nlc.hu
Aktuális
Emmy-díj 2024

Emmy-díj: csúcsot döntött A sógun, 18 kategóriában nyert

Apa-fia páros volt a gála házigazdája.

Csúcsot döntött A sógun című sorozat, amely a drámák között 18 kategóriában győzött a 76. Emmy-díjátadó gálán. Az MTI beszámolója szerint a vígjátékok legjobbja a Hicks – A pénz beszél lett, de jól szerepelt A mackó és a Szarvasbébi is.

A sógun elnyerte a legjobb drámai sorozat díját, és két főszereplője a japán színészek közül elsőként kapott Emmy-t: Szanada Hirojuki a legjobb színész, Anna Sawai pedig a legjobb színésznő kategóriában nyert.

A vígjátékok között a Hacks – A pénz beszél győzelme meglepetésnek számít, a legnagyobb esélyesnek A mackót tartották. A Hacks női főszereplője, Jean Smart egymás után harmadik alkalommal kapott Emmy-t a 2021 óta futó sorozatért, ezzel összesen már 6 van neki.

A mackó 7 díjat kapott az este során. Jeremy Allen White lett a vígjátéksorozatok legjobb férfi színésze (tavalyi sikere után másodszor), Ebon Moss-Bachrach pedig legjobb mellékszereplőként újrázott. A mackó rendezője, Chistopher Storer immár második Emmy-jét kapta meg a szériáért.

A Szarvasbébi a legjobb minisorozat Emmy-jét vitte el. A széria alkotóját és főszereplőjét, Richard Gaddet mindkét minőségében díjazták a gálán, a kínzóját alakító Jessica Gunning lett a legjobb mellékszereplő.

A Los Angeles-i gálán első Emmy-díját vehette át Jodie Foster: a kétszeres Oscar-díjas színésznő a minisorozatok legjobb színésznője lett A törvény nevében legfrissebb, Night Country című évadáért. 

A gála házigazdája két kanadai színész, Eugene és Dan Levy, apa és fia volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top