Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia!én a 400s barnát kentem fel a melírozott hajamra.nagyon sok volt benne a szőke tincs, igaz alul barnára volt festve.
befogta, nem is kicsit mindenki azt mondta fekete...így egy hónap távlatából kopott, a szőke tincseimről jobban ledobta.én ezzel a tapasztalattal tudok szolgálni.csatolok képet
az első az előtte, a második az utána
Arra figyelj, hogy világosszőkére ne menj rá hamvas festékkel, mert be fogsz zöldülni Nem mondom, hogy zöld lesz a hajad, de lesz egy zöldes fénye. Én már jártam így, mondjuk nekem egész jól állt a zöld szememhez
Mindenesetre ha nem akarsz meglepődni, akkor sztm olyant válassz, aminek a nevében benne van, hogy mokka, csoki vagy ilyesmi.
Amugy szep, egyszeru felvinni, nekem ket doboz kellett, mert nagyon sok es hosszu a hajam, de egy napos hordas utan meg vagyok elegedve, foleg hogy meg soha nem volt festve/szinezve/melirozva akarmicsinalva a hajam, es nagyon egyszeru es korrekt kis csomagot keszitettek ossze a felhordashoz
A kovetkezo aldozat az ujak kozul a csokolade es a praline lesz, ha megerkezik
A rossmannban pedig akcios 1599 helyett 1199 ft
Sok sikert
Én egy kissé csalódtam. Jeges gesztenye színűt vettem, jól besötétedett szerintem. Sötétbarna lett. Szőke csíkok is voltak a hajamban, azok most vörösesek. Alig várom hogy kopjon, van még egy doboz, akit érdekel irjon privit, ezresért odaadom. Szombathely!
Inkább aranybarnát szerettem volna valószínűleg jól elnéztem
Bár eddigi tapasztalatom, hogy mindig sötétebb lesz a haj mint a dobozon...
Sziasztok!
Köszi a segítséget. Igen, a burgundi tényleg vörös. Nekem már volt máskor is vörös a hajam, de az a Koleston Intensiv red, 66/65-ös festéke volt. Sajnos közelebbit nem tudok mondani róla, de az elég vörös volt. Én szerettem Mostanra már sikerült megszabadulnom tőle, le is nőtt, a melírt is sikerült a fodrásznak kivágni a hajamból (eléggé tönkre tette ), most már az eredeti hajszínem van meg, ami... hááát, inkább világos barna, de még nem szőkés. Viszont eldöntöttem, a jeges gesztenyénél maradok. Nagyon tetszik a te képeiden a színe! És most, hogy megtudtam, a Rossmannban akciós
Még egy kérdés: én vasalom is a hajamat. Mi a tapasztalatotok? Szívja rendesen a színét biztosan Nekem legalábbis a Kolestonos vörös színt hamar kiszívta.
sziasztok!!
nos körülbelül most lesz egy hónapja, hogy befestettem a 400as barnával a hajam, és ma láttam először, hogy a melírcsíkjaimról igencsak lekopott a szinező.sajna már nem is fényes, úgyhogy nem hinném, hogy kibírom még két hónapig festés nélkül.persze, ez várható volt, hiszen ez nem festék csak szinező és szőke tincs is volt jópár a fejemen.kb háromnaponta mosok hajat, így most kb. a 11. hajmosásnál járok. teljesen kikopni tuti nem fog, dehogy foltos vagy nagyon fakó lesz az tuti.
így azt hiszem, irány a rossmann, ott most akciós a casting mert az ünnepekre csak nem akarok fakó és színtelen lenni
ti mit tapasztaltatok?milyen gyakran festitek újra?
szép napot mindenkinek
Ha valakit érdekel, írjon privit
Van még 2 doboz wella safira festékem aranyló fahéj árnyalatban. Azt is odaadom ingyen valakinek! A festékek összértéke kb. 5ezer Ft.
