Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nem kell mindig kaviár:)
2005-01-21 15:481.
Torolt_felhasznalo_924485
Létrehozva: 2005. január 21. 15:48
ugye ti is így gondoljátok? most hideg van, süvít a szél... itt ülök, gőzölög a tea a bögrémben, de nincs hozzá semmi nasi:( miket nassolnátok ebben az időben, ha éppen nincs kaviár és pirítós kézközelben?
Édességekre meg nem vágyom még télen sem. Legfeljebb zsíros étel fogyasztása UTÁN!
redhead, tudod, ez a cím nem saját ötlet. . . mondhatni, más tollával ékeskedő vagyok. a barátnőm, akinél bekattant az isteni szikra felhatalmazott, hogy akár nyithatok is ilyen címmel egy topicot, hát megtettem:)
az áfonyás kuglóf nagyon tetszik!!! egyáltalán, minden, ami áfonyás az finom!!!!
A 38. hozzászólásodra reagálnék - kicsit késve, de az jutott eszembe, akkor ez olyan lenne mint a disznóölés
Minuszban fánksütés teával
Minuszban disznóölés ceccel. :)))))
Neked mar nem ismeretlen a kuglof sem, meg Afonyka sem:))
Egy kis nasi a teadhoz:
AFONYAS KUGLOF
3 csesze liszt
1/2 teaskanal szodabikarbona
1/2 teaskanal so
25 dkg vaj
3 evokanal reszelt narancshej
2 csesze cukor
6 tojas (szetvalasztva)
1-2 csomag vanilias cukor
1 csesze tejfol
2 csesze afonya
A vajat a cukorral, van. cukorral habosra keverjuk,
egyenkent hozzaadjuk a tojassargakat,
majd a tejfolt, es a reszelt narancshejat.
Ezutan fokozatosan belekeverjuk az elozoleg szodabikarbonaval, soval kevert lisztet.
Utana hozzaadjuk az afonyat is.
Vegul ovatosan beleforgatjuk a kemenyre felvert tojasfeherje habjat.
(Megjegyzes:a cukrot el lehet osztani ugy, hogy a tojassargat 1 2/3 csesze cukorral keverjuk ki,
a tojasfeherjet pedig a maradek 1/3 cseszevel. De szerintem ennek nincs nagy jelentosege. )
A masszat egy kuglofsutobe ontjuk, es 180 fokon, kb. 55-65 percig sutjuk.
(Milyen klassz cime van a topicodnak;) )
Amúgy ma Mamilikámnál túrospalacsintát ettem, igaz nem teával, hanem cappuchinóval.
Jó volna holnap fánkot sütni. De nem szalagosat, haenm olyan jó nagyot, aminek a közepébe lehet bőségesen lekvárt tenni. Van egy jó receptetek?
jelentem, olvasztottam csokit és tettem bele mazsolát és kókuszchipset (az uccsó pár falatot:(, no meg törtem bele pár szem ht kekszet, de nem borítottam ki semmire, csak ki kínlódtam a tálkából és egyedül megettem mindet!!! persze a teának is hűlt helye volt már addigra. . .
az ibrikben forró tea (narancsos zöldtea) és csoki:))))igaz, csak egyetlen Mon chéri , de az isteni:))