nlc.hu
Aktuális
Állatkínzás a békéscsabai állatsimogatóban

Beteg gida szenvedett a békéscsabai állatsimogatóban, több kisgyerekes család is látta a megrázó jelenetet

Az állatvédők védők szerint nem ez az első állatkínzásos eset a Csaba Parkban.

Beteg kiskecskét mentettek az állatvédők egy békéscsabai állatsimogatóból, a gida szenvedését több kisgyerekes család is végignézhette. “Átmásztam a kerítésen, ölbe vettem a kiskecskét. Nyilván a gyerekek nem tudták, meg a nézőközönség sem tudta, hogy most miről van szó. Iszonyú állapotban volt. Azonnal elkezdtünk keresni állatorvost”mondta el az RTL Híradónak Perza Mihály, a Csabai Állatvédők munkatársa. Igyekezetük ellenére azonban elpusztult az állat.

Az állatvédők úgy tudják, nem ez volt az első ilyen eset békéscsabai állatsimogatóban. “Volt, hogy egy pónit raktak be a kecskék közé, aki egy frissen született kicsi gidát ölt meg. Volt, hogy egy szárnyas halt meg, két napig ott ették a tetemét a legyek” – osztotta meg Molnár Beáta, az Osiris Alapítvány vezetője.

Az érintett állatsimogatót – ahol mindez történt – az önkormányzat egyik cége üzemelteti. Az állatok gondozását egy megbízási szerződéssel dolgozó emberre bízták – nyilatkozta a polgármester, aki vizsgálatot indított az ügyben.

A Csaba Park azt állítja, az elmúlt években kevés állat pusztult el náluk, főként két ok miatt: az egyik, hogy a látogatók a tiltás ellenére etetik az állatokat, a másik pedig, hogy időnként a kiskecskéket nem fogadja el a saját anyjuk. Mindemellett a parkot üzemeltető cég bejelentette: azonnali intézkedéseket vezet be: gyakoribb gondozást, még több etetést tiltó táblát és kamerarendszer telepítését ígérik.

A rendőrök további adatokat gyűjtenek, hogy eldöntsék, indítanak-e nyomozást az ügyben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top