Nem akarom a kukába dobni, de én már nem fogom egyiket sem használni
szia
szerintem mindenképpen fordulj szakemberhez, mert szerintem ezt a színt nem lehet egy lépésben elérni.
véleményem szerint először a saját színedet kell kivilágosítani, és aztán lehet rámenni ezzel a rózsafával
otthon ne kísérletezz vele szerintem
sok sikert az új színhez
Sziasztok!
Szombat este kipróbáltam a Casting 300-ast (legsötétebb barna), és nagyon szupi lett. Bát elvileg barna, gyakorlatilag feketekávé színű, nagyon fényes és hihetetlenül jó minőségű lett a hajam (a Palette-t simán veri). Emellett az ősz hajszálaimat is teljesen befedte (sajnos nekem ez is szempont... . Szal ha vki sötétbarna festékkel fekete színt akar elérni, az nyugodtan kenheti a 300-at
Bocsi, hogy belépek a topicotokba de szertném kérni a segitségeteket, ill.
ha van tapasztalatotokat.
Az én hajam világos gesztenyebarna, ebből szeretnék festetni egy rózsafa szóke szinüt. Több emberkét megállitottam már az utcán, annyira tetszett
a hajuk szine , mind azt felelte, rózsafa szőke. -ez kinézetre sötétebb szőkés szin, enyhe rózsaszin beütéssel. Tud valaki róla, hogyan lehet ezt a szint
elérni? Nagyon szép összhatása van. Nem melirozott, hanem telje-
sen egyhangu szin.
Köszi, ha tudtok segitsetek kérlek!
csubaka
Köszi, közben megvettem a 400-ast, és a fodrászom azt mondta, jó lesz...(A 14-est is ő szokta felkenni, úgyhogy hittem neki...)
Tényleg jó lett, nem annyira sötét, mint a 14-es volt, és fényes...Sajnos, képet most nem tudok felrakni, de azt hiszem, ez az új széria jobb, mint az előző volt. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz tartós. A másik kb. 6 hétig szokott tartani.
Az ősz hajszálakat viszont ez sem fogta be nekem, a régi fajta sem.
Nah, örülök hogy jól sikerült Majd egy képet megosztasz velünk ha lehet?
Amúgy szerintem a szőkére festett részeken valószínűleg jobban fog majd kopni
Kíváncsi vagyok, hány mosás után fog kikopni.
hát az enyém alapból sötét volt, szóval nem is vártam hogy világosítson, csak hogy ne legyen vöröses (élőben már tényleg nem az, mint tudjuk a fotó ezt nehezen adja vissza), de ha 500-assal mentem volna rá az már sötétített is volna rajta
Macska, szerintem nyugodtan fesd be vele a hajadat, nagyon szép lesz ha világosabb az alapod, tutira nem lesz olyan sötét mint az enyém
amúgy élőben világosabb is,mint a képen. olyan pont kellemes barna
amúgy ha jól tudom, egyes országokban ez a 600-as világosbarna néven fut, és az eredeti fodrász-jelölés szerint is a 4-5-6-tal kezdődőek a barnák...
Hát szépnek szép, de szerintem sincs semmi köze a szőkéhez:-))
Az az árnyalat már teljesen vöröses barna:-))
Hihetetlen szép ez a szín és tényleg nagyon jól áll.
De semmi köze a sötétszőkéhez.
sziasztok
én is kipróbáltam a 600-as sötétszőke árnyalatot, bár ez szerintem már simán barna
szóval nekem arra kellett igazából hogy vörösesbarna hajamból azt a rezes-vörös fényt tompítsa, és láss csodát, elég jól sikerült nekem nagyon tetszik ez a festék, a hajam is sokkal jobb tapintású mióta ezt rákentem, azt hiszem ennél maradok
teszek fel képet is, de ez persze nem teljesen adja vissza a színt (élőben kevésbé vöröses)
Köszi a választ
Én is úgy voltam vele, hogy befestettem most lesz lassan egy hete de szinte teljesen feketének láttam és nekem tetszett mert nagyon szép csillogó lett meg maga a festék is szerintem tök jó csak kicsit megijedtem, hogy nem fog kikopni mert én egy szép intenzív sötétbarnát szeretnék.
