Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a brutálisan összevert, hatgyermekes Orosz Bernadett exére

F.C. | 2024. Július 22.
Azt akarják elérni, hogy a férfit másodfokon életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért is ítéljék el.

 

A bíróság februárban 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte az Orosz Bernadett volt párját, amiért a vád szerint 5 éve brutálisan megverte. Emellett két korábbi bántalmazásban is bűnösnek mondták ki a volt katonatisztet, aki 2019-ben háromszor is megtámadta az exét. A vád szerint az első két esetben súlyos, a harmadikban pedig életveszélyes sérüléseket okozott a hatgyermekes nőnek. Az orvosszakértői vélemények alapján azonban a bíróság két könnyű és egy súlyos testi sértésben találta bűnösnek a férfit első fokon. A Patent Egyesületnél akkor azt mondták, ez az ügy is rávilágít a rendszer hibáira.

Az első fokú bíróság egyúttal megszüntette a távoltartási végzést a férfi ellen.

A támadó és az ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, ahogyan most az ügyészség is. Az RTL Híradó értesülése szerint a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kér Orosz Bernadett támadójára. A most benyújtott indítványukban azt kérik a Fővárosi Ítélőtáblától, hogy másodfokon életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt is mondják bűnösnek az egykori katonát.

A brutálisan összevert nő abban bízik, hogy soha többet nem kell találkoznia a támadójával.

Arról, hogy a februári tárgyaláson újra szembe kellett néznie az exével, akkor így reagált: „Jelentős mértékben traumatizál, hiszen én arra számítottam, miután abból a szobából kimenekültem, hogy soha többé nem találkozom vele, ehhez képest muszáj volt párszor. Remélhetőleg, már nem látom soha többet az életemben.” Hangsúlyozta, bűnbánó magatartást a 4 év alatt sem tanúsított az exe, valamint soha nem kért bocsánatot. „Még mindig tagad, nem emlékszik, illetve mentegeti magát, és hárítja a felelősséget. (…) Lehet, hogy még maga előtt is tagadja” – panaszolta akkor Orosz Bernadett, aki számára a történteket követő első 3 év nagyon kemény volt, nagyon megviselte. A bántalmazás óta egyébként műlencsével él, a tartós stressztől cukorbeteg lett és maradandó károsodásai is lettek a brutális veréstől.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version