nlc.hu
Aktuális
36 órán keresztül sodródott a tengerben egy nő

36 órán keresztül sodródott a tengeren egy nő, mire kimentették

A kínai nő még hétfőn tűnt el, 80 kilométerre a parttól találtak rá, és csodával határos módon kórházi ellátásra sem szorult.

Nyolcvan kilométerre a Japán partoktól mentették ki az óceánból azt a nőt, aki 36 órával korábban úszás közben elsodródott, és két éjszakát töltött a vízben – írja a Guardian.

A 21 éves kínai nő – aki valamilyen úszógumiszerűséget viselt – hétfőn este fél nyolc körül úszott egy barátjával a a Shirahama Ohama strandon. A barátja később jelezte a nő eltűnését, és a hatóságok még aznap a nő keresésére indultak.

A nőt végül szerdán reggel 7:48-kor egy teherhajó fedezte fel a Csibához tartozó Bōsō-félsziget déli csücskénél a vízben lebegve. Egy közeli, kisebb tartályhajó legénységének tagja a tengerbe ugrott, hogy kimentsék a nőt.

A parti őrség helikoptere kiemeli a tartályhajóról a tengerben elsodródott nőt Japán partjainál

(Fotó: Handout / Japan Coast Guard Yokosuka Office / AFP)

A parti őrség munkatársa elmondta, hogy a nő mintegy 80 kilométert sodródott a kimentésének helye és a part között.

Miután kivitték a szárazföldre, kórházba szállították, de meglepő módon nem kellett bent tartani, mert végig tiszta volt a tudata, és nem volt életveszélyes mértékben kiszáradva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top