Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Jó ezt hallani. . . Én csak az aszisztensnőig jutottam, és nem is volt vele semmi baj. . . Csak tudod olyan sokára kaptunk időpontot. . . Január elején hívtam fel, és febr. 13. -ra (péntek!!!) kaptunk időpontot. . . Hajdú Dr. -nő meg azonnal fogadott, mert azt mondta felesleges tovább izgulnunk, mert az csak a babának árt. Szóval kicsit meg voltam ilyedve a Kádár Dr. nőtől. . . Meg talán az is a baj, hogy a kisfiamat ő vizsgálta meg a születése után és ő mondta ki hogy meg fog halni. . . (én akkor nem lehettem ott mert egy másik kórházban feküdtem a spinál után)
az én kicsikémnél is 3 mm-es nyaki redőt mértek, majd chorion biopsia következett a Schöpfiben, ami negatív lett, de a biztonság kedvéért elküldtek az OKI-ba Dr Kádár Krisztinához, aki szintén nem talált semmi rendelleneset. Nagyon kedves, 50-es hölgy, professzor asszonyos, de tényleg nagyon kedves. Azt mondta, hogy amint a baba megszületik, 2 vagy 3 hetes korában vigyem vissza, megnézi mégegyszer, mert akit ő magzati korban megvizsgált, azt szereti megnézni születése után is. Szóval lelkiismeretes, mert erre már nem szól a genetikus beutalója.
Drukkolok, hogy ne találjon nálatok sem semmit!
Ha valakinek baj volt a baba szívével, akkor kettejük közül az egyikükhöz szokták elküldeni a kismamát a következő terhességnél. Nekem 4 szív uh lesz összesen és senki nem tartja túlzásnak. . .
Kedves Amaryl, nagyon sajnálom, ami veletek történt. . .
Én is annyit tennék hozzá, hogy sajnos nem mindenhol tartják ezt a vizsgálatot fontosnak. Emiatt kerestem új orvost, mert itt "vidéken", ahol lakom, az orvos, akihez jártam, nem végezte el. Ráadásul, amikor utólag rákérdeztem (15. héten, mert sajnos nem voltam elég tájékozott korábban. . . . ), azt mondta, hogy eddigi praxisa során nem volt olyan kismama, akinek így vették volna észre, hogy beteg. Ja, ha meg sem csinálják a vizsgálatot. . . . . .
Nem értem hogy lehet kórház-kórház, orvos-orvos között ekkora különbség! Illetve nem lenne szabad lennie!!!
Nagyon drukkolok, sok szerencsét és jó egészséget kívánok neked-nektek!
Én senkit nem akarok riogatni, de itt csuba csodásan végződő történetet olvastam. . . Szóval szerintem tudni kell hogy nincs mindenkinek ilyen szerencséje. . .
Az első kisfiunknál nem mértek nyaki redőt mert az orvosom nem tartotta fontosnak. De kaptunk egy képet a 12 hetes babáról, amit később megnézett egy genetikus és azt mondta hogy szerinte látszódik rajta hogy baj van. . .
Az AFP-nk is alacsony lett, de a dokim még akkor sem látott semmi okot atovábbi vizsgálatokra. Ezek után megszületett 40 hétre császárral a kisfiam. . . Csak a fél szíve meg az egyik tüdeje hiányzott. . . ű
A genetikus azt mondta, hogy a nyaki redő mérés nem csak a Downra, hanem a szív rendellenességekre és a Turner szindrómára is utal. . .
Most ismét babát várunk és bőszen szaladgálok tarkóredő mérésre, meg genetikai uh-ra. . .
Nemrég magas értéket mértek a babám nyaki redőjén. Teljesen kétségbe-estem, bőgtem napokig. Akkor erőt adott ez a topic, főleg az első hozzászóllások. Most azért jöttem vissza, hogy mások is erőt nyerjenek, ha hasonló helyzetbe kerülnek. Azokban a napokban engem sem lehetett megvígasztalni, pedig utólag nézve nagy butaság volt úgy kétségbe esni. Árthattam volna a babának is a sok bőgéssel.
A lényeg: a rossz eredmény azért volt, mert a magánklinikán (!) ahová járok rosszul mér a készülék folyadékot. A Genetikai tanácsadáson első ránézésre - még a mérés elött - megmondták, hogy egészséges a babám. Az első eredmény 3, 6 volt, miután 1, 7et mértek. Hatalmas különbség.
Arra kérek minden kétségbe-esett kismamát, hogy ne "dőljön be" az első rossz eredménynek. Ha már a második és a harmadik eredmény is rossz, ráér akkor sírni. Hinni kell abban, hogy a baba egészséges, nem szabad rögtön a legrosszabra gondolni. Nem éri meg. Én most már megtanultam. Ne pánikoljatok! Kérlek gondoljatok a kicsi babátokra, hogy neki mennyire rossz, hogy gyötrődtök, hisz ő már mindent érez. Fel a fejjel, bízni kell a babátok épségében. Mindenkinek boldog pocakosodást! :))
hát azt hiszem, h. aki nem akar rosszra gondolni, jobb ha itt nem sokat olvasgat. :)
én eddig nyugodt voltam, de mostmár mindent eltudok képzelni. . .
ez utóbbi rémtörténetet sz. tem ki lehetett volna hagyni. minden kismama rémálmát testesíti meg, nem?
azért kívánok minden anyukának és babána jó egészséget!
Amikor a nagyobbik született, akkor volt az osztályon egy Down-szindrómás baba. Ráadásul a súlyosabb változatban, súlyos szívproblémákkal. Egy fiatal anyuka időre született gyereke volt, akinek a fogadott orvosa nem ismerte fel a problémát a terhesség alatt. Úgy szülte meg a kisfiát, hogy azt hitte, egészséges:-((( Iszonyú volt látni azt a szerencsétlen nőt. . .
De nálad ilyen nem lesz!!!!:-))))
Azt mondták, hogy mivel az ő paciensük vagyok a legcsekélyebb gyanú esetén is megcsinálják a vizsgálatot. Egyébként ez nagyon szimpatikus az orvosomtól, még akkor is, ha halálra rémültem. Végül is teljesen igaza van. Csak persze amióta tudom ezt semmi másra nem tudok gondolni.