nlc.hu
Aktuális
Krausz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet

Krausz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus vette át a Magyar Szent István Rendet az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Sulyok Tamás köztársasági elnöktől.

A Nobel-díjas Krausz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet, amit Sulyok Tamás köztársasági elnök adott át.

A köztársasági elnök méltatása szerint Krausz és társai új eszközöket adtak az emberiség kezébe, amelyekkel vizsgálhatóvá váltak az atomokat felépítő elektronok mozgásai és energiaváltozásai, és ezzel végtelen távlatokat nyitottak.

Krausz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet

(Fotó: Getty Images)

“A fénysugár, amellyel Krausz Ferenc világít, egy eddig teljesen ismeretlen dimenziót tesz láthatóvá. A felfedezés életeket menthet az orvoslásban, megújíthatja a fizika és kémia számos tételét, elméletek újragondolására késztet más kutatókat, mozgásba hozza a világot” – mondta az államfő.

Az MTI híre szerint a díjátadón Krausz megköszönte a miniszterelnöknek és a magyar kormánynak a megelőlegezett bizalmat és a folyamatos támogatást, amelynek köszönhetően az elmúlt években Magyarországon sikerült egy világviszonylatban is párját ritkító csapatot felépítenie.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top