nlc.hu
Aktuális
Tengerparti futóhomok veszélyei

Romantikázás közben nyelt el egy nőt a homok

Jamie a tengerparton sétált férjével, amikor hirtelen derékig a homok fogságában találta magát.

Jamie Acord a Maine állambeli Phippsburg tengerpartján sétált férjével, amikor hirtelen derékig ellepte a homok.

“Szó szerint olyan volt, mintha beleestem volna egy nyitott csatornába

– sétálunk, beszélgetünk aztán hirtelen beszippant a homok.+ “Úgy zuhantam, mint egy szikla. Azt sem tudtam, mit tegyek. Ez teljesen új dolog volt nekem, pedig mindig ugyanarra a strandra járunk” – idézi a Yahoo Jamie Acord szavait.

férje szerencsére résen volt

és azonnal kihúzta a gödörből. “Ahogy kihúzott, megfordultunk, hogy megnézzük, mi történt, mert csak arra tudtunk gondolni, hogy egy gödörbe estem, de addigra már úgy nézett ki, mint a tengerpart többi része: azonnal betelt.”

 

Jaime azért tette közzé közösségi oldalán az esetet, hogy figyelmeztessen a veszélyre: ha valaki egyedül kerül ilyen helyzetbe, abból komoly baj is lehet. A szakértő szerint, a valaki vízzel telített homokban találja magát, főszabályként nyugodtnak kell maradni, majd az érkezés irányába – tehát hátra – dőlni, akár lebegő helyzetben is. Minél jobban el tudjuk oszlatni a súlyunkat, annál szabadabban mozoghatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top