nlc.hu
Aktuális
Magyar utas is volt az Egyiptomnál elsüllyedt turistahajón

Egy magyar turista is volt az Egyiptomnál elsüllyedt luxushajón, búvárkodni indultak az utasok

Odavesztek a méregdrága búvárfelszerelések.

A nagy hullámok egy zátonyra lökték, emiatt megsérült, majd pedig elsüllyedt egy luxushajó – amely búvárkodni vitte az utasait – az egyiptomi Marsza Alam közelében június 26-án. A fedélzeten a legénységen kívül 24 turista tartózkodott, mindegyiküket sikerült kimenteni – számolt be a Telex. A portál értesülései szerint egy magyar állampolgár is volt a franciák között: a 36 éves magyar orvosnő is az elsüllyedt hajó fedélzetén volt a francia párjával.

A luxushajón tartózkodó turisták, köztük a magyar nő is búvárkodni ment a hajóval, a programot egyhetesre tervezték, a hajóbaleset idején még több nap hátra lett volna belőle.

„Ne aggódj, élek, de a hajó elsüllyedt” – ezt üzente a baleset után a magyar orvosnő a húgának. „A nővéremnek és a francia párjának szerencséje volt, mert amikor a legénység elkezdte a kimenekítést, akkor a kezükbe akadt kisebb táskákat felkapták, és köztük voltak a nővéremék táskái is. Igaz, a drága búvárfelszerelésük nekik is odalett” – mesélte a Telexnek az orvosnő húga. 

Amúgy a Vörös-tenger partján fekvő Marsza Alam az egyik legnépszerűbb úti célnak számít a búvárkodás szerelmesei számára.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top