Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
És a póthaj színe viszont sötétebb legyen.
Köszi szépen... jaja Mayos.. és marha vastag !!
Hát ha decemberben eljutok Csepelre akkor mindenképpen meglesem a sötétebb hajat mert a mostani is sötétebbnek néz ki mint a skálán de már nem is tudom mert a sajátom is eddig sötétebb volt.... illetve az alja most is sötétebb de a tövem meg alatta bő 10 centi már a mostani póthajhoz hasonlít főleg ha kikopik szerencsétlen.... de nem mernék világosbarna helyett középbarnát kenni a fejemre.... mert félek h fekete lesz... de akkor eddig az a tényállás h a sajátom kenjem ugyanígy a világosbarnával de következőleg vegyek sötétebb hajat rá........
köszi a véleményeket... még várok továbbiakat is.. hogy levonjam a következtetéseket
A Garnier 100% color hajfestéket én sem ajánlom...
Totál nem olyan színű lett tőle ahajam...most az eredeti hajszínem van,de alig bírom...:)Valami hiányzik...:(
Szerintem is az 1el sötétebb barna jobb lenne a mostanitól....a világogasabb szerintem nem,akkor már inkább ami most van vagy sötétebb ptóhajat vegyél
OFF nagyon jó a pulcsid,Mayo Chix?
Sziasztok!
Szükségem lenne véleményekre vagy észhez térítésre ugyanis nem bírok magammal ami ugye nem meglepő de most azon gondolkodok, hogy legyek-e sötétebb vagy ne legyek... jó nekem ez a mostani elég sötétnek néz ki vagy nem.... szóval ilyen kis idióta "gondjaim" vannak de ha döntök is kb decemberben lenne aktuális mert addigra lenne másik póthajam ami akkor már a sötétebb lenne vagy ha megnyugszok értelemszerűen ugyanezt a sima sötét barnát venném..... kicsit kötve van a kezem a póthaj színe miatt... meg egy választási lehetőségem van.... ha tudok teszek be arról is képet... de mindenképp érdekelne MINDENKI véleménye, mert mindig az a legnagyobb parám, hogy melyik állna jobban az arcomhoz....
ui: nekem a 6os számú sötét barnám van... és max az előtte levő nagyon sötét barnára tudnék váltani mert az előtt már csak a fekete van... a 30as világosbarna meg már nagyon világos nekem!
Szia!
Igen, anno még én raktam be, de bemásolom Neked még egyszer.
Íme:
A festék színei:
Természetes:
1 fekete, 3 sötétbarna, 4 középbarna, 5 világosbarna, 6 sötétszőke, 7 középszőke,
8 világosszőke, 9 nagyon világosszőke, 10 legvilágosabb platinaszőke, 12 természetes ultravilágosító, PO fehér ultravilágosító,
Hamu:
1.1 metál fekete, 5.1 világos hamubarna, 6.1 sötét hamuszőke, 7.1 hamuszőke, 8.1 világos hamuszőke, 9.1 nagyon világoshamu, 10.1 legvilágosabb hamuszőke, 12.1 hamu ultravilágosító, PI ezüst ultravilágosító
Aranylók:
5.3 világos aranybarna, 6.3 sötét aranyszőke, 7.3 aranyszőke, 8.3 világos aranyszőke, 9.3 nagyon világos aranyszőke, 10.03 legvilágosabb aranyszőke, 12.3ultravilágos aranyszőke, P3 arany ultravilágosító,
Réz:
5.4 rezes világosbarna, 6.4 sötét rézszőke, 7.4 rézszőke, 8.4 világos rézszőke, 9.4nagyon világos rézszőke, 10.4 legvilágosabb rézszőke, 12.4 réz szupervilágosító,
Intenzív réz:
5.44 világos intenzív rézbarna, 6.44 sötét intenzív rézszőke, 7.44 közép intenzív rézszőke, 8.44 világos rézszőke,
Machagónibarna:
1.5 viola fekete, 3.5 sötét machagónibarna, 4.5 machagónibarna, 5.5 világos machagónibarna, 6.5 sötét machagóniszőke, 7.5 közép machagóniszőke,8.5 világos machagóniszőke,
Machagónivörös:
5.55 világos machagóni vörös, 6.55 sötét szőke machagónivörös,7.55 közép szőkemachagónivörös, 8.55 világos machagónivörös,
Burgundy:
4.56 közép barnaburgundy,5.56 világos barnaburgundy, 6.56 közép szőkeburgundy,
Violettek:
1.6 kékesfekete, 4.65 közép barnaviola, 5.65 sötét szőkevioka, 6.65 közép szőkeviola,
Homokszőke:
7.7 közép homokszőke, 8.7 világos homokszőke, 9.7 nagyon világos homokszőke, P7 ultra világos gyöngyszőke,
Mogyoró:
133 5.74 világos csokibarna, 6.75 sötét csokiszőke, 7.75 közép csokiszőke,
Dohány:
5.77 világos dohánybarna, 6.77 sötét dohányszőke, 7.77 közép dohányszőke, 8.77 világos dohányszőke, 9.77 nagyon világos dohányszőke, 10.77 legvilágosabb dohányszőke, 12.77 dohány ultravilágosító,
Valakinek megvan még a színpaletta számok jelentése?
