nlc.hu
Aktuális
Trump háromszor is ki akar állni vitázni Kamala Harrisszel

Trump háromszor is ki akar állni vitázni Kamala Harrisszel

Körvonalazódnak az elnökjelölti viták.

Donald Trump három televíziós elnökjelölti vitára készül Kamala Harris-szel, amiről három médiummal zajlanak egyeztetések, és született csaknem végleges megállapodás. A volt elnök tájékoztatása szerint megállapodtak három országos televíziócsatornával a viták időpontjáról. E szerint a Fox News hírtelevízió szeptember 4-én, az NBC televízió szeptember 10-én, míg az ABC televízió szeptember 25-én lenne a vita házigazdája – írja az MTI.

Trump úgy véli, ugyan a támogatottsága az afroamerikai nők körében lehet, hogy nem túlságosan magas, de a közvélemény-kutatások szerint az afroamerikai férfiak, a fehér férfiak, valamint a zsidó választók és a spanyolajkú lakosság körében kimagasló.

Ami a július végi közvélemény-kutatási adatokat illeti, Fox News által megrendelt elmérés azt mutatta akkor, hogy az elnökválasztás kimenetele szempontjából kritikusan fontos államok közül Michiganben és Pennsylvaniában 49-49 százalék a két nagy párt jelöltjének támogatottsága, míg a szintén fontos Wisconsinban Donald Trump egy százalékponttal vezet; a jelenleg demokrata vezetésű Minnesota államban Kamala Harris 6 százalékpontos vezetését mérték a kutatók. A The Wall Street Journal napilap által megrendelt felmérés szerint országosan Donald Trump 49, míg Kamala Harris 47 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A Forbes által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye is, ami 51-49 arányú vezetést mutat Donald Trump javára; a New York Times megrendelésére készült felmérés pedig Donald Trump 48 százalékos támogatottságával áll szemben Kamala Harris 47 százaléka.

Kiemelt fotó: (b): Chris duMond/Getty Images // (j): Joe Raedle/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top