nlc.hu
Aktuális
Több órás esőkkel és komoly lehűléssel érkezik a hidegfront

Több órás esőkkel és komoly lehűléssel érkezik a hidegfront

Vége a csodálatos vénasszonyok nyarának: hétvégén már október végén szokásos hőmérséklet lesz.

„Az elmúlt egy hétben nem lehetett panasz az időjárásra: a zavartalan napsütés mellett nem volt sem túl meleg, sem túl hideg” – írja a 24.hu, mi pedig nem győzünk egyet érteni ezzel az állítással. Csakhogy a csodás vénasszonyok nyara hamarosan búcsúzik, szerdán ugyanis egy markáns ciklon keletkezett, melynek hidegfrontja komoly esőket is jelentős hőmérsékleti visszaesést hoz magával.

Jelentős esővel és hideggel jön a hidegfront.

Jelentős esővel és hideggel jön a hidegfront. (Fotó: GettyImages)

A Kiderül.hu meteorológus munkatársa, Molnár László a lapnak elmondta, csütörtökön és péntek még az ország nagy részén napos, kellemesen meleg idő várható; a front péntek este érkezik északnyugat felől.

Szombaton épp emiatt gyakoriak lesznek a több órás esők, és a hőmérséklet is bőven 20 fok alatt marad. Mivel a ciklon – az előrejelzések szerint – afrikai eredetű levegőt kever fölénk, az esővel szaharai por is érkezik. Vasárnap és hétfőn még tovább hűl majd a levegő: országszerte 14-18 fok közt maradnak a maximumok, aztán a hét második felére némi melegedés indul, sok napsütéssel, 20 fok körüli maximumokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top