Tudom itt a fórumon be lett már írva, demire megtalálom...
Ha megvan valakinek betenné? Köszönöm.
Egyébként tegnap megvolt a hajfestés. A palette 600-assal. Jó majdnem fekete lettemDe én nem aggódom emiatt, tetszik, és kopik majd úgyis. Meg azér fényben látszik a barnaság.
A Garniertől az én hajam is kék lett Asszem a Nutrisse-tól.
CocaCola, egyik 24mosásos színező sem fog nyom nélkül eltűnni a hajadból, ugyanúgy lenő mint egy festék.
Helló!
Nekem a Palette Tone Creme kékesfeketéje vált be, nagyon szupi a színe és sokáig tart (pedig csak egy 24 hajmosásra kitalált színező). A fekete festékek eléggé hazavágták a hajam, ezért váltottam kíméletesebb megoldásra. Ami még festékben jó, az a Loreal Excellence, de ez sajna nagyon drága:-(
Amit semmiképpen ne: Garnier festékek (bármelyik) kékesfeketéje. Ez inkább vmi királykék hatást produkál, és gyorsan el is tűnik a hajból.
sziasztok!
kékesfekete színből ki melyik márkát ajánlja ami fényes és tartós is?
köszönöm!
Ó, én is pont a kávébarnával szemezgetek.
És milyen lett a szine, mint a dobozon, vagy sötétebb?
A Palette Tone Creme szinezőt használta már valaki? :)
sziasztok! régóta lesem a honlapot, de a hajfestésre nehezen szánom rá magam, mert a melírozott szőke (megunt) hajamra egyszer rámentem a 700-as castiggal és sötétbarna lett...
Aztán szépen kikopott és maradam a melírnál, de most kacérkodom az új CASTING 8304-es MÉZSZŐKÉVEL.
Nem próbálta már valaki? Mit gondoltok, annak a festéknek mi a végeredménye? Gondolom azért ez is sötétebbre fog sikerülni, mint a kép, nem?
köszikösziköszi
Ez a 221-es könnyen befeketedhet, vigyázz. Egy árnyalattal van csak feljebb a feketénél.
A melír úgyis dobni fogja amúgy a szinezőt főleg, de a festéket is 1-2 alkalmmal még.
Nekem is volt melír, sok a hajamba, aztán egy palette gesztenye színezővel festettem, hát jó sötét lett, de úgy dobta, hogy csak na, aztán casting, azt is dobta, aztán garnier azthiszem, az már kb jó volt. :)
Nézegettem a Palette tartós színezőket.
Én erre az árnyalatra gondoltam:
http://www.palette.hu/termekeink/tone-creme/to ne-creme/szinarnyalat/barna/221-barna/
Olyan színt szeretnék elérni, ami természetes sötétbarna, és nicns vörösesfénye.Csak hát ugye ez a gáz a meliros részekkel, élőben egyébként tökre nem látszik, hogy van különbség a két rész között.
Én természetesen látom ha jól odaközelitek a tükörhöz.
Szal mit ajánlatok?
Festessem át mégegyszer a melirokat olyan barnára amivel csinálta a fodrász?az tök ugyanolyan volt mint az eredeti hajszínem.
Egyébként egyszer vettem Casting hajszínezőt is, de nem csináltattam meg,mert az akkor volt mikor először ledobta a szőke melir a festéket szal tuti ledobta volna egyből a zsinezőt is. Am a Castingnak nagyon tetszenek a színei, de azért eléggé drága :/ Vgayis hát drágább mint a Palette.
És pl a Palette Instant Color bemosós szinezőbe is tök kellemesen csalódtam, szal vmilyen szinten tetszik a Palette.Meg am festékben is tök szép színei vannak.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, ennyit a dilemmáról, lekaptam a polcról 2 doboz 600-astMajd legközelebbre marad esetleg az 568as kipróbálása. Nekem is tetszik nagyon ám. De a 600 meg bevált.
Sziasztok!
Dilemma dilemma...Na vajon miért... Hajfestés közeleg.
Költői kérdés ugyan, de azért szivesen várok érveket, ellenérveket
Azon dilemmázom, hogy maradjak az eddigi Palette natural colors 600-nál, ami szép középobarnát adott.
Vaaagy, Van új Palette natural colors brown richness árnyalat, a 568-as karamellbarna.