Amit mellékeltél képet nagyon szép barna a hajad rajta olyan szép amilyet én is szeretnék
szia.
nos én október 26án szineztem be, és most kezd alakulni.most is nagyon szép, sötétbarna, de már nem látszik annyira feketének amúgy mindenki azt mondta mikor először meglátott, hogy fekete. én szeretem így is, de mostmár tényleg nem olyan sötét.nekem ráadásul nagyon ki volt melírozva, mégsem dobta le olyan gyorsan és olyan nagyon.bár tény, még nincs egy hónapja a fejemen
Szia!
a 300-as, de ha a tincs alapján azt túl sötétnek találod, akkor a 400-as.
Sziasztok!
Nekem is van egy kérdésem, hátha valaki tud válaszolni...Több éve használom a Castingból a 14-est. Szerintetek az újak közül melyik hasonlít a legjobban hozzá? Voltam ma DM-ben, Rossmanban stb. sehol nem tudtak rá válaszolni...Sürgős lenne, mivel holnap megyek fodrászhoz...Ja, még valami...nekem eddig kb. 6-8 hétig tartott a szín. Az új ezek szerint most tartósabb?
Előre is köszi!
Bocsika, hogy megint megkérdezem, de akik a 400-sal festették a hajukat lenne hozzátok egy kérdésem.
Kopik neketek a szín ha igen akkor mennyi idő uztán vettétek észre hogy azért már inkább barna mint fekete.
1-2-3 hét?
Köszi
Gondoltam én is megosztom tapasztalatomat
Én a 400-as árnyalattal csináltam és szinte totál fekete lett.
Nagyon jó egyébként maga a hajfesték állaga az illata és elég lett egy tubus az elég hosszú hajamra.
A majdnem feketén nem is csodálkozom pedig nem akartam mert hosszú folyamat eredményeképpen már barna volt a hajam de amúgy tetszik mert szép árnyalata van de azért remélem ki fog kopni és egy szép barna árnyalatú lesz a hajam.
Akik ezzel az árnyalattal festették nektek mennyi idő után kezdett kopni?
Nagyon szep!!!
Mondjuk, lehet hogy az en sotetebb hajamat nem fogna be...
A Westendben vettem a Rossmanban
Szóval szerintem azért világosabb az enyém ( már ha világosabb) ,mert én hamarabb lemostam mint kellett volna... mintha olvastam volna,hogy valakinek fekete lett a vége, naa azt nem akartam:-)
Szóval legközelebb is ezt a márkát választom!
Lehet,h megpróbálom majd az 550 es mahagónit:-) most is nagyon szemezgettem vele:-)
U.i: Én nem szeretném ha kopna
En ma probaltam ki a 600-as sotetszoket - nekem ez mar boven barna kategoria - es nagyon elegedett vagyok. Nemcsak a szinnel, de magaval a szinezovel is. Eddig a Soft Colort es a Palette szinezojet hasznaltam, de ezzel sokkal konnyebben ment minden.
Vajon nalunk miert nincsen minden szin, amit kulfoldon mar lehet kapni? 834-est latott mar valaki?
Hàt akkor örüljünk együtt a szép barna 500as hajunknak
a tiéd egyébként szerintem igy kép alapjàn vilàgosabb mint az enyém, és nagyon szép na én valami olyasmire szàmitottam mint a tiéd, de remélem pàr hajmosàssal olyanra fog kopni
nagyon szép szerintem!
Ma délután tervezem én is ,hogy ugyanezzel az 500 assal fogom színezni.
Viszont van pici gondom.. elégf csak bevizezni a hajat előtte?
köszönöm! nagyon szép lett! sztm nem sötét! az a furcsa h azóta 1x mostam hajat, és mostmár az enyémnek is kb ilyen a színe a fényben
találtam egy lányt a szakomon akinek pontosan olyan a hajszíne amilyet akarok: ő a Garnier Nutrisse-től a Chocolate-tel festette be, és pont olyan lett neki amilyet én kerestem, de a honlapon megnézve sokkal világosabb a szín mint az ő haján
Szia!
