nlc.hu
Aktuális
Régi rendszám ára

Félmilliárdot adott valaki egy száz éves, apró vasdarabért

Egy nagyon öreg rendszám iszonyat pénzt ért meg valakinek Ausztráliában.

A különleges karaktereket tartalmazó rendszám mindenütt drága. Van olyan tábla is köztük, aminek ára már-már elképzelhetetlen magasságokba szökken. Ennek oka lehet az adott kombináció egyedisége is, de nem feltétlenül. Földünk néhány országában – ilyen Ausztrália is – minden, valaha kiadott rendszám forgalomban marad, míg tönkre nem megy, így akár időt álló befektetésként is felfogható.

Az ausztrálok heritage plate-nek nevezik

a múlt század elején kiadott rendszámokat, amik ma is hivatalosan használhatóak közúton. A most árverésre került darab egyike a kiadott 90 példánynak, ami csak két szám kombinációja – írja a Vezess. A rettentően ritka darabért 2,54 millió ausztrál dollárt fizetett valaki, ami forintban több, mint hatszázhúsz milliót jelent, a Victoria államban – minden bizonnyal Melbourne-ben – kiadott rendszámtábláért.

Félmilliárdért adott el valaki egy száz éves vasdarabot

A vasdarab értékét csak növeli,

hogy az kerek szám, ami miatt még ritkább, ilyenből értelemszerűen csak kilenc volt ebben a sorozatban. Idén januárban adták el egyébként Sydney város, így talán egész Ausztrália legelső rendszámát, a NSW 1-et is, 2,9 milliárd forintnyi ausztrál dollárért – pedig ennyi pénzből Új-Dél-Wales állam székhelyének legjobb részén is lehet villát venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top