Vaaagy a 600-ast keverjem be az 568-al? Hmmm...
Sajnos hiába fested akármilyen festékkel vagy szinezőval..a melircsikokat csak sokadik (nekem 3.dik) alkalom után fogja be úgy a festék,hogy nem dobja le a szinét.
A Palette 24 hajmosás szinezőt anyukám használta,és elég tartós volt,még több mint 24 hajmosást is kibírt.
sziasztok!
én castingal festettem be az eredeti sötétbarna hajamat étcsokoládéra, majd kb.1 hónap után most a 200-assal (azt hiszem ébenfekete). 2 napja lett festve és már ugy látom, mintha foltokban dobná le a színt. Ez lehetséges? És a vízben is látszik még a fekete festék meg a törölközőt is megfogja. Lehet rosszul mostam meg festésnél? Nem tudok mire gondolni. Lécci segítsetek!
sziasztok!
én kékesfeketével szoktam festetni a hajamat.
az lenne a kérdésem,hogy melyik az a festék márka ebből a színből amit érdemes megvenni,aminek szép fénye van és tartós?
köszönöm!
En valoban a Loreal Castingot hasznalom, immar 2 honapja es a szin tartos legalabb 1 honapig , igaz kozben lassan kopik .
Regota a Loreal festeket hasznaltam es attertem a szinezore , gondolva arra ,hogy ez talan kimeletesebb .
Kulonben mit tudtok, mennyire karosak a festekek a hajra , az egeszsegre ugy altalaban.Egyaltalan van -e olyan termek-hajfestek-ami nem annyira karos?
Sziasztok :)
A hajam legutóbb palette instant color közép barna hajszínezővel volt beszinezve, és nagyon tetszett az eredmény, elvileg 6-8 mosásig tartana, de sajnos már 1 mosás után nem látszik :S Meg lehet majd kipróbálom a sötétbarnát mert ez élőben annyira nem tűnik fel, ez a változás.Az lenne a kérdésem, hogy lenne vmi ötletetek, hogy melyik tartós színezőre lenne érdemes váltani?Mert ez ugye már 1-2 mosás után kikopik...
Olyan tartós színezőt szeretnék, amit ha megunok, tényleg kikopik 24-28 mosás után, mertnem szeretném hogy iylen évekig tartson mig lenő :/
Szerintetek van ilyen jóféle tartó szinező? Ilyesmi, v ennél sötétebb barna szint szeretnék.
Várom a válaszotokat, véleményeteket.Puszi
Ui.: már régebben írtam, de azért még leírom, hogy majdnem 1 éve belett melíroztatva a hajam, szőke melirok lettek téve bele.Kb 3 hónap után azok visszalettek festve barnára, aztán ledobta, ugyhogy még egyszer vissza lettek festve, és azóta picit kopottab, látható az alapszínen, h világosas barna a tetején meg icipicit sötétebb, nah szal arra kentem a hajszinezőt.És befogta egyebletesen.De nem szeretném ha tartós szinezővel mondjuk a régi melirrészeken hamarabb lekopna mint a többin, mert az gáz lenne :/
Na megoldódott a gond. :)
Tegnap vettem Effasort meg ugyanolyan festéket amivel utoljára volt festve.
Effasort rátettük a hosszára. Sajnos kellett két tasak a hajamra, mert eléggé sok hajam van. Csak meleg vízzel kevertem. Nagyon szépen egyenletesen kiszedte a színét. Mindenhol tök egyforma lett.
Olyan világos-közép vörösig szedettem vele.
Aztán rámentünk a hamvas középszőke festékkel (9%-os oxival).
És láss csodát tök egyenletesen befedte mindenhol és nagyon szép lett.
200%-ig elégedett vagyok a hajam színével és ráadásul egyáltalán nem viselte meg a hajamat. Ugyanolyan puha és selymes mint előtte. :)
Ja és amúgy mehetnék fodrászhoz is hogy megcsinálja. Szerintem végül az lesz. Van időpontom is, csak úgy gondoltam hogy lemondom és majd én otthon megcsinálom.
A fodrász szerintetek meg tudja ezt csinálni egy alkalommal?
Sajnos nem abból a fából faragtak akit tud még várni 2-3 hetet, úgyhogy vagy ma esek neki, vagy soha.
Azt nem tudom még hogy 9%-os vagy 6%-os oxit használjak.
9%-osat használtam az utolsó két festésnél és amúgy az árnyalat az középszőke, amiból ugye világos barna lesz. :)
Hát igen, gyanús hogy utána rá kéne festened... Szerintem várj 2-3 hetet a mutatvánnyal, ne ugorj neki egyből. Én ugyanazt a festéket használnám, de valószínű, hogy nem lesz teljesen ugyanolyan.
