Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sütik-képpel

sunday
Létrehozva: 2006. január 28. 09:03

Sziasztok!!!

Szeretnék fincsi sütirecepteket kapni ha lehet képpel együtt!!! Én tegnap csináltam ezt az almatortát (a receptet Alchritól kaptam) ha érdekel valakit szívesen odaadom...Nagyon könnyű elkészíteni!!!

1. 2008. május 13. 17:2353751.
    De édes maszatka!!
    előzmény:
    tini71 (53750)
    2008-05-13  16:30
  2. 2008. május 13. 16:3053750.

Sziasztok nallam ma a megunhatattlan  fank volt a gyerekek diszitettek mint mindig .Ma a nutellas volt a slager.

1 kisultek

Diszitve,

Mar esszuk is

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2008. május 13. 16:0353749.

Szia Sziszi!

Hálás köszönet a "békebeli" kifli receptért. Az este megsütöttem és bátran állítom, hogy ilyen finom kiflit még nem evett a családom! Elfogyott a réteslisztem, ezért sima liszttel csináltam és 1 dl olajjal. A 3dl folyadék mellé nekem kellett még egy pici (tényleg pici) a gépbe, mert nem állt össze a tészta. Kb.2-3 evőkanálnyit löttyintettem hozzá. Az  én sütőm légkeveréses, így 2 tepsivel sütöttem egyszerre 200 fokon. Nagyon hamar gyönyörűre sült (15-16 perc).

Még egyszer köszönet érte! 

előzmény:
    sziszi. (53745)
    2008-05-13  14:08
  4. 2008. május 13. 15:2153748.
    Sziasztok!

Laruku: Nagyon aranyosak lettek a tortácskáid, anyud biztosan nagyon örült neki
    Babikám: köszönöm a dicséretet

Kviki: gyönyörű lett a tiramisu tortád, ügyi vagy

Ottis: nagyon köszi a receptet, jól hangzik! várólistára tettem

Veracsek, Zizi5: most beírom a receptet amit kértetek:

Tiramisu meggyel

Hozzávalók 12 szelethez:
    4 db tojás
    30 dkg kristálycukor
    csipetnyi só
    2 zacskó vaníliás cukor
    10 dkg liszt
    5 dkg étkezési (búza)keményítő
    1 tk sütőpor
    50 dkg meggy v. 1 üveg  befőtt (720 ml)
    75 dkg félzsíros tehéntúró
    75 dkg mascarpone (nem sózott krémsajt)
    4 ek frissen kifacsart citromlé
    5 ek mandulalikőr (amaretto)
    25 db apró v. 13 db felezett babapiskóta
    2 ek kakaópor
    Elkészítés:
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd apránként rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.  Sütőpapírral bélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelyen 2-es fokozaton) kb. 25 percig sütjük. A karima eltávolítása után a formában, rácsra téve hűlni hagyjuk.
    A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A túrót a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. A piskótát a formából kivesszük, keresztben félbevágjuk, és az alsó lapot tortatálra fektetjük. A mandulalikőrrel meglocsoljuk, majd karimát pattintunk köréje.
    A krém ź részét hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémbe beleforgatjuk a meggyet, és az alsó tortalapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A karimát eltávolítjuk, a tortát a félretett krémmel bevonjuk, és a babapiskótákat az oldalára nyomkodjuk. Kb. 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral vastagon meghintjük. (Tina)

További Szép Napot Kívánok Mindenkinek

Sziasztok

előzmény:
    Laruku (53732)
    2008-05-13  01:00
  5. Torolt_felhasznalo_945138
    Torolt_felhasznalo_945138
    2008. május 13. 14:3953747.

Szia Sziszi!

Köszi, hogy leírtad, ezek szerint nekem nem sikerült olyanra, mint kéne.

Én csak fele adagot csináltam, mert nekünk a 12db kifli túl sok lett volna. Az olaj nem volt fél deci, de az eredeti receptben úgy emlékszem az egész adaghoz írt ennyit, ami emelhető 1 dl-re. Akkor legközelebb több olajat teszek bele. Az élesztő nekem is dr. Oetker volt. Én is bevágtam a kenyérsütőbe dagasztani, mert kézzel hiába állt össze hamar, viszont nem tűnt kidolgozottnak, ezért gondoltam dolgozza meg a gép.

