Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tudatos kismamák
2004-03-25 14:001.
Létrehozva: 2004. március 25. 14:00
Sziasztok. Elsősorban ezoterikus, agykontrollos szemléletű, vagy csak egyszerűen a lelkükkel törődő kismamákat várunk. Azokat, akik tudják, hogy gyermekük fejlődésében a magzati kor is nagyon fontos, és hogy már ilyenkor el lehet kezdeni a kommunikációt a babával. Gyakran fogok idézni a Lelki köldökzsinór c. könyvből, és várom mindenki hozzászólását.Jómagam 17 hetes terhes vagyok, agykontrollt végeztem, reikizem, hobbiból természetgyógyászkodom. Az indított el, hogy babát levideóztuk, és a videót visszanézve meglepően tudatos viselkedést figyeltem meg. Aznap délután küldte a posta- nincsenek véletlenek az említett könyvet, amit Amanda korábban javasolt nekem. Azóta én folyamatosan igyekszem felvenni babával a kapcsolatot. Beszélek hozzá, énekelek neki, zenét hallgatunk. Megfigyelések szerint a baba intelligenciáját, testi- lelki fejlődését ezzel nagy mértékben lehet befolyásolni.
Nem ettől lesz valaki tudatosabb, az egésznek semmi köze a lélek kiválasztásához.
Persze tőlem járjatok oda bátran, pihenjetek, élvezzétek ezeket a csendes órákat. :-)))))))
Én személy szerint erős ezoterikus beállítottságom ellenére nem hiszek ebben és túlmisztifikáltnak tartom.
Ami pedig 690304-et illeti, kérlek ne sértődj meg Morzsimamán, jót akar neked, fogadd tiszta és nyitott szívvel.
Először is gratulálok a harmadik babádhoz, s persze az előző kettőhöz is, le a kalappal. :-) Mi is hármat szeretnénk a párommal, vagy talán négyet?!?! Majd ahogy az élet hozza, remélem sikerül. Én már az első szülésen túl vagyok, remélem jövőre átélem a másodikat is, de úgy érzem a kapcsolatanalízisre mindenképpen fogok időt szakítani, úgy mint a kisfiamnál is. Mégis miért fontos ez, hogy ki hányadik babáját várja?
Amúgy én éppen a harmadikat:-)
690304 stílusa viszont nagyon visszataszító, már nem az első embert tanácsolja el kioktató hangon. Nagyon okosnak és magasan képzettnek gondolja magát a témában. A gyereke lelki fejlesztése mellett szakíthatna időt a saját személyisége fejlesztésére is, mert komolyan mondom, nagyon unszimpatikus.
Jó, jó, már itt sem vagyok.
Csak a kiutasítottaknak üzenem, ne keseredjenek el, lehet, h. a hiba nem az ő lelkivilágukkal van!
Ne menj sehová, hisz ez a topic mindenkié! És a bizonytalanságodon talán épp a mi bizonyosságunk segíthet! Nagyon sok babát, kitartást, boldogságot neked is, akár írsz ide akár nem. De ne hagyd magad eltántorítani. Sem innen, sem a megérzéseidtől. Szerintem a félelem az anyaságtól teljesen természetes, és az vesse rám, rád, bármelyikünkre az első követ, akiben nem merült fel az a kérdés: Vajon jó anya leszek-e??? És persze, hogy az leszel!!! Ha itt lesz az ideje! Addig is élvezd az élet minden örömét, főleg a babagyártás szepmontjából! :-)
Mindannyiótoknak az első babája érkezik?
sajnálom, hogy "nem illek bele" a fórumba.
690304: jó tanácsokat adtál, de nem értem benned, hogy miért kell kitessékelni azokat az embereket, akik idetévednek. felőlem beszélhettétek volna a Ti dolgaitokat- érdekelt is, szerintem lassan lekerültem volna a középpontból. S biztosan az is segitett volna, ha a Ti boldogságotokat látom.
Nem esett jól, hogy finoman bár, de eltanácsoltál.
Sziasztok!
Ja, és előtte a falra másztam a jótanácsoktól, hogy nem szabad görcsösen akarni :)
én bevallom, nem kell erre pszichoanalizis, hogy én igenis félek. Nagyon szabadok vagyunk, azt csinálunk amit akarunk, ez nagyon megváltozna. Nagyon nagy lemondással járna, stb. nem vagyok biztos magamban sem, hogy jó anya lennék. Viszont hosszutávopn nem tudom elképzelni, hogy ne legyen gyerekem. Az élet egyetlen értelmének és céljának azt tartom, hogyha az ember gyermeket nevel fel
ha velem ez a baj, akkor miért születik olyan embernek gyereke, aki nem is akar??? Vagy akit megerőszakolnak???? Ennek nincs igy értelme. . .