Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csiga-biga :)
2005-05-04 17:221.
Létrehozva: 2005. május 4. 17:22
Sziasztok kedves idelátogatók! :)
Sokan hülyének néznek mikor közlöm hogy csigákat is tartok itthon... Kedvencként vagy mifene. :)) Szerintem vannak ugyanolyan édesek mint egy kis höri, vagy egy halacska vagy bármi!!
Ők afrikai achát csigák és 2 és fél éve laknak nálam. :) Én nevelgettem őket fel és rengeteg utódjukat is elosztogattam már. :))
Rengeteget szaporodnak, ezért már külön vannak zárva de most is nagyon sok kiscsigám van.
A topik indításának célja pedig: hátha találok még ilyen "hülye" embereket akik tartanak otthon ilyen csigukat illetve akinek még nincs.. hát ezen segíthetünk. :))))
Már ajánlgattam a fórumon de nem sok önként jelentkező volt a csigucákra.. sokszáz kiscsiga gazdit keres, aki gondolja... szívesen adom "használati utasítással" együtt. :))
Ha valakit érdekelnek szívesen mesélek róluk, képeket a bemoldalamon találtok! :)
köszönöm hogy benéztetek! :)
Evike...
Sokan hülyének néznek mikor közlöm hogy csigákat is tartok itthon... Kedvencként vagy mifene. :)) Szerintem vannak ugyanolyan édesek mint egy kis höri, vagy egy halacska vagy bármi!!
Ők afrikai achát csigák és 2 és fél éve laknak nálam. :) Én nevelgettem őket fel és rengeteg utódjukat is elosztogattam már. :))
Rengeteget szaporodnak, ezért már külön vannak zárva de most is nagyon sok kiscsigám van.
A topik indításának célja pedig: hátha találok még ilyen "hülye" embereket akik tartanak otthon ilyen csigukat illetve akinek még nincs.. hát ezen segíthetünk. :))))
Már ajánlgattam a fórumon de nem sok önként jelentkező volt a csigucákra.. sokszáz kiscsiga gazdit keres, aki gondolja... szívesen adom "használati utasítással" együtt. :))
Ha valakit érdekelnek szívesen mesélek róluk, képeket a bemoldalamon találtok! :)
köszönöm hogy benéztetek! :)
Evike...
én se a párát nem mérem náluk, se a hőmérsékletet. Amúgy mennyi egy olyan páramérő?
Nemtudom kell-e, mert úgyis látom a csigákon hgoy hogy érzik magukat. Ha nem jól, nem jönnek elő, nem esznek eleget...
Már 3 és fél éve megvannak a csigócáim
szia,
inkább a sötétebb helyet szeretik, mivel este-éjszaka szeretnek leginkább tevékenykedni. A szobádban keress egy árnyékos helyet, az megteszi nekik. Bár a meleget kedvelik 26-28 fok körül és 80-90% páratartalmat (látom páramérőd már van). Nekem a földön van az akváriumuk egy sötétebb helyen, amit igen szeretnek...
Egy pár kép a csigáimról
A képen nem nagyon látszik de sárga a házuk és csíkósak. Ez melyik faj?
Hú, tök jó oldalt találtam és ez legalább magyarul van.
képek
http://achatina.hu/e107_plugins/autogallery/aut o gallery.php
Bevezetés
http://achatina.hu/e107_plug ins /content/content.php?content.4
Etetés és itatás
http://achatina.hu/e107_plugins/content/content.ph p?content.7
Kezelés
http://achatina.hu/e107_plugins /c ontent/content.php?content.5
Tisztitás
http://achat in a.hu/e107_plugins/content/content.php?content.6
Nem érdekel valakit egy 60*45*45cm-es terrárium? Háterezett, mászófákkal, homokkal, levehető tetővel, elől tolóajtóval, a tetején két nagy szellőzővel. Az ára 8000Ft. A terrárium Szegeden van.
hu igy annyira nem tudom hogy az mekkora.
nekem egy csigának 20x40-es alapterületű terráriuma van, ami a minimum. De elég kicsi. Minél nagyobb annál jobb.
Az én csigáim 13 cm körül vannak. Kb ekkorára nőnek meg, de ennél lehetnek nagyobbak is kicsit.
mondjuk az én most 3 és fél éves csigáim se kaptak eleinte. Vagy egy évig, mert én csak ugy kaptam őket azt se tudtam mit esznek, semmit...
csak nem lesz baja a csigócádnak!
szívósak ezek
Köszi a segítséget. Már vettem nekik szépiát. Azért ilyan a házuk mert akitől vettem nem adióott nekik semm olyat amitől erősödne a háza Ez elég elkeserítő, hogy így tartja őket és még van neki jó sok
Aranyos csigóca! Még milyen picúr. De majd megnő
Sajnos nem ismerek nagyon csigásokat, max olyat akinek tőlem van fulica-ja De már nekem sincs több, csak a két nagy.
Adj a csigádnak szépiát (minden állatosnál lehet kapni, madaraknak árulják csőrkoptatóként), attól megerősödik a háza. Néha kell nekik adni, de azt mondják jó a sima tojáshéjj is. Egyébként az enyémek imádják a szépiát.
Bocsi ha tudtad.
Köszi a segítséget. Azóta kiderítettem, hogy a csigáim achatina fulica.
Teszek fel pár képet.
Nem tudsz valakit akinek van eladó achatina iredalei?
Ja és amiről felraktam a képet annak esik szét a háza és utánna valami nagyon puha cucc marad. Ez mi és ez baj?
anyu2: sajnos nekem nincs elajándékozandó csigám most, meghát amúgy is Bp-i vagyok...bocsi, azthiszem nem tudok segíteni
babycons: szóval te kifejlett csigát akarsz ajándékozni? Miért nem kellenek már? Hányan vannak? Hozzám szoktak jönni hogy szeretnének csigát, úgyhogy ha lesz valaki, hozzád irányítom.
kisattech: nincs kép a csigáidról? Vagy nézd meg az enyéimet a bemoldalamon, ha hasonlóak akkor achatina fulica. Erről hallottam a leggyakrabban hogy tartják úgyhogy lehet hogy a tiéd is ilyen. Szerintem nem gond ha különböző fajokat tartasz együtt. Főleg hogy az iredalei elevenszülő.. A múltkor találtam egy jó oldalt ahol láthatod melyik faj hogy néz ki, megpróbálom megkeresni..
Nekem is vannak csigám sajnos nem tudom milyen fajták. Az lenne a kérdésem, hogy két különböző fajt lehet-e együtt tartani és hogy van-e valakinek achatina iredalei eladó vagy amit elajándákozna?
Köszi
Bárhol találkozhatunk Bp.-en belül.
VIGYÉTEK A CSIGÁKATT!
Sziasztok!
Szeretnék elajándékozni kifejlett achát csigákat!
NAgyon jófejek, ivarérettek, és lehet hogy hamarosan kiscsigákkal ajándékoznak meg engem.
Ha valakit érdekel, küldjön e-mailt!
noemi@vipmail.hu
Én nem szeretem ezeket a csigákat de afiam imádja. Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e köztetek olyan aki szegedi és van ealdó csigály vagy elajándékozná.
1. ,2. ,3. kép: Köki
4. kép: a polcomon a terráriumok
Ma találtam egy tök jó terráriumot úgyhogy hamarosan költöznek
áhhá, szerintem olyan fajták mint az enyémek, achatina fullica. Ha jól tudom.
Szépek nagyon!!
Priviben megyírom a jelszavam és a tar.hu-s címem, ott vannak képek.