Te milyen lisztből csináltad? Mert nekem csak rétesliszt volt itthon, tönkölyliszt nem. Ami még más lehet az a sütés, én gázsütőben csináltam, lehet, hogy villanyban jobb lenne. A sütési idő kb. 25 perc volt, mire szép színe lett. 

Remélem legközelebb jobb lesz, sajna hétköznap nem nagyon lesz időm újra megpróbálni. 

Köszi a tanácsokat.

Ági 

előzmény:
    sziszi. (53745)
    2008-05-13  14:08
  6. Torolt_felhasznalo_710527
    Torolt_felhasznalo_710527
    2008. május 13. 14:1553746.

Sziasztok!

Tavasz75!Itt a banánkenyér receptje:

Banankenyer : 20 dkg. liszt, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 13 dkg puha vaj, 2 tojás, 1 ek. narancscukor (nekem ilyen nincs előkészítve ezért helyette citrom héjat teszek + 1 vanillía cukrot), 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán (nekem mostanában mindig kisebb banánjaim voltak otthon ezért olyen jó 2 és felet tettem bele), 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserűcsoki, 1 csipet só, fél citrom  leve, 3 kanál rum (én ezt ki szoktam hagyni)

Vajat sóval, cukorral és narancscukorral habosra kevejük. A tojásokat egynként hozzáadni. Belecsavarni a citromot, hozzáadni a rumot és a sütőporos - szódabikarbónás lisztet. Végül a diót, darabolt csokit és megtört banánt. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntve, 180 fokon 50 - 55 percet sütjük (én 55-t szoktam sütni és jó)

előzmény:
    tavasz75 (53733)
    2008-05-13  01:38
  7. 2008. május 13. 14:0853745.
    Szia Agica, en is porelesztovel csinaltam (de kizarolag Dr. Oetkert hasznalok, nekem mas nem jott be), kenyersuto gepbe pakoltam, pizza tesztan dagasztottam (45 perc nalam), utana kelesztettem meg 45 percet, majd kinyujtottam-formaztam es PLUSZ 45 perc kelesztes, mar formazva. Ezutan dobtam a forro vizbe par mp-ig, ahol megnottek es ezt raktam tepsibe - az eredmeny: finom puha foszlos es nem tomor kifli 1 dl olajat raktal bele, miutan nagyjabol osszeallt a teszta (amikor gyurtad ossze?) a teszta kemeny, de nem annyira - 3 dl tejes viz 60 deka liszthez nem keves, plusz az 1 dl olaj!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_945138 (53741)
    2008-05-13  12:42
  8. 2008. május 13. 13:4253744.

ha a vaníliapudingos- dobozos tiramisuhabos, akkor Illeskriszé. Az volt?

Tényleg eszméletlenül néz ki! 

előzmény:
    KViki (53742)
    2008-05-13  13:09
  9. 2008. május 13. 13:2853743.

Szia!

Nem lehet, hogy az illeskrisz féle torta? Nagyon jól néz ki!!!

Timi 

előzmény:
    KViki (53742)
    2008-05-13  13:09
  10. 2008. május 13. 13:0953742.

Sziasztok!

Én tegnap tiramisu tortát sütöttem,isteni voltSzégyellem magam,de elfelejtettem kinek a recije voltDe hálás köszönet érte!

előzmény:

11. Torolt_felhasznalo_945138
    Torolt_felhasznalo_945138
    2008. május 13. 12:4253741.

Sziasztok!

A békebeli kiflivel kapcsolatban kérdeznék valamit azoktól akik már kipróbálták.

Tegnap én is megcsináltam és kinézetre nagyon szépek lettek, viszont kissé tömörek és nehezek voltak. Lehet, hogy nem kelt meg eléggé(talán a porélesztő nem hatotta meg annyira), bár valószínű mivel elég kemény volt a tészta így lehet, hogy ennek ilyennek kell lennie.

Mondjuk, én akárhányszor próbáltam kiflit/zsemlét sütni, mindig nehezebbek lettek a bolti kifliknél. Tudom, ebben nincsenek olyan állományjavítók, de valahogy mindig bízom benne, hogy egyszer egy lazább állagú is sikerülni fog.

Nektek milyen lett az állaga? Mert ízre az enyém is finom lett, de nem annyira jó, mint vártam a tömörsége miatt.

Az biztos, hogy rendes élesztővel is ki fogom próbálni, de mások tapasztalatára is kíváncsi lennék.

