nlc.hu
Aktuális
Már most 23 fokos a Balaton

Már most 23 fokos a Balaton, és hol van még a kánikula?!

Nem kell sokat várni a 25-26 fokos vízhőmérsékletre.

Sokan strandolnak már a Balatonnál, ma is rengetegen érkeztek a tóparti településekre, ahol mostantól még több vendégre számítanak. Akadt olyan is, aki több mint ezer kilométert utazott egy balatoni élményért: egy házaspár a németországi Rostockból jött a “magyar tengerhez” – derült ki az RTL Híradó riportjából

Van, ahol már csaknem 23 fokos a Balaton vize, de a strandok üzemeltetői bíznak a további melegedésben. Az előrejelzések alapján napokon belül tényleg emelkedhet a víz hőmérséklete (akár 25-26 fokos is lehet), a jövő héten ugyanis napról napra melegebb lesz.

A hőmérséklet a hét közepén már a Balaton térségében is meghaladja a 30 fokot, és idővel ez tovább fog emelkedni. Várhatóan a hét második felében hőségre lehet számítani ebben a térségben is” – prognosztizálta Kuntár-Molnár Anna, meteorológus.

Az UV-sugárzás elérheti a nagyon erős szintet is, a kánikula miatt akár elrendelhetik az első hőségriadót.

Vasárnap egyébként nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható Magyarország több régiójában. A Dél-Dunántúl, valamint a Dél- és az Észak-Alföld területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es értéket. Normál bőrtípusnál már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Balogh Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top