nlc.hu
Otthon

1 eurós ház Szicíliában

Vett egy 1 eurós házat Szicíliában, ez történt utána

Nem tudta felújítani az 1 eurós szicíliai házat a séf, de tetszett neki a város, ezért más megoldást talált ki, hogy ott maradhasson.
Utcakép a szicíliai Mussomeliben

Az elmúlt években számos festői, de elnéptelenedő olaszországi városka hirdetett olyan akciót, amelyben egy euróért lehetett lepusztult házat venni, amelyet aztán a tulajdonosnak meghatározott időn belül fel kell újítania. Eddig nem nagyon lehetett arról olvasni, mi történik, ha valaki belevág egy ilyen projektbe, most viszont egy séf számolt be a tapasztalatairól.

Az 58 éves Danny McCubbin a szicíliai Mussomeliben vásárolt magának egy házat, ahová az egyeurós kampánnyal igyekeztek a külföldieket vonzani. Az ausztrál férfi – aki 17 éve élt Angliában – mindig is Szicíliában akart élni, ezért nagyon örült a lehetőségnek. Ám kénytelen volt feladni a felújítási projektet, mert nem talált munkásokat hozzá, akkora volt a munkaerőhiány.

Miután a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére a kormány adókedvezményeket vezetett be a lakásfelújításokra, óriásira nőtt a kereslet.

Mire Danny talált egy építési vállalkozót, a felújítás költségei a duplájára nőttek, és ekkor úgy döntött, hogy már nem éri meg neki a projekt, és inkább visszaadta az egyeurós lakást.

A 11 ezer fős Mussomeli viszont tetszett neki, és más módon valósította meg az álmát. Vett egy olcsó házat 8 ezer euróért (nagyjából 3 millió forintért), amelyen sokkal kevesebb dolgot kellett rendbe tenni, így megúszta a felújítást 5 ezer euróból (1,8 millió forint).

A séf, aki Jamie Olivernek is dolgozott, 2020 decemberében költözött Szicíliába, azóta pedig The Good Kitchen néven közösségi konyhát nyitott, amely a rászoruló családoknak segít.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Facebook/The Good Kitchen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top