nlc.hu
Aktuális
Máig nem tudni, mi miatt zuhantak le a Wizz Air magyar pilótái Svédországban

Máig nem tudni, mi miatt zuhantak le tavaly a Wizz Air magyar pilótái Svédországban

Az egyik gyászoló szülő azóta is keresi a válaszokat arra, hogy mi vezetett a tragédiához.

Korom Gábor és kollégája 2023. június 18-án Lengyelországból szálltak fel egy kisrepülővel és a Stockholmtól északra lévő Dala-Järnába tartottak. A kapitány hirtelen változtatott az útirányon, majd veszítettek a magasságból, és a tengerbe zuhantak. A kapitány édesapja egy éve várja a válaszokat a svéd hatóságoktól, ám hiába. Mint a Blikk írja, Korom Mihály most tucatnyi kérdést intézett a svéd hatóságokhoz – többek közt azt firtatja, hogy az ottani légiirányítók miért nem vették komolyabban, hogy a kisgép a viharzónába kerül – mivel a svédek egy évvel a tragikus légibaleset után sem tudtak megnyugtató választ adni arra, miért halt meg a fia és a Wizz Air másik magyar pilótája.

Korom Gábor rutinos, tapasztalt pilóta volt, a Wizz Airnél dolgozott kapitányként. Édesapja képtelen feldolgozni fia elvesztését.

A svédek mostanra megvizsgálták a kisgép roncsait, de ezzel sem jutottak közelebb a megoldáshoz. Korom Mihály úgy érzi, a svéd légiirányítás nem állt a helyzet magaslatán akkor, amikor nem figyelmeztették a két magyar pilótát, hogy honnan közelít feléjük a vihar.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top