Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Perzsa szerelem???
2005-01-24 17:001.
Torolt_felhasznalo_934243
Létrehozva: 2005. január 24. 17:00
Sziasztok!
Nem tudom, nem olvastam végig a témákat, szeretném, ha valaki segítene nekem abban, hogy több mindent tudjak a perzsákról. Megismerkedtem egy nagyon aranyos perzsa pasival, mi a véleményetek úgy összességében róluk? Kérlek benneteket, hogy aki csak hallottt róluk, az ne szóljon a témához, hanem csak azok, akiknek személyes tapasztalatuk van. Miylen a viselkedésük, milyenek a hagyományaik, hasonlítanak-e a az arabokhoz. Előre is köszönöm....
Nem tudom, nem olvastam végig a témákat, szeretném, ha valaki segítene nekem abban, hogy több mindent tudjak a perzsákról. Megismerkedtem egy nagyon aranyos perzsa pasival, mi a véleményetek úgy összességében róluk? Kérlek benneteket, hogy aki csak hallottt róluk, az ne szóljon a témához, hanem csak azok, akiknek személyes tapasztalatuk van. Miylen a viselkedésük, milyenek a hagyományaik, hasonlítanak-e a az arabokhoz. Előre is köszönöm....
Akkor lehet kezdeni róluk beszélni!
Tessék. . .
Erre értettem, hogy szélsőségesen gondolkodsz.
Nem hiszem, hogy a legkisebb mértékben is szélsőségesen gondolkodnék.
Olvass utána hogy miről beszélsz, mert úgy látom hogy nem vagy teljesen tisztában azzal hogy melyik népről is beszélsz! Ez úgy gondolom alapvető műveltség. . . . . . . . ne légy ilyen egyszerű!
Csorsi megjött a felmentő sereg! :-)))))
én is azt mondtam, hogy afrikában szokás a nők körülmetélése, de Tisin állitotta, hgy nem. . .
Ettől azért a tények még tények maradnak, mint a szakszerűtlenül tárolt disznóhúst, mint a méhnyakrák rizikóját növelő körölmény esetében.
Istent pedig nem hinném, hogy be kellene keverni.
Nem értem mit kell azon vitatkozni, hogy hol milyen a kultura. Mi teljesen másképp gondolkodunk, mit az ott élő nagy öregek. 19 éves vagyok, de voltam Izraelben és vannak zsidó barátaink. Körülmetélés egészségügyi okok miatt kell, és szerencsésebb, mert a nőknek kisebb esélyük van vmilyen betegséget elkapniuk. Találkoztatok fityma szükületes emberekkel, ő pl. meg se tudja mosni ott lenn. Mikor kint voltam betartottam a vallásukból adódó kínézetett. A ruhámnak hosszunak kellet lenni, nem szabadot a könyökömnek kilátszani és volt 1-2 hely ahol befedtem az arcom. Ezeknek a nőknek eszükben sincs, hogy ezt levesék, ahol pedig kéri a nő legtöbbször hadják. Náluk a nőknek, ha kiment az utcára nem mehetet régen egyedül, most már nem igy van. Ők is fejlödnek, csak ha egy nép elveszti a kulturát és az identitást, az kinek jó. Ők csak megovni akarják, nem értik a világot. Az öngyilkosság a Korán szerint bűn, de akkor ment fel ez alól, ha hitetlent ölsz. Aki ezeket a merényleteket megteszi ebben az életben, kötve hiszem, hogy boldog volt. Fanatikus. A nőket pedig már nem annyira állatoknak tekintik. Afrikában szokás a csikló megvágása vagy a lyuk összevarrása, sajnos a lányok nagy része sebblázban meghal. Engem is meglötek az utcán, mert nő voltam, de volt aki udvariasan segített. Nem szabad általánositani. Mesélték és láttam is, hogy a férfiak a fiukkal mennek, a nők a lányokkal, mert nem egyenlő a rangjuk. De nem mindenki ment igy a feleségével. Ez csak az én véleményem. Nekem nagyon tetszet az ottani világ, nem rohangáltak az ottani emberek, mint a mérgezett egerek a munkába. Köszi, hogy elolvastad a véleményem.
Biztos forrásból tudom, hogy Istennek nagyon teszene a dolog!