Köszi

Ági 

előzmény:

12. 2008. május 13. 10:4253740.
    Szia!Látom sherpa már beírta Neked a receptet!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608191 (53736)
    2008-05-13  08:51
  13. 2008. május 13. 10:2553739.

Szia,

nekem kb. 30 db lett a receptből, de krém az még maradt ki egy pohárkával. Egyébként lehet egészen vékonyra csinálni a kosárkákat, én már csak a második körös sütésnél próbáloztam ezzel. Szóval, attól is függ, milyen vastag lesz a tészta. Kicsit lágynak tűnik majd, én talán két kanállal raktam bele több lisztet. Ha hűtőben áll kicsit, akkor keményedik, de nem baj, hogy puha, szerintem lehet vele dolgozni jól. Nem kell kikenegetni olvasztott vajjal a formát. Simán kiesnek majd belőle.

Csak várd meg, hogy kihűljenek a krémmel való töltögetés előtt. Biztosan fog ízleni, főleg a gyerekeknek, olyan jó csokitortás krém-szerű és nagyszerű állagú a krém. :-)

előzmény:
    anddigar (53737)
    2008-05-13  09:28
  14. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2008. május 13. 09:4653738.
    Békebeli főtt kifli
    12 db: 60 dkg liszt, 2 kk só, 2 kk szárított francia élesztő vagy fél kocka friss, 1 kk cukor, 0,5 dl olaj (megszaladhat 1 dl-re is, akkor foszlósabb lesz), 3 dl tej vagy víz (tejes avagy vizes kifli, ízlés szerint)
    A langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Megszórom a tetejét egy kanál liszttel és hagyom 5 percig habzani. Közben a liszteket, és a sót egy tálba öntöm és keresek egy jó rádió adót. Beleöntöm a felkelt "kovászt" és elkezdem dagasztani. Amikor nagyjából elvegyült, adom hozzá az olajat. Liszttől függ a folyadék mennyiség. Lehet, hogy kell még bele valamennyi. Az a lényeg, hogy ez egy nagyon kemény tészta. Egyáltalán nem szívet melengető ezzel dolgozni. Jól rá kell tehénkedni. Vagy odavágni a gépnek, hogy dagassza helyettünk. Addig kell feszültséget levezetni rajta, amikor már elválik az edényfalától és a kezünktől is. Na amikor itt tartunk, még rá kell dolgozni 3 percet. Ez a 3 perc egy fontos kulcs a folyamatban. Ekkor jól lezárom/letakarom és huzatmentes helyen felejtem 45 percre. Ekkor deszkára borítom, kissé lelapítgatom és felvágom 12 egyenlő részre. Egyesével kinyújtom kerek lapokká, mint a pizzát, kb 3 mm vastagra. Majd felcsavarom jó szorosan. Vannak, akik a háromszög formát favorizálják és azt tekergetik. /Az a francia vonal/ Teljesen mindegy. Én a békebeli /magyar/ pékek, kerek formáját követem inkább. A tenyerem alatt kétszer átgörgetem, hogy szorosan zárjon. Amikor az összessel végeztem, letakarom őket a lisztezett deszkán. Legalább két konyharuhával, mert ebben a szeles időben soha nem lehet tudni.
    45 perc múlva megnézem és ha jól megnőttek és kissé repedeznek, akkor odateszek egy 4 literes lábosba vizet főzni. 4 liter vízhez 1 kk cukrot kell tenni. A cukortól lesz a végeredmény szép barna, de az ízén egyáltalán nem lehet érezni. A sütőt beizzítom a legmagasabb fokozatra. Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beleteszem a kifliket. Nagyon óvatosan nyúlok alájuk egy lapáttal, nehogy a keletkezett gázokat legyilkoljam. Nem süllyed le, hanem a víz tetjén úszik, ezért, amint a vízben van kiveszem alóla a lapátot és lenyomom vele a víz alá. Számolok hatig lassan (aka 6 másodperc) és akkor gyorsan kiveszem, és rögtön a tepsire teszem (olajozva legyen, vagy sütőpapírozva). Nőni már nem nagyon fognak. Talán 10%-ot. Mert a vízben gyorsan dagadnak ám. Ez a folyamat nagyon hamar megy, csak ijesztő ez a hímes tojás effektus.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608191 (53736)
    2008-05-13  08:51
  15. 2008. május 13. 09:2853737.

Szia!

Köszönöm szépen, hétvégén én is megprobálom megsütni.

