nlc.hu
Aktuális
Késes támadás Solingenben

Solingenben ámokfutó késelt a városi ünnepségen: Három halott, a támadó még szökésben

Legalább három ember meghalt és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel.

Halálos késes támadás történt pénteken az észak-rajna-vesztfáliai Solingenben, ahol épp a város fennállásának 650. évfordulóját ünnepelték. Három ember meghalt, nyolcan megsebesültek – közülük öten súlyosan.

helyszínelők

A rendőrség a támadás helyszínén (Fotó: Getty Images)

Az eset a belvárosban egy piactéren történt, ahol a koncertek számára szabadtéri színpadot állítottak fel. A környéket lezárták, a résztvevőket arra kérték, hogy hagyják el az érintett területet. Beszámolók szerint több ezer ember hagyta el a helyszínt.  

A helyszínre érkezett Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, aki azt mondta, hogy a gyanúsított indítéka ismeretlen.
   
Korábban a Bild című újság arról számolt be, hogy a támadó válogatás nélkül cselekedett.

A város fennállásának 650. évfordulója alkalmából pénteken kezdődött fesztivál vasárnapig tartott volna, de a késelés miatt félbe szakadt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top