nlc.hu
Aktuális
Magyarország középiskoláinak erősségi sorrendje 2024/25-ben.

Váratlanul ez lett idén Magyarország legjobb középiskolája

A hvg által szerkesztett középiskola rangsorban komoly változások történtek a tavalyihoz képest.

Megjelent a hvg idei rangsora Magyarország száz legjobb középiskolájáról. A lista élmezőnyében jelentős változások történtek a tavalyihoz képest. Idén a Budapest Belvárosában lévő Eötvös József Gimnázium lett a legjobb középiskola, miközben a tavaly győztes, szintén budapesti Fazekas Mihály Gimnázium a harmadik helyet csípte meg. Vidékről a veszprémi Lovassy László Gimnázium került a legelőkelőbb helyre, a

Váratlanul ez lett idén Magyarország legjobb középiskolája

százas listán összesen 14 új intézmény kapott helyet.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium megtartotta előkelő helyezését a listán, míg a negyedik és ötödik helyre az ELTE Radnóti Miklós és Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium, valamint az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium futott be. Vidékről idén egyedül a veszprémi Lovassy László Gimnázium jutott a top 10-be, ami szintén figyelemre méltó változás. 

Az első húsz iskola között hat vidéki intézmény van.

A Lovassy mellett két győri gimnázium, a Kazinczy Ferenc, illetve a Révai Miklós is szerepel a listán. Szombathelyről az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Miskolcról a Herman Ottó Gimnázium, a cívis városból pedig a  Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája került be a topba. A százas listán egy híján az összes megyéből bekerültek középiskolák, van tehát miből szemezgetni az idén tovább tanuló diákoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top