Hány darab kosárka lesz ebböl az adagból?

előzmény:
    Arionel (53718)
    2008-05-12  19:14
  16. Torolt_felhasznalo_608191
    Torolt_felhasznalo_608191
    2008. május 13. 08:5153736.

Sziasztok!

Valaki feltenné a békebeli kiflik , zsömlék és bucik receptjét!!!

Szeretném megsütni a kis betegemnek!

Előre is köszönöm!

előzmény:
    linne (53716)
    2008-05-12  19:11
  17. 2008. május 13. 08:1153735.

Sziasztok, jó reggelt!

Köszönöm Anikó, elfogadom!

Úgy látom a szép idő ellenére sokan a konyhában sürgölődtetek.

tavasz75 - rég voltál nálink, de megérte várni Rád! Nagyon ügyes vagy, mint mindig ! Annácska egy kis tündér!

kutyi74 - szép lett a napsugár tortád

nyestkutya - nagyon édesek a fiaid, nem csodálom, hogy beléjük vagy szerelmesedve

tini71, sarapod2 - jól néznek ki  a zebrák

zizi5 - kalácsodat most elfoganám a reggeli kávémhoz

linne - jöhetnek a kiflik is, vagy a magvas zsemle

Szép napot, jó munkát Mindenkinek!

Babi

előzmény:
    ancsi54 (53734)
    2008-05-13  06:40
  18. 2008. május 13. 06:4053734.

Sziasztok!

Mindenkinek haboskávé illatu kellemes napot kivánok!

Haboskávé tálalva, kortyoljatok,üdv: Anikó

előzmény:

19. 2008. május 13. 01:3853733.

Sziasztok!

Linne, Nyestkutya, Sziszi, Martabottyan, Veracsek, Cecile77, Timi30, Ancsi54, Tini71, Marschaw, Zsuzsigrín, Adelid, Mufurc, T.arcsi, Arionel, Kutyi74, Libi, Zitta, Illeskrisz, Petracska014, Vanko.Ili,,S Andi1976, Ottis2, Zizi5!
    Köszönöm Mindenkinek a sok-sok dicséretet! Azokat is amiket a sütikre kaptam, és főleg amiket Annácskámra! Nagyon aranyosak vagytok

Nyestkutya! Nagyon guszta a pohár krémed, mentettem a recit, nagyon jónak tűnik. A lime-t még sosem próbáltam ki, honnan lehet tudni, hogy melyik a jó?
    Nem csodálom, hogy bele vagy gabalyodva a két gyerkőcbe, édesek nagyon

Sziszi! Köszi aranyos vagy Már csak 9 nap...... de izgi, olyan jó most (is) Nektek

Marta! Jót nevettem az apáknapján, nagyon guszta a baklavádSzeretném elkérni a receptet, apósom is imádja, meglepném vele. Köszi

Veracsek: holnap amint lesz egy kis időm beírom a meggyes tiramisu recijét

Timi30: jól néz ki a márvány szeleted

Tini71: gratulálok a sikeres fogyidhoz, további sok sikert hozzá Én is fogyizok kisebb megszakításokkal. Most 4 kg ment le, még ugyanennyi és boldog leszek
    Ne add fel a reményt copf ügyben! Annácskám sem hagyta eddig a copfot aztán, egyszer csak megengedte, most pedig már Ő kéri!
    A marcipános tortától pedig ne félj, egyszer kipróbálod és meglátod nem olyan nehéz, mint amilyennek gondolod. Én is azután próbálkoztam vele először, hogy erre a topikra tévedtem.  Ha elakadunk mindig van aki segít, pillanatokon belül. Szuper ez a csapatA zebratortád nagyon guszta lett! Már én is szemeztem vele, de azt gondoltam hogy kicsit száraz lehet... nem hiányzik belőle valami krém v. lekvár?

Zsuzsigrín: Imádom a kakós csigát, a Tiéd is nagyon guszta lett!

Mufurc: aranyos vagy , de cukrász tanfolyamra én is szívesen beíratkoznék, jó sok mindent meg kellene még tanulnom!

T.arcsi: "édes kisTavasz" köszi, ez nagyon tetszik

Arionel: gyönyörűek lettek a kosárkáid, mentettem a receptet

Kutyi74: szép lett a napsugár tortád, látszik rajta, hogy nagyon finom lehet(ett)

Petrácska: Köszönöm, nagyon jólesett amit írtál

Sarapod2: a Te zebrád is guszta lett!

