nlc.hu
Aktuális
21 éves Magyarország legfiatalabb polgármestere

21 éves Magyarország legfiatalabb polgármestere, már 14 évesen ez akart lenni

Elárulta, mivel tölti az idejét, ha épp nem a falut járja.

A 21 éves Kanik Péter Magyarország legfiatalabb polgármestere. Már tizenévesen tudta, hogy polgármester szeretne lenni. A Fejér vár megyei Előszállás vezetőjévé választották meg, a helyiek szerint a fiatal kora ellenére egy jó testülettel a háta mögött bírja majd a munkát, amire felkészült – írja a Blikk. Mindenki drukkolt neki, még Farkas Imre, Előszállás leköszönő polgármestere is örül, hogy valaki átveszi tőle a stafétabotot. 

Péter egyik legjobb barátja először azt hitte, viccel, de az utolsó egy évben mindig a terveiről – miszerint indult a választáson és polgármester lesz – beszélt. “Komolyra fordult a dolog, sikerült megnyernie a választást, és szerintem okkal” – nyilatkozta Balázs, aki a kampányban is sokat segített a győztes jelöltnek. Akárcsak Erzsi néni, aki 25 éve a falu cukrásza. A kampányban előfordult, hogy már hajnal kettőkor elkezdte sütni a reggelit a kampányoló polgármesterjelöltnek és fiatal barátainak. Sírt, amikor megtudta, hogy Kanik nyert a választáson.

Forrás: Facebook / Előszállás

Forrás: Facebook / Előszállás

A fiatal településvezető hivatalosan nevelőtanárként dolgozik, a szabadidejét a mezőgazdasággal foglalkozó családjával és a barátaival tölti, vagy éppen a hot-dogos standjával megy rendezvényekre. “Mindig azt mondta az apukájának, hogy ő polgármester lesz. Van benne akarat és kitartás, hogy ezt megcsinálja” – mesélte róla a lapnak a nagynénje. Ezt Kanik is megerősítette. Elmondása szerint már 14-15 évesen elhatározta, hogy polgármester szeretne lenni. “Ez volt az álmom” – jegyezte meg.

Már 15 évesen ifjúsági klubot alapított a barátaival, rendezvényeket szerveztek a településen, hogy építsék a közösséget és erősítsék az összefogást. Ami pedig a polgármesteri terveit illeti, folytatná az útszakaszok aszfaltozását, bölcsődét nyitna és a háziorvosi ellátást is biztosítaná. “Itt nem arról szól az élet, hogy politikai csatákat vívunk. (…) Itt mindenki a faluért dolgozik” – jelentette ki Kanik Péter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top