( Off: az előbb vajon miért kaptam "Gyermekeit egyedül neveli" ikont? )
Igen én is arra gondoltam csak azzal az a bajom, hogy utána tuti rá kell menni festékkel és akkor megint elüt majd a vége a hosszától. Az a baj hogy nem látni amikor rajta van a hajon hogy mikor jó már és nagy valószínűséggel csak akkor öblítem majd le amikor már késő és utána kell festeni.
Utána fessem be a hajam hosszát ugyanazzal a festékkel amivel utoljára festettem?
Próbáld meg az Efassort meleg vízzel elkeverni és úgy elvileg csak 1-2 árnyalatot világosít.
Én is nekiugrottam tegnapelőtt a hajamnak, először szőkítőpor+meleg víz+3% oxi, aztán a tövére középbarna, a hosszára világosbarna Essential Color. Bár még mindig nagyon sötét, de már inkább barna, mint fekete.. sztem következő alkalommal már egész jó lesz
Magáról a festékről: nagyon jó, hogy nem büdös, csillog tőle a hajam és nagyon puha, selymes, de a tövemet nekem se fogta be rendesen. Kismértékű változtatáshoz ideális, mert tényleg szép fényes hajat csinál, nem győztem tapizni
Annyira elegem van már ebből az egészből! :((((
Előtte sötét szőkével festettem és tök egyenletesen befogta az egészet. Nem volt sötétebb a vége.
Sziasztok lányok!
Már megint van egy kis gondom. :(
Befestettem hamvas középszőke festékkel a hajamat 9%-os oxival.
Felül világosabb lett mint a vége (kb. a hossza felénél van a színbeni eltérés). Azt szeretném hogy a vége is olyan legyen mint felül.
Mivel lehetne viszonylag gyorsan 1-2 árnyalatot világosítani a hajam végét? :(((((
Effasorral nem lehetne megcsinálni, hogy tényleg csak egy ici picit világosítson?
Szia!!
Nem szabad ennyire alapozi a rémhírekre én már nagyon sokszor csináltam ilyet.. sőt nem csak a hajtövemre hanem volt rá precedens, hogy még aznap átfestettem az egész hajam másik festékkel.... semmi baja nem lesz a hajadnak... annyi előfordulhat h sötétebb lesz (attól függ milyennel kented és mennyire lett sötét a többi) max hamarabb lemosod mint egyébként... még annyi történhet, hogy később vagy hamarabb fogja ott ledobni a festéket mosásról mosásra a hajad (ez egyéntől függ) de mivel sötét barnáról van szó nem izgulnék, hogy kikopna hamarabb... DE sztem szinezőt hülyeség rátenni mert az nem fogja a köv festésig kibírni és X idő múlva megint látszani fog, hogy más színű a töved.....
Sziasztok,
Még mindig senki sem próbálta a Garnier color and shine színezőjét??
Én próbáltam az Essnetial colort,a sötétbarnát (260 azt hiszem), hááát elég nagy reményeket fűztem hozzá de nekem semmi különös,sőt azt hiszem kicsit hullik tőle a hajam meg mintha nagyon kiszárította volna, és aminek nagyon örültem (volna) az az 50ml-es balzsam szerintem egyenesen rossz, semmit sem hat.
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz:D Kb 2 éve van sötétbarnára festve-színezve a hajam és hát természetesen elég szépen befeketedett. Ami akkor tetszett de már nem annyira.Szeretnék egy szép sötétbarna színt, ami barna és már nem látszik feketének de azért sötét.
Nincs a legjobb állapotban a hajam, száraz, és vágatni sem szeretnék belőle, ezért valami kíméletes módszer kéne hogy egy icipicit világosodjon. Szerintetek az Effasor vízzel keverve ezen a nagyon sötétbarna hajszínemen világosíthat annyit hogy el tudjak érni egy szép sötét(közép)barnát?
Illetve ha muszáj oxival keverni, akkor mennyire árt ez a hajnak? És ugye nem lesz nagyon vöröses?
Léééégszi segítsetek, szeretnék már végre barna hajat
Szia,
Én már mindenhol láttam, dm, tesco, rossmann :)
Esetleg már valaki használta ezt az essentialt?
És az új Garnier color and shine színezőt?
Nekem a 4.15 szín tetszik, de azt írja, hogy nem ajánlott sötét barnára, pedig pl. a sima 500ra meg ajnálja. Ki érti ezt? :)
Én is göndörítettem a hétvégén! Nekem most nem igazán sikerült, úgy tűnik elérkezett az ideje némi fazonigazításnak. Elértem azt a hosszt, hogy csak úgy lóg, ha egyenes, ha göndör...
Nekem annak a néninek tetszik a haja, aki a Hazudj, ha tudszban van. Bár csak az első két részt láttam, úgyhogy lehet, hogy azóta másmilyen frizurája van, de neki olyan jól volt begöndörítve a haja.