Linne: Szépségesek lettek a kiflik, zsemlék, azt hiszem a héten én is megsütöm!

VankoIli: KöszönömA dicséreted mindig megmelengeti a szívem Örülök, hogy jól sikerült a barbi tortád, de sajnálom, hogy nem tudsz róla képet mutatni.  A napraforgóvirág készítését ha lesz egy kis iőm leírom priviben (hamarosan).

Ottis: guszta a kiflid! és a banánkenyered is, a recijét elkérhetem? köszi

Zizi5: a receptet hamarosan beírom, a kalácsod fincsinek néz ki! Mostanában meg vagyok veszve a kelt tésztákért..... na ezért kell most fogyiznia az egész családnak

Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek

ui: holnap a páromnak készítek szülinapi tortát, remélem sikerül lehet hogy nem jutok gép közelbe, de utána beírom a receptet amit kértetek...

előzmény:
    nyestkutya (53671)
    2008-05-12  00:20
  20. 2008. május 13. 01:0053732.
    Ezt a két tortácskát sütöttem anyáknapjára. Bár nem nagy szám,mégis nagyon örültek neki
    előzmény:

21. 2008. május 12. 20:5053731.

Sziasztok!

Tavasz, már hiányoztál a topikról, gyönyörűeket alkottál , ha egyszer esetleg tennél fel képeket a marcipán formázásról, talán el tudnám képzelni, hogy csinálod .

A meggyes tiramisu torta receptjét én is szeretném elkérni, köszi!! 

Linne, nagyon guszták, a békebeli kiflik, zsömlék

Ma Kuzsu receptje szerint kalácsot sütöttem, kicsit megrepedt, de finom puha a tésztája , köszi a receptet!

előzmény:

22. 2008. május 12. 20:2253730.

Előre is köszönöm!

Minden jót!

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_370620 (53727)
    2008-05-12  19:58
  23. 2008. május 12. 20:0753729.

Nem csodálom, hogy "beléjük vagy gabalyodva".

Ritkán látni két ennyire tüneményes kis csibészt,Annak a picinek még a "szeme sem áll jól".

Nincs is ennél nagyobb boldogság, ennyire szép egészséges- bármilyen kis csibész.-gyerkőcök. Kívánok Nektek nagyon-nagyon sok örömet boldogságot ehhez a két kis tüneményhez.

Ili.

előzmény:
    nyestkutya (53676)
    2008-05-12  00:31
  24. Torolt_felhasznalo_710527
    Torolt_felhasznalo_710527
    2008. május 12. 20:0353728.

Sziasztok!

Tavasz!Már hiányoltalak én is!Gyönyörködöm kezed munkájában!

Nyestkutya!Nagyon édesek a fiaid!

Arionel!JÓl néznek ki a kosárkák, receptet én is mentettem,köszönöm!

Kutyi!Nagyon szép lett a tortád!

Én ma egyszerű kiflit sütöttem,csak egyről van kép,mert a gyeremekek és a vendégeim mind felfalták,úgy semmi nélkül , pedig vacsira készítettem

És banánkenyeret sütöttem,az is egészen jó lett! 

Szép estét, Ottis 

előzmény:

25. Torolt_felhasznalo_370620
    Torolt_felhasznalo_370620
    2008. május 12. 19:5853727.

Szia balazse!

Igen, nagyon szívesen leírom a süti receptet!Holnap küldöm e-mailben!

További szép estét!

wonder*

előzmény:

26. 2008. május 12. 19:5753726.

Sziasztok!

Tavasz, eszméletlen gyönyörűek a tortáid! Gratulálok hozzá és a kislányodhoz is!

kutyi74, szép lett a túrós tortád, biztosan finom is. Én még nem próbáltam de tervben van.

Sziszi, gondolom már nagyon várjátok és készültök a nagy napra!

nyestkutya, nem csodálom, ha bele vagy gabalyodva a két lurkóba.

Mi ma grilleztünk, süti nem készült de a békebeli kiflit én is ki fogom próbálni, remélem nem nagy macera.

Andi

előzmény:

27. 2008. május 12. 19:5453725.

Szia Tavasz Krisztike!

