Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Minden közterületen betiltanák a dohányzást
2013-07-05 10:181.
Létrehozva: 2013. július 5. 10:18
Hamarosan indulhat az aláírásgyűjtés a témában, és ha összegyűlik kétszázezer támogató, népszavazást tartanak a kérdésről.
Nők Lapja Café: Minden közterületen betiltanák a dohányzást
Nők Lapja Café: Minden közterületen betiltanák a dohányzást
"Pont azért, hogy ne legyen reklámozva, ugyanis már az is reklám, ha csak meglátod magát a terméket, és akkor is hat rád, ha akarod, ha nem, ha elismered, ha nem. Reklámpszichológia."
Aha... akkor nem kéne letakarni a messzire virító Nemzeti Dohánybolt feliratot is?
Azt honnan tudod, hogy kamerák is lesznek mindegyikben, mert eről még nem olvastam sehol.
Ha nem érzi annyira, akkor is mérgezi őt. Semennyire sem akarja érezni - jogában áll, nem?
Mellesleg aki már 10 centivel arrébb sem érzi a dohányfüstöt, annak iszonyúan tönkrement a szaglása. Kevesebbet kéne (passzív)dohányoznia.
Kösz a filmet, szerintem sem változott semmi azóta.
Csók mindenkinek, megyek a nemzeti erkélyemre és elszívok egy nemzeti dohányboltban vásárolt drága (most még olcsó) Bond cigarettát.
Holnaptól pedig dohányt termelek az erkélyen.
Jaj, mer' hát ők nem bagóznak. Nem tudtad?! A megtestesült erény mindegyik, kivétel nélkül....
Én sem szoktam másokat zavarni, életemben egyszerfordult elő, hogy valakinek szándékosan a képébe fújtam a füstöt. De az meg megérdemelte, mert egy kötözködő vadbarom volt. Akkor még szabad volt buszmegállóban rágyújtani. Estefelé mentünk haza, együtt a család, busz kb. félóránként jár olyankor felénk, nem sokkal az orrunk előtt ment el. Este lévén utasforgalom alig, gyerekek arrébb álltak meg, mi meg rágyújtottunk. Töküres volt a buszmegálló, rajtunk kívül talán még egy-két ember állt ott. Egyszercsak közvetlenül mögöttem megáll egy pasi a tizenegy-két éves gyerekével, észre sem vettem, csak azt, hogy valaki feszt morog. Hátrafordultam, hogy mi van, erre elkezdte mondani a magáét, hogy micsoda undorító emberek vannak, hogy van képem őt megzavarni, és ráfújni a füstöt. Visszakérdeztem, hogy ezt most komolyan mondja, hiszen nem én álltam oda mellé, hanem ő nyomult oda, teljesen indokolatlanul, amikor odajött már cigiztem, állhatott volna akár 5 méterrel arrébb is, ha zavarja. Ráadásul nem fújtam a képébe, mert eleve háttal álltam neki és nem lukas hátul a fejem, hogy ott jöjjön ki a füst. Ő meg cak tovább pampogott, mire megfordultam, belefújtam a képébe, és közöltem, hogy na, ilyen az, amikor direkt füstölnek bele az arcába, remélem észrevehtő a különbség a korábbi állapot és e között. Fenti esetet egyáltalán nem bánom, részemről jogosnak tartottam. Mellesleg - ugyan csekélyszámú - többi utas valahogy nem kelt a védelmére. Pedig szabad szemmel is jól láthatóan egyik sem volt dohányos.
Mert ők bent szivaroznak.
http://www.valovilag.hu/cikk/107445
"bár nem alapvető emberi jog a dohányzás, de ettől függetlenül jogom van hozzá"
Valami ilyenben, hogy másoknak ne kelljen beszívniuk azt, amit kifújsz:
http://www.john-bauer.com/Index/index.smoking.he lmet.jpg
Én úgy érzem, hogy erőszakkal tolnak le a torkomon dolgokat. Ezt nem szeretem. Élem az életem tisztességesen, adózva, tanulva, rendezetten, és ne legyen "ha" meg "de".
Senki részéről. Békén hagyok én is másokat. Ezt viszontvárom.
Na mindegy.
Egyébiránt verje a nép magát azon, hogy te hülye dohányos vagy, én nem vagyok hülye dohányos, miközben kaja lassan nincs, meg pénz rezsire. Dehát cirkusz a népnek ugyebár...
Nem hadititok ez, elég níiltan megy a dolog, csak mi vagyunk ilyen diszkrétek. Sebaj, mi elegánsan csevegünk.
A jogszabály idézet nem győzött meg arról, hogy törvényellenes, ha megtiltják nekem a szabad levegőn cigizést. Keress tovább.
De azt a jó... Én életemben nem gyújtottam rá olyan ember mellett, akit ez zavart volna. Soha senki arcába nem fújtam füstöt.
Sebaj, államilag elismert dög vagyok. Amúgy kedvenc fotóm lenne: a Parlament kapujától 5 méterre a cigizős képviselők csoportja. Kórház előtt láttam már fehérköpenyest, de valahogy az Országház mellett nyakkendőst még nem.
