Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Most nérót hoztam.
Folyt köv:
Mini epres brownie
Csokis keksz
Aszalt szilvás csokis keksz
Isler
Na, hát összeválogattam neked mindenfélét, remélem találsz közte hasznosat. Brownie is került bele a te kedvedért, hátha ilyeneket még nem készítettél. Ha nem is most, legközelebb még jó lehet :)
Szia!
Néhány ötlet:
Mini kardamomos-kakaós és fahéjas csigák
Céklás brownie
Diós kakaós süti
Mini Sacher
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nekem a csokis brownie a kedvencem / szinte csak azt csináltam eddig / és mostanában mindig azt sütök. De a párom szerint unalmas.... Van ötletek, hogy mi az a hasonló sütemény ami mondjuk csokis is és még könnyen is elkészíthető?
Válaszotok előre is köszönöm : -)
Kriszti
3kincs: köszönöm nagyon aranyos vagy.
makka8- tökéletes választ adott a kérdésedre. Próbáld ójra, meglátod megéri, előfordul, hogy sajna valami nem úgy sikerűl ahogy szeretnénk, de semmi baj, legközelebb jobb lesz.
Ezt fél óra alatt csaptam össze, mert jöttek az uncsik.
Lekváros piskóta tekercs. -néha a legegyszerűbb sütik, az igazán befutók.
Sziasztok!
Ági, köszönöm itt is a múlt heti segítséged (priviben mi már beszéltünk) csak jöttem megírni, hogy jól sikerült a zabpelyhes sütim! Azt mondták a fiúk, még süthetek máskor is
Képet nem tudtam készíteni :(
Ma kráter szeletet sütöttem ... nem volt kedvem sokat bíbelődni.
(a foto nem saját)
Remélem nem haragszik meg érte Vanko.ili, hogy én (is) válaszolok.
Nem sütötted elég magas hőfokon. A magas zsírtartalmú tésztákat (leveles, blundel, croi) először mindig nagyon magas, kb. 210-225°C-on kell sütni, de csak addig, míg kialakul a sütemény formája. (Magyarul felfúvódik) Utána csökkenteni kell a hőfokot kb 190-200°C-ra.
A magas hőfok miatt a zsiradéknak nincs ideje kiolvadni, míg a normál sütési hőfokon (180) csak kiolvadozik a tésztából.
(Nem néztem vissza, hogy pontosan milyen receptből dolgoztál, de az ilyen leveleseknél az is fontos, hogy sütés előtt legalább 20-30 percet pihenjen a tészta, különben lapos, rágós, szalonnás lesz)
m
Szép hétvégét!
Nagyon ügyes vagy, biztos sikere lesz ennek a szép "terítőnek".
Megsütöttem a sajtos croissant, sajnos nekem nem sikerült. A sok munka ellenére nem lett pihe- puha, mert sütés közben kifolyt a vaj, tocsogott a tepsiben. Korábban a hajtovány nevű, hasonló recepttel is így jártam.
Mit ronthattam el, van valami tipped? Frissen azért meg lehetett enni, de később már nem volt olyan jó.
Szép napot !
Első próbálkozásom, egy "magyaros" tortához.Kalocsai minta- nyújtható cukrmázból. majd egy tortára kerűl, külfőldi rokonok részére.
Köszi, hogy szóltál, tényleg kimaradt a tojás és a részletes kép is. Bocsi.
Javítottam. Egy tojás kell hozzá.
És bocs, a jónevelés elmaradt...
Sziasztok! Igazából csak olvasó módban vagyok, de nagyon hálás a jobbnál-jobb receptekért
Egy kérdés a recepttel kapcsolatban: mennyi tojás kell hozzá és milyen formában?
A leírásnál hivatkozik a blogoló, de a hozzávalóknál nem szerepel.
Sziasztok!
Egy kis különlegesség:
Tehéntúrós felfujt
Sziasztok!
Ma készült:
Kókusztekercs
m
Sziasztok!
Ma egy fahéjas lengyel perecet hoztam.
Sziasztok!
Ma egy Olívabogyós briós receptet hoztam nektek:)
Jó étvágyat!
Szia :)
Én a fiaimnak ezt szoktam készíteni, nagy meggy fogyasztók, így azzal szoktam készíteni, de szerintem bármelyik gyümölccsel kiváló.
http://azendietam.hu/index.php?option=com_myblog&show=meggyes-zabpelyhes-sueti-nyammmmmmm.html&blogger=Gr%C3%A9czi%20%C3%81gnes&Itemid=