Én is nagyon rég jártam errefele, és teljesen el voltam keseredve, hogy senki "régi kedves ismerős" nevével nem találkozom, és főleg nem látom a TAVASZ-t. Most aztán hirtelen megláttam a Neved, hát rég örültem ennyire bárminek is. Bár, ha csak elöbb a képeket néztem volna meg, akkor százezer-százalék, hogy Rád tippelek. Egyszerűen nem lehet szavakat találni a tortáidra, azok a napraforgók,-egyszerűen fantasztikus. Írd már le, hogy csináltad. Ma megcsináltam, - a Te leírásod alapján"- egy kis ismerősönknek a barbi tortát- sajnos kép nics, hát mit mondjak, annyira boldog voltam, szépen sikerült nekem is a fodros szoknya, úgy ahogy laírtad.

Tehát kérem szépen a naprafórgót is, meg azok a kosarak, édes istenem, egy csoda mindegyik.

Az Annácska cofija meg egyenesen tüneményes,- egyre huncutabb az a leányka.

Puszi Szia Ili.

előzmény:
    tavasz75 (53663)
    2008-05-11  23:55
  28. 2008. május 12. 19:5053724.
    EN a 1,5 dl set csinaltam ,de lehet hogy tul forro volt a sutom azert szaradt ki , Akkor marad a recept .Koszi
    előzmény:
    ancsi54 (53717)
    2008-05-12  19:12
  29. 2008. május 12. 19:3653723.

Kriszti, itt van a citromos túrótorta recije! 

Napsugár torta/illeskrisz/

Hozzávalók a tésztához: 12.5 dkg puha vaj, 12.5 dkg cukor, 1 vaníliáscukor--> Ezt robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára, habosra keverjük. Adunk hozzá egy csipet sót, és egyenként belekeverünk 2 tojást /mindegyiket kb. 1/2 percig keverjük/--> Ezután beleszitálunk 12.5 dkg finomlisztet, 1 csapott tk. sütőport. Egyenletes masszává keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 28 cm. átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk. 175-200 C-on, 25-30 perc alatt világosra sütjük. Rácsra tesszük hűlni, majd lapsában óvatosan félbevágjuk.

A kérmhez: 2 kk. zselatint kevés langyos vízben megáztatjuk, felmelegítjük, hogy elolvadjon. 2 tojás sárgáját 1 nagy citrom kifacsart, átszűrt levével, 12 dkg cukorral, 1 vaníliáscukorral, krémesre keverünk.---> Ehhez hozzákeverünk, 1/2 kg. tehéntúrót, a citrom reszelt héjját, a felolvadt zselatint.--->2-3 dl Hulalát kemény habbá verünk. A két megmaradt tojás fehérjét szintén kemény habbá verjük, és külön-külön a két habot óvatosan a túrós masszához hozzákeverjük úgy, hogy ne törjön össze.

A torta összeállítása: Az egyik tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, visszapattintjuk köré a karimát. Belesimítjuk a túrókrémet. A felső tortalapot 16 szeletre vágjuk, egyenként a túróra rakosgatjuk. Hűtőbe tesszük dermeszteni. 2-3 óra múlva a tortát porcukorral meghintjük, aszalt papajával, citrom gerezdekkel, vagy habrózsával díszítjük.

előzmény:
    christy17 (53721)
    2008-05-12  19:27
  30. 2008. május 12. 19:3153722.
    Szia Ancsi!Igen, a bucik is a kifli tésztájából készültek.Sajt is van rajta.Van amelyikben van aszalt paradicsom és tökmag a tetején.
    előzmény:
    ancsi54 (53719)
    2008-05-12  19:15
  31. 2008. május 12. 19:2753721.

Szia Kutyi és Illéskrisz!

Megkérdezhetném hányas hozzászólásnál találom meg ennek a nagyon guszta citromos túrótortának a receptjét?

Köszi,

Kriszti 

előzmény:
    kutyi74 (53705)
    2008-05-12  13:26
  32. 2008. május 12. 19:1553720.
    :- ) köszi, most szereztem egy jobb fajta fotómasinát, próbálgatom.
    előzmény:
    nyestkutya (53715)
    2008-05-12  18:56
  33. 2008. május 12. 19:1553719.
    Hát már annyi jót hallottam ezekről a békebeli kiflikről, hogy nekem is meg kell csinálnom. Linne! A bucik is a kifli tésztájából készültek? És jól látom hogy sajt van a kifli tetején? Nagyon jól néznek ki csorog a nyálam!!
    előzmény:
    linne (53716)
    2008-05-12  19:11
  34. 2008. május 12. 19:1453718.

