Egymillió forintot kapsz, ha ebbe a magyar faluba költözöl

F.C. | 2024. Október 07.
Vannak feltételek.

Eperjes önkormányzata egymillió forint támogatást ad a településre költöző családoknak – írja a Délmagyar. A letelepedési támogatás a 45. életévüket be nem töltött házasoknak, élettársaknak vagy a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek jár. Feltétel a magyar állampolgárság. Erkölcsi bizonyítványt kérnek és kereseti igazolás is szükséges, bejelentett munkahellyel. Tíz évre kell aláírni a szerződést, ha korábban elköltöznek, kamatostul kell visszafizetni a pénzt.

Kabai Mátyás polgármester azt tartja a legfontosabbnak, hogy ne csökkenjen tovább a falu lélekszáma. “Elöregedő település vagyunk. A terveink között kiemelt szerepet kap az idősekről való gondoskodás, de a település hosszú távú jövőjét is szem előtt kell tartanunk, ezért növelnünk kell a lélekszámot” – indokolta a kezdeményezést.

Jelenleg 420-an élnek Eperjesen, közülük 38-an tartoznak a 0-14 éves korúak közé. Öt év alatt majdnem 80 lakost veszítettek el. “Szeretnénk a fiataljainkat helyben tartani és új családokat is várunk Eperjesre. A költségvetésünket a sok adósságból sikerült úgy rendbe tennünk az elmúlt 5 évben, hogy megtakarításunk is lett. Erre alapozva hozta létre a képviselő-testületünk a letelepedési támogatást” – magyarázta a településvezető.

Eperjesen amúgy már 3-5 millió forintért lehet házat venni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version