Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lakásdizájn ötletek - képe
Biztosan sok ilyen topic van, viszont én arra gondoltam, hogy legyen ez egy olyan topic, ahol nagyon sok kép van és így bárki könnyen tud ötletekhez jutni.
Jó lenne kreatív képeket látni:
- gipszkarton ötletekről
- nappalik berendelzéséről
- fürdőszobákról
- konyhákról
- tapétázásról és festéről
- gyerekszobákról
- hálószobákról
stb.
Persze, mindent össze lehet pakolni. Csak arra szerettem volna mindenki figyelmét felhívni,hogy át kell gondolnunk, hogy hogy élünk, mielőtt hozunk egy ilyen döntést,hogy milyen stílusú legyen a lakásunk. (Hacsak nem olyan az anyagi helyzetünk,hogy ez a döntés pusztán 1-2 évre szól.) A minimállal nekem semmi bajom, híve vagyok-másnál. Én nem tudnék benne élni, mert nekem csak könyvből legalább 1000 példányom van, és egy zsúfolt könyvespolc nem illik ebbe a stílusba.
Csak ennyi.
Látom sok híve van a minimalizmusnak. Mi is kisgyerekesek vagyunk, és nekem is az tetszett, illetve nem is annyira az tetszett, mint egy új építésű bauhaus házhoz szerintem nem megy más. Szóval mi az otthonosság érdekében a retroval ötvöztük, de nem szálltunk el. Igazából szerintem egy minimált nem lehet otthonossá tenni sehogy Csatolok képeket
Az a kis antik részlet nem tévedés, hanem megbolondítás (Volt, aki azt hitte, hogy azért raktuk fel, mert nincs más ) A gyerekszoba éppen átrendezés alatt áll
én is bambusz anyagra gondoltam.
a konyhatervező dobta be az ötletet, amire egyből haraptam.
látványtervben nagyon jól néz ki, és miről szól manapság a trend, ha nem arról hogy keveredjenek a stílusok???
persze, biztos nálunk is fognak a nappali közepén legozni, de nem hiszem hogy ez az otthonunk állandó dísze lesz, össze lehet azt hamar pakolni.
én úgy gondolom, nem fogok nagyon mellé az elképzeléseimmel, pláne hogy lakberendező barátnőm is segítségemre van, de hát istenem, izlések és pofonok, mindenkinek más a szép, más az otthonos és más randa...
remélem hamarosan képekkel is szolgálhatok.
Falszínek és egyebekhez, ajánlom eztet. Nagyon jó kis progi.
a konyhád nagyon csini
honnan van? (ha szabad leírni)
Ez nagyon durva, Edina.
sztem a fürdőnk tök egyforma lesz, mert a miénk is pont így lett kialakítva, bár bár még nem vettük meg a csempét, de színvilágban mi is ilyet szeretnénk.
Viszont a mosdó + pult ugyanez.
Willvo, én bízom a lemosható festékekben. Zöldtöl és egyéb szintektől a hideg kiráz.
De ahogy lentebb is irtam, a bézs, törtfehér, a fehér meleg árnyalatai abszolút esélyesek.
Mit értesz sok cuccon? A mostani házunkból a gyerekek ágyán kívül sztem semmit sem viszünk magunkkal az újba. Tehát abszolút most kerül kialakításra.
Az emeleten és a földszinten is lesz egy gyerekszoba (játszószoba), elkerülendő hogy mindenhol játékok, babafotelek és egyebek heverjenek. A járókából és társaiból már kinőttünk. EGyedül etetőszék van, de azt is meg lehet gyönyörű wengéből csinátlatni, csak úgy, minimálosan.
Ja és tisztogatni kell ám rendesen! Mert nem mutat jól a sok vízszintes felületen a por. (Bár könnyű is a dolog, mert ugye üresek a polcok...)
A másik,hogy az aluminium nem tudom mennyire passzinható össze a bambusz betétekkel. Az alumínium nagyon karakteres, a bambusz is, de a kettő együtt nem feltétlen válik be. Én inkább semlegesebb dolgot tudnék elképzelni az alumíniumhoz, pl. üveget és inkább a színekkel-fényekkel tenném melegebbé a hangulatot. A bambusz meg inkább a nagyon erősen távol-keletiesen minimálra jellemző. De gondolom két gyerekkel nem mondhatni, hogy nincsenek cuccaitok... Márpedig ez a stílus erős önmegtartóztatás igényel a tárgyak birtoklása tekintetében.
Mi nyáron fogjuk felújítani a konyhánkat és a fürdőnket. Mindkettőre az jellemző, hogy nagyon pici: 3,5 és 3,8 nm-esek. Szóval nem lesz könnyű dolgunk.
A fürdőben csak úgy férne el egy "félsarokkád" (100x140-es), ha a mosógépet a mosdó alá be tudnánk tenni. Nomármost én még ilyen megoldást sehol nem láttam. Állítólag a szifont már el lehet tünteni (a falban), illetve a falhoz szorosan elvezetni. Ti tudtok erről valamit? Egyátalán lehetséges ez?