Szia,

Írom a receptet:

Csokoládés kosárka / krisztin24

Linzer tészta:

30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojás

Össze kell gyúrni, és kosárkaformába beleformázni. Sütés: 180 fokon

Krém:

30 dkg porcukor, 2 egésztojás, 3 evőkanál tej, 3 kocka étcsokoládé, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor. Ezeket jól összekeverjük, majd össze is melegítjük folyamatosan kevergetve. Ha kihűlt 25 dkg margarint felhabosítunk és a krémhez adjuk.

Belsejébe mogyrót meggyet, lehet tenni.

Dísztés: mogyoró, meggy, reszelt csokoládé, jégcukor stb.

előzmény:
    anddigar (53711)
    2008-05-12  17:37
  35. 2008. május 12. 19:1253717.
    Tini NEEEEEEEM! Az a jó recept amibe az olaj is és a viz is 1.5 dl. Állitólag a másik is jó de az egy kicsit tömöttebb lesz. Te melyik változatot csináltad?
    előzmény:
    tini71 (53713)
    2008-05-12  18:14
  36. 2008. május 12. 19:1153716.
    Sziasztok!Hozta a képeket a tegnapi és a mai békebeli kiflikről, bucikról, zsemlékről.Ma egy újabb adagot kellett sütnöm.
    előzmény:

37. 2008. május 12. 18:5653715.

Sziasztok!!

Arionel, annyira jók mindig a fotóid :):) persze a sütik is szépek, úgyhogy így nem is olyan nehéz :)

Kutyi, nyamm lehet ez a napsugár, szépen díszítetted!!

Illeskrisz, micsoda illatok szállingózhatnak így hétvégenként a környéketeken! Szegény környékbeliek biztos alig bírnak magukkal!! :):)

Jók ezek a zebrák!! CSak nem Győzike-őrület?   

előzmény:
    Arionel (53704)
    2008-05-12  13:25
  38. 2008. május 12. 18:2353714.

Szia !

Az enyémnek meg a teteje kicsit szétnyilt, és púpos zebra lett. De azért elfogyott. 

előzmény:
    tini71 (53710)
    2008-05-12  17:33
  39. 2008. május 12. 18:1453713.
    Na  akkor az volt a baj 1,5 dl  tettem bele akkor javitom csak az olaj 2,5 dl ? a viz 1,5 dl marad? De amugy finom ,en a sarga tesztaba 1 citrom hejat is reszeltem jol feldobta.
    előzmény:
    ancsi54 (53712)
    2008-05-12  17:54
  40. 2008. május 12. 17:5453712.

Szia Tini! Melyik reci alapján sütötted? Amibe 1.5 dl viz és 1.5 dl olaj kell? Mert állitólag ez a recept a jó, amibe 2.5 dl olajat ir az nem az igazi. Az tömöttebb, a lányok tapasztalatból mondják. Üdv:Anikó

Nagyon jól néz ki a sütid

előzmény:
    tini71 (53710)
    2008-05-12  17:33
  41. 2008. május 12. 17:3753711.

Nagyon jól néznek ki a kosárkák. Elárulod milyen csokikrémmel van töltve?

előzmény:
    Arionel (53704)
    2008-05-12  13:25
  42. 2008. május 12. 17:3353710.
    Sziasztok ma megsutottem a zebra sutit, Nagyon finom lett igaz a teteje kicsit szarazlett nem tudom hogy mi ert ??De igyis finom es mar veszesen fogy
    előzmény:

43. Torolt_felhasznalo_341291
    Torolt_felhasznalo_341291
    2008. május 12. 16:3753709.

Ez a napraforgós torta!!!

Én még soha nem láttam ilyen gyönyörű, és tökéletes tortát! Nagyon-nagyon tehetséges vagy!

Ha lenne egy marcipán-édesség múzeumom, biztos a te tortádat tenném a kirakatba! Olyan szép, hogy el sem hiszem,hogy nem egy okleveles, díjnyertes cukrász csinálta. Bár, ha belegondolok, és elnézem azt a sok szép dolgot, amit alkotsz, úgy tűnik, te is díjnyertes hobbi cukrász vagy. Én a helyedben nyitnék egy cukrászdát!

A tortád után nem gondoltam volna, hogy látok még ennél is szebbet, de tévedtem, mert az a kosárka, meg a cappucinós torta.... És a tündéri kislányod!! Szemet gyönyörködtető látvány mind!

Kétségkívül egy utánozhatatlan cukrász tehetsége "lappang" benned!

