nlc.hu
Aktuális
Két óra alatt öt házba tört be a medve

Két óra alatt öt házba tört be a medve: az egyikben épp otthon voltak

A betörések ebédidőben történtek, és a jelek szerint a medve valóban az ebédjét kereste.

A Kalifornia államban található Sierra Madre festői környezet, ami közel van a természethez. Annyira közel, hogy egy medve úgy döntött, meglátogatja a kertvárost. Két órán keresztül szabadon járt-kelt a házak között, úgy, mintha csak egy járókelő lenne arrafelé. Egy járókelő, aki mellesleg néhány házba is betör – derül ki a UPI beszámolójából.

Medve

Félelmetes, mennyire nem zavartatják magukat az emberektől (forrás: Pixabay)

A medve négy otthonba és egy garázsba nézett be. Nem mindig volt nehéz dolga. Az egyik otthonban például csak egy szúnyoghálós ajtó állta útját, szóval még szép, hogy benézett. Ez volt az egyetlen olyan általa meglátogatott ház, melynek lakója épp otthon tartózkodott. A középkorú nő a helyzetet látva azonnal bemenekült a hálószobájába és magára zárta az ajtót. A medve nem ment utána.

Mint kiderült, a medvét leginkább a konyha érdekelte, ahol azonnal rátalált a fagyasztóra. Kinyitotta, és egy nagy csomag fagyott csirkemellet emelt ki onnan. Magával vitte a zsákmányt a szájában, ám később elejtette az utcán.

A rendőrök üldözni kezdték, a medve futás közben elejtette a húst, majd a rendőrök jöttek és visszaadták a fagyasztott csirkémet

– meséli az asszony, aki udvariasnak írta le a medve látogatóját, aki tiszteli és szereti a nagyvadakat, de annak nem örül, hogy a házában és annak környékén vándorolnak.

Az ebédidőben történt medvebetörések során senki sem sérült meg a Sierra Madre-i Rendőrség beszámolója szerint. Az elmúlt fél évben négyszer fordult elő, hogy medvék házakba törtek be arrafelé, viszont rengetegszer látták őket az utcákon sétálni. A helyzet azonban nem súlyosbodik, hiszen tavaly jóval több medveészlelést tapasztaltak a város területén, és betörésből is több volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top