Magyar vagyok, mert itt születtem. Ékírás ide, kalocsai minta oda. Mindenre büszke vagyok, amit magyar csinált. A golyóstollra, a C-vitaminra és persze sorolhatnánk reggelig.
Teljesen egyetértek veled, a reklámos, "Magyarország arca" dögvészt én is útálom.
És mostanában valahogy nem érzem jól itthon magam. "Azért itthon maradok kalandvágyból."
Nem kell kijelölni. Ha nem 10 centivel mellette megy el, máris nem érzi annyira.
Te most erősen kötözködsz...
Sajnos asszociációd nem vad, nem földtől elrugaszkodott.
De ne felejtsd el, hogy az a csoport vagy hogy is nevezzem, amiről beszélünk, sokkal fantáziadúsabb. Több réteget lehet földbe göngyölni. Tetszés szerint. Szemszín szerint. Dohányzik? Van rajta sapka? Húst eszik? Melyik adót nézi? Milyen újságot vesz? Mehetünk tovább.
Személyi szabadság megsértése (Büntető Törvénykönyv 175.§)
Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Jogi tárgya a személyi szabadság, illetve a tartózkodási hely megválasztásának szabadsága. Sértettje bárki lehet, akinek a cselekmény elkövetésekor a cselekvési szabadsága megvolt.
A bűncselekmény elkövetési magatartása a személyi szabadságtól bármilyen módon történő megfosztás. Vagyis olyan helyzet létrehozása, amelyben a sértett nem képes mozdulni, a helyét megváltoztatni, egy adott helyet elhagyni, egy adott helyre kényszerül menni, stb. Többnyire tevékenységben jelentkező, aktív magatartás pl. lefogás, lekötözés, bezárás, de lehet mulasztás is. A bűncselekmény létrejöhet bármilyen módon, akár erőszak, fenyegetés vagy megtévesztés útján is. Leggyakoribb a sértett lefogása, lekötözése, a helyiségben tartózkodó sértettre az ajtó rázárása, stb.
Nem minősül megfosztásnak a személyi szabadság puszta korlátozása (Például lakás vagy egyéb hely elhagyására, más útvonal megválasztására kényszerítés), amelyben az egyén mozgásszabadsága megmarad, csupán korlátozottan érvényesül.
A személyi szabadságtól megfosztásnak jogellenesnek kell lennie. Nem jogellenes pl.:
a szülői felügyelet gyakorlása, vagy a nevelés-felügyelet körében tett indokolt intézkedések ( pl. a szülő, vagy az iskolai kirándulás során a felügyelő pedagógus rázárja a szobaajtót a csavarogni, szökni készülő gyerekre),a jogos védelem, végszükség esetei, vagy egyéb jogtalanság megakadályozása (pl. a garázda személy lefogása),a jogszerű birtokvédelem esetei,a sértett beleegyezése,a sértett érdekében tett intézkedések köre a sértett tiltakozása elllenére is (pl. az életveszélyesen sérült személynek tiltakozása ellenére is a kórházba és nem a lakására szállítása, öngyilkosságot megkísérlő lefogása),-a hivatalos személyek jogszerű intézkedései (előállítás, motozás, előzetes letartóztatás, szabadságvesztés végrehajtása)a büntetőeljárási törvény szabálya alapján a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt haladéktalanul a hatóságnak átadni, vagy erről a rendőrséget értesíteni.A bűncselekmény befejezetté válik abban a pillanatban, amikor beállt a sértett mozgásszabadságának korlátozása.
Alanya hivatalos személyt kivéve bárki lehet. Csak szándékosan követhető el.
Minősített esete, ha az elkövető az emberkereskedelemmel összefüggésben megszerzett és a személyi szabadságától megfosztott sértett személyi szabadságának megfosztását fenntartja, és a sértettet munkavégzésre kényszeríti (2-8 év). Minősített eset továbbá, ha az elkövető a bűncselekményt aljas indokból vagy célból, hivatalos eljárás színlelésével, a sértett sanyargatásával, jelentős érdeksérelmet okozva, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.
Halmazatot kell megállapítani a sértettek számára tekintettel, ha a cselekményt több személy sérelmére követik el.
Hát nézd meg mi lett a kalocsai mintával, meg az ékírással. Mellverős, ha magyar vagy, akkor neked is van ilyened. Pedig ezek szép dolgok, csak ez a reklám értékű, aktuálisan felfuttatott módi engem taszít.
És elég sok ember van, akit ezzel meg lehet fogni...
Nekem erről a minden nagyon nemzeti dologról a történelem egyik nem éppen dicsőséges korszaka jut eszembe, sajnos. Volt valahol Európában egy párt, amelynek a neve így kezdődött... És a tevékenységük is ki volt hegyezve elég rendesen bizonyos csoportok üldözésére.
Bocsánat, biztosan nagyon vad az asszociáció, de ez ugrott be.
"Két, legalább 25 éve a tulaj által működtetett tarfik is van a lakótelepen= egyenlő két munkanélküli."
Kértek méltányossági elbírálást?
De ezzel a dumával meg lehet fogni értelmes embert? Remélem nem.
Nekem a nemzeti az a Nemzeti Színház. Pl.