Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Magas Prolactin
Sziasztok,
Régi topic-okat már olvastam, de inkább újat indítok.
Nemrég magas Prolactin szintet mértek nálam (700 körüli érték - a ref.tartomány 490-ig oké kb.).
Kaptam Bromocriptint, 2 hónapig kellett szednem, majd abbahagyni és ezután kb. 10 nappal ismét vérvétel.
Most kaptam meg az eredményt, 2400 lett az érték!!!!
Ilyesmi tapasztalata volt valakinek??
nem, a mellemből a váladékozást már előbb elkezdték vizsgálni. a magasabb prolaktin szint a házi dokimnak köszönhetően derült ki. Panaszkodtam neki, hogy nem jön össze a baba és mondta, hogy nézzük meg a hormonokat. de lehet, hogy a kettő hatással van egymásra.
Én is sokkal jobban érzem magam a Bromo mellett, jobb a hangulatom, nem vagyok mindig olyan feszült és a mellfeszülés is elmúlt. Nekem még az előző nőgyógyászom írta fel a Bromo-t, idő közben orvost váltottam, de a leleteimet látva az új orvos is azt mondta, hogy folytassam a gyógyszer szedését és az adagolás is megfelelő. Ha nem találnak nálad semmi gondot a ct-n (biztosan nem fognak, nyugi!!!), szerintem kérdezd meg a dokit, hogy nem folytathatnád-e a Bromo szedését.
A melleid a magas prolaktin szint miatt vizsgálták meg?
Szerintem a ciklus 4. napja volt épp mindegyik alkalommal. Először 700, majd a 2 hónap Bromo, és miutan abbahagytam, megint kb a ciklus 4. napján volt az a durva 2400-as érték....
A két hónap Bromo szedés alatt nem is volt nekem kontroll, hogy levitte -e a prolaktin szintem.... csak hagyjam abba és ezután 7-10 nappal később menjek kontrollra... Gondolom addigra kiürül... Persze jó magasra ugrott az érték.
Pedig kozerzetileg én jobban éreztem magam, amig szedtem a gyógyszert... Most megint depisebb vagyok és a melleim is fajnak. Nekem nem volt mellékhatása, én is 2*felet szedtem naponta.
És most mehetek koponya ct-re, hogy nem adenoma-e... :((( Már tiszta para vagyok.
Ez megnyugtató, hogy nincsenek brutális mellékhatásai. Én jövő hónap elején kezdem az első kúrát, ha ebben a hónapban sem sikerült a baba. Remélem mind a kettőnknek hamar segít a gyógyszer. :)
eddig negatív mellékhatást nem tapasztaltam, belül meg ki tudja mi történik, majd csak a doki látja Uh-n. A gyógyszer leírásában mellékhatásként vannak nyugtalanító dolgok. nekem a ciklus 2. napjától kellett szedni 5 napon keresztül napi 2-t. Most júliusban volt az első kúra, 3 kúra alatt találkozunk a dokival, vérvétel stb. Annyit tapasztaltam, hogy megszűnt a mensi utáni barnás folyás, ami a doki szerint arra utal, hogy a peteéréssel van valami gond.
Szia Dzsia!
Nem írtad, hogy a ciklus hányadik napján ennyi az érték. Egy cikluson belül nagyon nagy eltérések lehetnek, sőt egy napon belül is. Egy kis stressz, vagy ha nem aludtál jól a vérvételt megelőző éjszaka, az is kihat.
Érthetetlen, hogy miért kellett abbahagynod, ennyi idő alatt nem fog hatni. Doki ennyire nincs képben?
Én jövő hónapban kezdem a Bromocriptin mellé a Clostilbegytet. Neked voltak a Closti-nak mellékhatásai? Kicsit félek tőle...
nekem úgy derült ki, hogy a mellem váladékozott és a házidoki kért, hormonvizsgálatot, nekem a napi (este) 1 tabletta vitte le kb. 300-ra. mellem is megvizsgálták találtak is jó indulatú kis cisztát, de ellenőrzéskor már felszívódott. persze emellett babaprojektozunk is ezerrel :) Most a bromo mellett a Clostilbegytet is szednem kell, a peteérés miatt.
Nekem 600 körül volt a prolaktin, én is Bromo-t kaptam rá, napi 2 x felet szedek rá. Kb. 2 hónap után volt kontroll, levitte a gyógyszer 120-ra. Azóta is ilyen adagolásban szedem a gyógyszert. Azt én sem értem, hogy miért kellett abbahagynod a gyógyszer szedését.
Kb fél éve csomók lettek a mellemben (az negatív szerencdsére), illetve a menstruációm is egy ideje úgy jött meg, hogy előtte 2 nappal volt egy kis "barnázás". Ezért néztem utána a hormon-dolgoknak és mivel a közeljövőben gondolkodtunk gyerekvállalásban (az mondjuk azóta kútba esett), kértem az orvostól hormonvizsgálatra beutalót.
Persze csak az ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron és prolaktin értékekeket nézték, pl a TSH-t nem.
Akkor derült ki.
Utána jött ez a 2 hónap Bromo szedés.
Csak most a baba-kérdés hiába nem aktuális, azért szeretném rendbe tetetni a dolgot....
ti terveztek babát? hogy derült ki, hogy magas a prolaktin szinted?
És egyáltalán miért kellett abbahagynom 2 hónap után? Amíg szedtem, addig nem is nézték meg, hogy változott-e az eredmény...
szia. nekem is majdnem 700 volt az érték, szedem a Bromosciptint (este 1) és normális határértéken belül van. nekem folyamatosan kell szednem, míg teherbe nem esek és terhesség alatt is a 3. hónap végéig.