nlc.hu
Aktuális
Gördeszkás az M3-ason

Az M3-ason gördeszkázott egy férfi, még a rendőrök is ledöbbentek a látványtól

Gördeszkapályának nézte az autópályát.

Gördeszkával indult haza egy férfi az M3-as autópályán, a rendőrök azonban megakadályozták, nehogy tragédiába torkolljon az extrém sport. “Útba igazították” a gördeszkást, aki azonban komoly helyszíni bírságot kapott. Az elképesztő esetről a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség számolt be Facebook-oldalán.

A rendőrök szeptember 30-án több bejelentést kaptak egy nem mindennapi közlekedőről: az illető gördeszkával próbált ‘hazagurulni’ az M3-as autópálya leállósávján Budapest irányába. A hátizsákos, fiatal férfi – kezében egy szatyorral – gördeszkán indult útnak, miután menetjegy nélkül maradt.

“Bár az autópálya közlekedési szabályai nem voltak előtte ismertek, most már tisztában van vele, hogy gördeszkával sem ajánlott a forgalmas úton gurulni” – jegyzi meg posztjában a rendőrség.

Az egyenruhások 20 ezer  forint helyszíni bírságot szabtak ki rá, majd útba igazították, hogy biztonságosabb utakon folytassa az útját.

Nem ez az első alkalom, hogy gördeszkás “csatlakozik be” a forgalomba. Korábban egy teherautóba kapaszkodott egy deszkás Budapesten, úgy vitette magát a Szabadság hídon, ám nagyot esett. Akkor hajszálon múlt, hogy nem lett tragédia. A  gördeszka közúti használata már önmagában komoly veszélyeket rejt, de amit akkor az a fiatal művelt, elképesztő volt! Egy autó fedélzeti kamerája által rögzített felvételen jól látszott, hogy a szerencsétlenül járt deszkás feje kis híján az útpadkának csapódott, ami akár végzetes sérülést is okozhatott volna.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top