetőn vitte métereken át Pesten – videón a sokkoló jelenet

Évekre börtönbe kerülhet az agresszív autós.

Elütötte és métereken keresztül vitte magával a motorháztetőn a haragosát egy sofőr Budapesten, a Róna utcában – számolt be a Tények. Egy fedélzeti kamera vette fel a sokkoló jelenetet, a videót a Bp-i Autósok Közössége osztotta meg.

Mint a felvételen is látszik, a piros toyotás azt sérelmezhette, hogy az előtte lévő szürke autó elengedte a szemből kanyarodó autókat. Utána mindkettő átment a piroson, majd a Róna utcában kezdődött az igazi kakaskodás. A toyotás kiszállt az autójából, hogy számon kérje a szürke autóst, aki valószínűleg megijedt, emiatt pedig a gázra taposott és nagy lendülettel elütötte a férfit, majd métereken keresztül tolja maga előtt a motorháztetőn.

“Ezzel a magatartással, hogy a piros autós ezt csinálta, valójában mit ért el? Semmivel nem lett előrébb, semmivel előbb nem ért oda a céljához. Viszont két nyugodt közlekedő helyett most két frusztrált, ideges sofőr van az utakon, ami sokkal nagyobb veszélyhelyzetet teremthet a jövőben” – nyilatkozta a Tényeknek az esetről Barta Judit, szakoktató.

Egy ügyvéd szerint már a hirtelen fékezéssel is szabályt szegett a piros kocsi sofőrje, emiatt akár 3 évre is börtönbe kerülhet, ráadásul más bűncselekményeket is elkövettek. “Megvalósulhat itt is a közúti veszélyeztetés, és ezt már a bíróságnak kell vizsgálni, hogy véletlenül vagy szándékosan “kente fel” a motorháztetőre a másik autós a Toyota sofőrjét. Maga az a tény, hogy a Toyota sofőrje kiabálva kiszáll és ráüt az autóra, az a garázdaság bűncselekményét valósítja meg, ami további 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető” – elemezte ki a történteket Dr. Atalay Borbála.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top