nlc.hu
Család

Orosz Bernadett az ítéletről

Súlyosabb ítéletre számított az exe által brutálisan összevert Orosz Bernadett

Traumatizálta, hogy újra szembe kellett néznie a bíróságon a bántalmazójával.
Orosz Bernadett

Mint arról beszámoltunk, egy év tíz hónap börtönt kapott Orosz Bernadett bántalmazója első fokon. A hatgyerekes nőt a volt párja 2019-ben brutálisan összeverte. A volt katonatiszt végig tagadott, most enyhítésért fellebbezett. Áldozata az ítélethirdetés után azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy súlyosabb ítéletre számított.

„Három vádpontban bűnösnek találták, de módosult ez a büntetési tétel, és egy év tíz hónap börtönbüntetést szabtak ki első körben. Ahhoz mérten, ahogy csökkentették, megértem, tehát ott egy erős szankció, de ahhoz képest, ami történt velem, nem. (…) A kényszerintézkedés távoltartási végzés formájában volt jelen eddig, amit fontosnak tartok, hogy a másodfok végéig azért ez legyen érvényben, mert most már ki is mondták, hogy bűnös. (…) És fontos lenne számomra legalább ilyen formában a biztonságom” – hangsúlyozta a bántalmazott családanya.

Arról, hogy a tárgyaláson újra szembe kellett néznie az exével, így reagált: „Jelentős mértékben traumatizál, hiszen én arra számítottam, miután abból a szobából kimenekültem, hogy soha többé nem találkozom vele, ehhez képest muszáj volt párszor. Remélhetőleg, már nem látom soha többet az életemben.”

Hangsúlyozva, bűnbánó magatartást a 4 év alatt sem tanúsított az exe, valamint soha nem kért bocsánatot. „Még mindig tagad, nem emlékszik, illetve mentegeti magát, és hárítja a felelősséget. (…) Lehet, hogy még maga előtt is tagadja” – panaszolta Orosz Bernadett. 

Úgy fogalmazott a volt párjáról: „A mai napig az van bennem, hogy ő legszívesebben nyilván nem szeretne élve látni, hiszen áldozati tanú, sértett vagyok. (…) Ha akkor ő ezt befejezi, akkor nem tudom, hogy ilyen mértékben legalább érvényesül-e az igazság. Akkor nincs aki elmondja.

Bevallotta, a történteket követő első 3 év nagyon kemény volt számára, nagyon megviselte. „Mikor visszatértem a munkámhoz, az elvitte bizonyos mértékig a fókuszt” – mondta el, hozzátéve: sok sorstársa a mai napig megkeresi őt.

Orosz Bernadett a bántalmazás óta műlencsével él, a tartós stressztől cukorbeteg lett és maradandó károsodásai is lettek a brutális veréstől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top