nlc.hu
Aktuális
Merész vagy pancser? Droggal a táskájában akart bemenni a Múzeumok Éjszakája rendőrségi programjára

Merész vagy pancser? Droggal a táskájában akart bemenni a rendőrszékházba a Múzeumok Éjszakáján

Egy valódi intézkedést is láthattak az este folyamán a látogatók.

Filmbe illő krimifeladvánnyal várták a budapesti rendőrök a Múzeumok Éjszakáján hozzájuk érkezőket – számolt be az RTL Híradó. Több gyilkossági ügyben is nyomozóként próbálhatták ki magukat a Teve utcai rendőrszékház látogatói, a feltételezett gyilkost még hazugságvizsgálóval is tesztelhették. Sőt még a központi ügyeletre is bemehetett mindenki.

Akadt olyan gyerek a látogatók között, akinek az az álma, hogy rendőr lehessen, ám sokan csak a krimiket kedvelik, és eljöttek megnézni, hogyan is dolgoznak a rendőrök a valóságban.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a rendőröknek intézkedniük is kellett az este folyamán, az egyik látogató – egy 23 éves férfi – táskájában ugyanis marihuánát találtak. A rendőrség székházába átvizsgálás után lehetett csak bejutni, ekkor találták meg a drogot nála.

Eljárás indult ellene.

A Múzeumok Éjszakáján idén amúgy rekordszámú, több mint 450 résztvevő intézmény várta mintegy 3 ezer programmal késő éjszakáig a látogatókat országszerte és a határon túl is. A programsorozatot minden évben a Szent Iván éjszakájához legközelebb eső szombaton rendezik meg, immár 22 éve. Tavaly mintegy 380 ezren vettek részt a programsorozaton, ebből csak a Szépművészeti Múzeumot több mint 16 ezren keresték fel az éjszaka során.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top