Nagyon örülök ennek a topicnak. Jó ötlet
Én is hoztam pár fotót, ezeket egy norvég lány blogjáról szedtem le
Brissy: szuperek a képeid, nekem minden álmom-vágyam egy ilyen konyha
degrassi: szuperek a fotóid, hozzál még
Bocs.
Elég lett volna egyszer klikkelni
Szia,
megkérdezhetem, hogy melyik ez a cég? Akár privátban... most fogok konyhabútort cserélni, és - bár közel sem ilyen hatalmas alapterületű, mint a képen - de szeretnék valami ütőset!
Köszi
Szia,
megkérdezhetem, hogy melyik ez a cég? Akár privátban... most fogok konyhabútort cserélni, és - bár közel sem ilyen hatalmas alapterületű, mint a képen - de szeretnék valami ütőset!
Köszi
Szia!
Jó ötlet ez a topik, már én is gondolkodtam rajta...
Építkezés vége felé járunk, most jött el az ideje a belső munkálatoknak, szóval most nagy nézelődésben vagyok...
Igazából kialakult elképzelés már megvan, nagyon minimál, és nagyon otthonos stílust képzeltünk el (no szekrények, függönyök, szőnyegek, mert azokat utálom 
Mi is mindent gipszkartonnal oldunk meg amit lehetséges (pl. nappaliban helyettesíti a szekrénysort a falfülke) de pl. fogalmam sincs hogy milyen színre fessük a falakat (egyelőre befutónak tűnik bézs, fehér, vmint a kandalló körüli gipszkarton berakást metál szürke festékkel szeretnénk szivacsos megoldással "kidekorálni" )
Mivel két pici gyerkőc van a háznál, fontos hogy az egész otthon hangulatot árasszon, ne legyen űrhajós. Meglehetősen nehéz összehozni a kettőt, szóval ha valakinek van erre egy két tippje nagyon megköszönöm.
Ja, és a konyhabútorom wenge fából lesz (aluminium munkapulttal és egy aluminium rolós szekrénnyel, ezt külön kértem ez volt a heppem  de hogy megtörjük a rideg hatást, bambusz betétek is lesznek itt ott.
A fürdő szintén wenge bútorokkal, és egy jó kis pihenősarokkal, amit még nem tudom mivel hogyan rendezzek be, erre is várnék tippeket.
Most pedig visszaolvasok, hátha valaki már megelőzött, és választ is kaptam a kérdéseimre.
üdv linda
folyt köv....
Mocli, a fenti topik utolsó hozzászólásában pont egy panel konyhája van bemutatva épített konyhabútorral. Nekem nagyon tetszik.
Ez egy magyar cég, olaszból rendelik a konyhákat. Mi megterveztettük ezt az összeállítást ők megrendelik és összerakva érkezik onnan. Itthon már csak a gépeket rakják bele + összeállítják otthon. Egyébként nagyon sok helyen jártunk és ők dolgoznak a legjobb áron. Mellesleg nagyon kreatívak és nagyon alázatosan a munkájuk iránt.
Én a rusztikus, meleg, otthonos stílust szeretem.
Tök jó ez a topik. Majd még jövök máskor is.
Köszi. Szerintem is. Sajnos nem olcsó. A gépekkel együtt áfa nélkül kialkudott ára 1,7M.
A képen grafitszürke van, mi wenge (egészen sötét barnát rendeltünk), mert hajópadló lesz a konyhában szintén sötét dió színű és az a grafittal nagyon ütötte volna egymást.
Manyi
Itt is körülnezhetsz. Lenyomott egergombal virtualisan bejarhatod
http://www.raumsicht.com/kunden/prima/
Sziasztok!
Jó ötlet a topic. Rengeteget keresgélek én is mostanában, mert költözés előtt állunk. Elég határozott elképzelésem van mindenről, így nagyon sok utánajárással (idegességgel) jár az egész de mégis élvezem.
Sajnos minden topic kihal egy idő után....
A házunkat az "East-meets-West" stílussal -azaz a minimalizmust ötvözzük az ázsiai lakberendezéssel- szeretnénk kialakítani.
Csatolok egy képet a megrendelt konyhánkról.
Várom én is a képeket. Továbbá... lévén, hogy a vége felé járunk szívesen adok tanácsokat, megosztom tapasztalataimat.
Manyi
http://gportal.hu/portal/judit-lak/
Nappali
Ifjúsági
www.eros.hu
Ez egy csempéket, burkolóanyagokat, füdrőszoba berendezéseket, szanitereket, zuhanykabinokat, kádakat, jacuzzikat forgalmazó cég. Minőségi termékeket árulnak és szerintem jók a "Termékeink" menüpont alatt található képek is!
Jaj de szép!!
Tudsz még hasonló képeket küldeni? Vagy egy oldalról van?
Sziasztok!
Engem gyerekszobás-képek érdekelnének! Kb. 1 év múlva szeretnék a fiamnak berendezni egyet, és addig ki szeretném gondolni, mi hogy legyen.
Köszi!