Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia Zsóka!
Tegnap vásárolni voltunk, megvettük az összes virágot a temetőkbe és itt tartom most a teraszon a hétvégéig. Örülök legalább levan a gond róla és hétvégén nem szeretek tolongani a sok ember között, virágvásárlás terén.
Igen szép ez a rész, tele hegyekkel és ismered is mivel jártatok errefelé. Miért nem sikerült a négerkockád? Milyen az a krumplis-fánk ezt nem ismerem. Leírnád nekem ha kérhetném.
Nálunk ma húsleves volt pulykanyakból és szárnyból. Sütöttem egy adag tepertős pogit, nem is kell más, mert a leves is elég laktató. Igaz nem így párosítok, de most így jött ki a lépés. Amióta nyugdíjban vagyunk, ha kiadós leves van, utána már nem is eszünk semmit, mert elég a mennyiség.
Szia Zsóka!
Bizony megfűzhetnéd a férjedet, hogy menjetek oda ahová szeretnél, dolgoztunk mi már éppen eleget és megérdemeljük.
Hála az égnek a férjem jön velem mindíg, ő jó partner és számíthatok rá. Mi is sokat csavargunk, míg aktívak voltunk ezt nem tehettük meg csak ritkán.
Most érkezett el az idő arra, hogy azt csináljuk amihez éppen kedvünk van. Én is sokat sütök, főzök, nagyon szeretem csinálni, főleg akkor amikor látom, hogy örül a család az alkotásaimnak.
Én a Dunántúlon lakom Tatabányától nem messze egy kis falúban. Nagyon szép a környezet a Vértes és a Gerecse közötti részben lakunk. Itt is nagyon jó a levegő és szeretünk itt lakni.
A fiúk nagy pecások, de ez nem baj, nagyon sokan szeretik ezt csinálni. Kár, hogy nem szeretitek a halat mert ez nagyon egészséges és mi magyarok nem sokat eszünk belőle. Nem is hízlalna úgy mint a hús. A fogyókúrát meg ne csináld, ha azt mondták, szerintem igazuk is van.
Nálunk nagyon ködös az idő, ez nem szeretem, dehát itt van az ideje el kell fogadni.
Szép napot kívánok neked is és vigyázz magadra: Marika
Szia Zsóka!
Sajnálom, hogy a bátyád nincs jól, mindenesetre jobbulást kívánok neki. Olyan rossz őket így látni, az embernek összeszorul a szíve ettől az érzéstől.
Látom szeretitek a halat, ráadásul így még sokkal jobb, mert frissen juttok hozzá a férjed által. Mi is szeretjük. Szerinted le lehet fagyasztani a halászlét ami esetleg megmarad. Múlt héten csináltam egy jó adaggal, nagyon finom lett. Bekerült a hűtőbe, igaz egyszer felmelegítettem, amit nem szabadott volna szerintem. A harmadik nap kiszedem a hűtőből és képzeld teljesen megromlott. Azt hittem megüt a guta. Nem szeretnék mégegyszer így járni vele, ezért gondoltam ha megmaradna fagyasztható-e.
Itt is gyönyörű idő volt, a ruhák majdnem megszáradtak a kinti szárítón. Délután unokáknál voltunk és Bianka névnapon.
Három családot látogattunk meg, estére értünk haza. Örültek a tortának "névnaposunk" a többiek pedig a finom süteménynek.
Engem egyáltalán nem zavar, hogy ketten levelezünk. Szép álmokat és jó éjszakát Nektek.
Szia Zsóka!
Picit bekukkantok, hát tényleg ketten fogunk itt elbeszélgetni egymással. Szerintem erre a topicra már nem jönnek a kortársaink, legalábbis úgy néz ki. Vagy kevesen vannak a neten, nem tudom.
Ma nálunk nagyon esős idő volt, reggel már szakadt az eső mikor felébredtünk, viszont nagy szükség van rá.
Én is családiházban lakom, van teendő bőven.
Sajnálom, hogy súlyos beteg a testvéred, nagyon nehéz elfogadni az ilyen helyzetet. Ahogy megy az idő, úgy jönnek az eü.problémák sajnos. Vigyázz magadra. Jó éjt!
Sziasztok Lányok!
Most este kerültem gépközelbe, egész nap kertészkedtünk, gyönyörű időnk volt ma. Teljesen téliesítettünk mindent a kertben, jöhet a tél. Ilyenkor mindíg megnyugszom, hogy semmi sem fog tönkremenni.
Holnap jövök majd. Vigyázzatok magatokra.
Szia Edith7!
Örülök, hogy jól vagy. Nem probléma hogy nem vagy még 59. Ha van kedved akkor csatlakozz közénk. Látod nem nagy a tolongás itt, és ki tudja hányan leszünk egyáltalán. Szép estét Neked!
Jó estét edith7!
Mi van Veled? Remélem nem vagy beteg. Ha tudsz jelentkezz légyszíves és gyere közénk. Szép álmokat: Marika
Szia Zsóka!
Most jutottam csak ide a géphez. Ma egész napos testvértalálkozó volt nálunk, este 7-re pedig elmentem tornáznil. Jelenleg két unoka tartózkodik nálunk egy 6 éves kisfiú, és egy 16 éves nagylány.