Végül ne tudtam megcsinálni a békebeli kifliket, de a héten mindenképp neki állok. Csak annyi lenne a kérdésem, hogyha szárított élesztőt használok, azt is fel kell futtatni, vagy azt rögtön a többi hozzávalóval a liszthez kell önteni? Valahol azt olvastam, hogy a szárított élesztőt nem kell külön felfuttatni, de nem igazán tudok ehhez a témához hozzászólni, mert eddig mindig friss élesztőt használtam, és csak tartalékba vettem itthonra!

További szép napot mindenkinek!

Petra

előzmény:
    tavasz75 (53659)
    2008-05-11  23:39
  44. 2008. május 12. 15:4353708.

Sziasztok Lányok!

Tavasz: Nagyon szépeket alkottál megint, csoda ügyes vagy!

Kutyi: Nagyon guszta lett a túró tortád, biztos olyan finom is!

Nyestkutya: Nagyon szépek a fiúk, gratulálok hozzájuk!

Én megint Kűrtős kalácsot sütöttem a kertben a babgulyás mellé....pedig nekem sem átrana 10 kilót ledobnom....De hát ilyen finomságok mellett ki tudja megállni......

Szép napfényes délutánt!

illeskrisz 

előzmény:

45. 2008. május 12. 14:4253707.

Húúú, Tavasz ,gratulálok az alkotásaidhoz, gyönyörű szépek:))

A kislányod is nagyon aranyos, kis mosolygós

előzmény:
    tavasz75 (53663)
    2008-05-11  23:55
  46. 2008. május 12. 14:3953706.

Ez a torta gyönyörű. Imádom a napraforgót. Ha én ilyen tortát kapnék, felszeletelni se merném.

Én fánkot és az egyszerű, de nagyszerű almás lepényt sütöttem meg a hétvégén. Képet nem rakok róluk, mert mindkettő volt már sokszor.

előzmény:
    tavasz75 (53659)
    2008-05-11  23:39
  47. 2008. május 12. 13:2653705.

Sziasztok Lányok!

Ismét csodaszép dolgokat hoztatok, szerintem a kiflit én is ki fogom próbálni, ha ennyien dícséritek.

Tavasz, nagyon-nagyon gyönyörűségesek lettek a MŰVEID (csupa nagybetűvel...)!!! Gratulálok!!!

Édesek a gyerkőcök Csibészesek Nyestkutya srácai és olyan nőcis Tavasz kislánya ezekkel a copfokkal .

Én tegnap citromos túrótortát csináltam Illéskrisz recije alapján. Vendégség volt nálunk és mindenkinek nagyon ízlett! Szóval nagyon köszönöm a receptet, tényleg isteni...

További szép napot és jó sütögetést Mindenkinek!

előzmény:

48. 2008. május 12. 13:2553704.

Nem csak a szó száll ell, hanem az írás is, úgy látszik!  :- )

Pedig jól megdícsérelek Tavasz, a szépséges alkotásaidért!

... és a többieknek is gratuláltam az alkotásaikhoz!

Én pedig egy régebben lementett recept készítettem el, krisztin24 sütijét, a csokoládés kosárkát, közepében meggyszemmel, ami nagyon jól kiegészítette, (nem hiába pl. a lúdlábban is így van, ugyebár), tetején mogyoró. Csokikrémes finomság.

előzmény:

49. 2008. május 12. 11:3553703.

Sziasztok!

Guszták a kiflik, én is elmentettem a recit, most lusta vagyok megsütni, meg teli vagyunk csomó kajával, sütivel.....

Sziszi, már csak 10 napig vagy hajadon:-)

Tavasz, ez a napraforgós torta, gyönyörűséges:-) Többi finomság se semmi.  Édes kisTavasz:)

Nyestkutya,pohárkrém nyami-nyami.  Fiaid aranyosak:)

előzmény:

50. 2008. május 12. 11:2853702.

Kedves Tavasz!

Jó újra látni! Meg milyen jól pörög újra a topik!!!

Nagyon szép az a torta! Egyszerűen nem tudok mit mondani rá. Persze a kosár is nagyon tetszik!!

JA, és még mindig fenntartom az állításom, hogy szívesen járnék hozzád cukrászórára!! Szerintem lennénk páran!  Mennyiért vállalsz el minket????

NAGYON ÜGYES VAGY!!!

előzmény:
    tavasz75 (53661)
    2008-05-11  23:49

Címlap