nlc.hu
Aktuális
Jön a hőség: akár 38 fok is lehet a jövő héten

Jön a kánikula: akár 38 fok is lehet a jövő héten

Egyik napról a másikra pokoli hőség csap le az országra.

Folytatódik a nyáriasan meleg idő a jövő héten, sok napsütésre számíthatunk. Ráadásul a hét második felében berobban a kánikula: a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban is csupán 20 fokig csökken a hőmérséklet – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul, Dunántúlon zápor, zivatar is előfordulhat. Kedden sok napsütés várható, megspékelve egy-egy futó záporral. A minimum-hőmérséklet 14-20, a maximum 28-34 fok között valószínű. Szerdán napos, száraz időre van kilátás, csapadék nem valószínű. Hajnalban általában 16-22 fok várható, a csúcsérték pedig 30-36 fok között alakul. Csütörtökön alapvetően napos idő várható, esőre nem kell számítani. Hajnalban 17-23, a délutáni órákban 30-37 fok valószínű.

Pénteken sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet 17-24 fok között alakul, a csúcsérték 32-38 fok között valószínű.

Szombaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A hajnali 18-24 fokról, délutánra 27-37 fok közé melegszik fel a levegő. Némi felfrissülést hozhat egy, Nyugatról érkező hidegfront. Vasárnap többórás napsütés valószínű, helyenként lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 18-24, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között várható.

Ahogy berobban a hőség, a jövő héten várhatóan a Balaton vize már 25-26 fokosra melegedhet.

Aki nem bírja a meleget, pokoli napok elé néz az induló hőhullám miatt. Különösen a fejfájással, a keringési elégtelenséggel és nehéz légzéssel élők viselik majd nehezen. Több lesz a rosszullét, gyakrabban szédülhetünk és erősen romlik a teljesítményünk, figyelmetlenebbek, fáradékonyabbak lehetünk, és romlik az alvásminőség végünk is – figyelmeztet a meteogyógyász

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mohai Balázs 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top