Beszineztem az 500as vilàgos-középbarnàval, és ez hasonlit legjobban az àltalad feltett hajszinre, legalàbbis ami az elsö csatolt képeden van arrol a nöröl. A màsodik képeden a fénye vmi olyasmi. én bàr nem akartamilyen sötétre, de szép, és ugyis kopni fog még.
rakok fel neked pàr képet milyen lett vakuval,vaku nélkül, napban
Legalábbis, remélem...
mindig egyel világosabbat kell választani, mint amilyen eredményt akarsz
Meg a mahagóni is csak pl Palette csokibarnájával festetem 3 hete és olyan jó kis sötét árnyalata volt most meg csak a vörös árnyalat látszik benne főleg napsütésben.
Ezért vacilálok.
A 400-as félek túl sötét lenne.
de végül is ez a 3-as, vagy 30as minenhol az arany árnyalatot jelzi.
nekem most pl. 8/3-mal van befestve a hajam, tökjó, lehet a 630 nekem már sötét lenne.
én most tök mást használok, amitől szép rezes a hajam, persze a dobozon ez nem látszik.
Nekem tetszik csak félek hogy nagyon vörösesen kopna ki.
http://www.youtube.com/watch?v=sC5TM3drEls
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek Penelopének a reklámban melyik árnyalatú festékhez hasonlít leginkább a haja?
Mert nekem az is tetszene
Én az sok variálás után az 500 as világosbarnát vettem ma meg.. kiváncsi leszek,h mi lesz belőle a hajamon:-) Majd hétvégén hozom a képet róla.
köszönöm amúgy a kezelése kicsit nehéz, és teljesen időjárástól függ h meg tudom-e csinálni és h úgy marad-e
Szaraszvatí: köszi az ajánlásokat! meg fogom nézni!
Inczekata: na én vmi olyasmi színt szeretnék, mint a 2. képen a hajadnak olyan szép sztm
Most festem a hajamat be 400-as színezővel. Kíváncsi vagyok milyen lesz
10 perc és lemosom.
a képen látható hajszínt keresem..keresném...
ígérem ma már nem nyúzok többet senkit
A "glacé" fényest is jelent. Meg "cukormázzal bevont"-at. Van olyan édesség, hogy "marrons glacés", de az nem jeges gesztenye, hanem cukros.
A képen látható szín hasonlít egy szép fényes vadgesztenye színére.
Jómagam a sötétszőkét (angoloknál ez a "világosbarna") kentem a középbarna hajamra. A célom az volt, hogy az ősz hajszálak (még nincs túl sok) ne tűnjenek ki, a barna viszont ne legyen sötétebb.
Az eredmény: az ősz szálak világosbarnák, a többi olyan, mint volt, csak csillogóbb.
ez lett a 415, jeges gesztenye. igazából bárhogy fotózom más a színe... nekem a lilás árnyalat joban tetszik
viszont eredetileg én valami finom meleg barnát szerettem volna. olyat mint eva longoriáé volt régebben. az a barna amibe szinte beleharapsz. tudtok ilyen színt javasolni, márkával, kóddal?
Sziasztok!
Az én hajam is borostyánszőkével lett színezve, de 1 és fél hónapja..tehát az már kb 16 hajmosás, de még mindig szép színe meg fénye van, bár már kevésbé rezes...viszont..nem tom ki fog-e kopni teljesen..már látszik a lenövés, bár nem csúnya, mert a saját hajam is szőkés..olyan, mint a szőke árnyalat a casting-ból
Sziasztok!
Én a 400as barnával szineztem a hajam, és egyáltalán nem kopik. Amikor festett barna volt, akkor hajmosáskor sötétbarna vizet öblítettem a fejemről, most meg olyan fehér a hab, hogy meglepődtem. Igaz. eddig még csak kétszer mostam, de csak a melírcsíkok lettek kicsit halványabbak. A csillogás is megmaradt. Persze, messze vagyok még a 28. hajmosástól, de nem hinném, hogy nagyon kikopna