Ugyanúgy jártunk mi is mint a férjed, rengeteg pénzzel maradtak adósok, és természetesen az ÁFÁT- ezután is be kellett fizetni, holott meg sem kaptuk. Rengeteg idegesség, gond, probléma. Mi is úgy láttuk jónak, hogy abbahagyjuk az egészet. A férjem előbb elment nyugdíjba, én 2 éve töltöttem be júliusban. Ha jól emlékszem júniusi vagy?
Igen Nekem tényleg nagy családom van, sokan vagyunk. Majd írok róluk én is.
Nem tudom, hogy a mi korosztályunkból hányan lehetnek fenn a neten. A fényképeket meg majd megtanulod felrakni. Én is most kezdtem nem régen és már megy, majd segítek benne, csak le kell kicsinyíteni a képet mert akkor nem teszi be az oldalra.
Mára elköszönök, nagyon szép álmokat, jó éjszakát. : Marika
Szia Zsóka!
Akkor nem kell ecsetelnem a dolgokat, hiszen Te is talapsztaltad a férjed által, milyen nehéz dolog ez a vállalkozósdi. Ha munkát kapunk is, utána az a gond, hogy nem fizetik ki és már megbukott a mutatvány.
Nagyon sajnálom ami Veled történt, és örülök annak hogy jól érzed már magadat. Jó dolog az, ha az embert szeretik a munkahelyén és még utána is szívesen meglátogatja a volt kollégákat. Ha nem lett volna jó a kapcsolat, nem tartanátok találkozókat. Ezen a téren is hatalmas a leterheltség, el sem tudom képzelni, mikor lesz az, hogy nyugodt körülmények között végezhessék a dolgukat.
Nekem is van 2 nagyunokám és 6 kisebb, ők sokat vannak nálunk.
Remélem azért többen leszünk itt, de most még nagy a csend, de az is elképzelhető, hogy ketten, vagy hárman leszünk. Szép napot!
Szia! Nekem a férjem volt vállalkozó, kömüvesként dolgozott ,de az utóbbi évek nagyon elkeseritöek voltak igy aztán ahogy a 60-at betöltötte Ő is eljött nyugdijba. Én a volt kollegákkal tartom a kapcsolatot, csüörtökön is lesz egy un."osztálybuli" ott jól kibeszélgessük magunkat, sajnos Ők sokat panaszkodnak a mostani eü állapotokra,nagyon sajnálom őket, segiteni nem tudok, sajnos. a munkahelyen ritkán keresem meg öket, már semmi nem a régi. Márciusban sulyos beteg lettem, intenziven feküdtem, 2 hétig comában. Ott tudtam meg hogy mennyire szerettek engem a kollegák,nagyon sok látogatóm volt, annyi szeretetet aggódást vigasztalást kaptam hogy soha nem tudom meghálálni nekik.Persze ehez az is hozzátartozik hogy aban a kórházban feküdtem ahol 40-évet dolgoztam. Én nagyon szerettem a munkámat, imádtam dolgozni, de tudod elfáradtam, Ök még mindig nagyon hiányoznak. Az én unokáim már nagyok,Igy sajnos Ök már csak átszaladnak,megnézni engem, és hogy van e valami finom kaja, mást már nem igényelnek.nos jó sokat irtam magamról, legközelebb a többi. remélem hogy sokan leszünk majd.A keresztnevem Zsóka.Szép estét, jó éjszakát, holnap is jövök, ha nem zavarok.
Szia Edith7!
Szeretettel üdvözöllek. A véleményeddel egyetértek, hiszen a probléma már jóval előbb kezdődik.
Konzervgyárba fizikai munkásnak is 45 év a legmagasabb életkor, ezen egy kicsit kibuktam.
Az unokáknak valóban szükségünk van ránk, ehhez én is sűrűn adom magam, és a gyerekeknek is könnyebb, és egy kicsit visszafiatalodunk.
Szia mamampamam!
Köszönöm a jelentkezésedet, örülök hogy itt vagy. Akkor Te is előnyugdíjban vagy, mint én. Szerintem nagyon jól tetted, hogy elmentél. Nagyon sok a probléma. Én sokat dolgoztam az államigazgatási apparátusban, de az utolsó éveimet, más területen töltöttem. Tudod, amikor az ember a saját vállalkozását építi, hát mit is mondjak nagyon nehéz dolog. A későbbiekben meg már nem úgy alakult, hogy azt érdemes lett volna csinálni.
Mostmár én is élvezem a nyugdíjas éveket, először bajban voltam.
Túl aktív vagyok még mindíg, és ha az élet úgy hozta volna, hát biztosan kidolgoztam volna végig az időmet.
Nem lehetett könnyű dolgod Neked sem a pályádat illetően, hiszen mindannyian tudjuk itt is mennyi gond van.
Remélem, hogy kialakul egy jó kis közösség és többen ellátogatnak hozzánk. Szép napot kívánok.
Szerintem úgy 45 éves kortól kezdik leírni a nőket a munkában...(((
Egyébként úgy gondolom, hogy az 59 évesek közül- kevés kivétellel, inkább azok, akiknek hivatásuk van- már nem dolgoznak, legfeljebb akkor, ha kevés volt a ledolgozott évük.55 fölött meg sokszor inkább nagymamaként lenne szükség ránk...(((