Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Karácsonyi ajándékötletek SK?
2002-09-25 09:571.
Létrehozva: 2002. szeptember 25. 09:57
Szeretnék jó ötleteket összegyűjteni a karácsonyi készülődéshez, amelyeket egy hét éves kislány segítségével is meg lehet csinálni. Az újságokban mindig van egy-kettő, de szerintem mindig van valakinek olyan kipróbált, "jól elsült" ötlete, ami kamatoztatható!
És idén megint elhatároztam, hogy időben elkezdem a készülődést. . . !!!
Tavaly a család felnőtt tagjai leginkább saját készítésű "Martinit" kaptak, szépen feldíszített, a receptet is tartalmazó címkével ellátott üvegben, amire még sógyurma díszeket is csináltam (kupak, csillagok, holdacskák. . . ) ill. sógyurmából csináltunk lyukacsos mécsestakarókat, amit arany-barna és ezüstös kék temperával befestettünk és lelakkoztunk. Hozzáillő gyertyatartó is készült, nomeg képkeret, amibe a lányom képe került. Indításnak ennyit . . . .
És idén megint elhatároztam, hogy időben elkezdem a készülődést. . . !!!
Tavaly a család felnőtt tagjai leginkább saját készítésű "Martinit" kaptak, szépen feldíszített, a receptet is tartalmazó címkével ellátott üvegben, amire még sógyurma díszeket is csináltam (kupak, csillagok, holdacskák. . . ) ill. sógyurmából csináltunk lyukacsos mécsestakarókat, amit arany-barna és ezüstös kék temperával befestettünk és lelakkoztunk. Hozzáillő gyertyatartó is készült, nomeg képkeret, amibe a lányom képe került. Indításnak ennyit . . . .
Szia!en egyszer vettem az ikeaban gyertyatartot meg vazafelet es elkertem a baratnom uvegfesteket,aztan rajottem,hogy nem vagyok olyan ugyes mint hittem,a festek meg folyik mint a veszedelem.Szoval vegul is fejreallitottam az uvegeket es egyszeruen racsorgattam par szint.Nem lett rossz.Meg kivagtam par csillag format (most vagdoshatsz fenyofat vagy angyalkat) raragaszottam az uvegre (hmm..mondjuk most jovok ra ,en matricat hasznaltam mert azt konnyu eltavolitani) es egyszeruen megfestettem korulotte.Ha a keretet hagyod meg es mondjuk genotermbol (vagy mi volt annak a muanyag doszienak a neve) kivagsz kis karacsonyfakat,azt oda cellukszozod par helyen es egy pici darab szivaccsal ovatosan megpacsmagolod,szerintem az mukodni fog.En meg csillamport is szortam ra amig a festek friss volt.
Hirtelen ez jutott az eszembe
Narancsdzsem
Mintegy 10 db narancs és 3 citrom = ezek hámozott súlya együtt 1, 5 kg legyen,
30 dkg cukor, kb 1 kg zselécukor.
A gyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom.
10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel
és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főzök. A gyömölcshúsokat lehártyázom
és apróra vágom és belekeverem a héjas szirupba. 20 percig lefedve forralom,
majd lehűtöm. Ugyanannyi zselécukrot hozzákeverek, 2 percig forralom,
forrón üvegekbe töltöm és lezárom.
Narancs marmalade
Hozzávalók:
1 liter vékonyra szeletelt narancs héja (kb 6 nagy narancs), 1 liter narancs bele összevágva
(kb 6 nagy narancs), 2, 5 dl citrom vékonyra vágva (kb. 2 közepes), 1, 5 liter víz, cukor
(lásd alább).
Elkészítés:
Öntsd a vizet a gyümölcsökre, főzd 5 percig. Fedd le és tedd hűvösre 12-18 órát.
Főzd fel erős tűzön amíg a héj meg nem puhul (kb egy óra). Mérd meg a gyümölcsöt és
ahány dl, annyi dl cukrot adj hozzá. Lassan forrald fel, amíg a cukor fel nem oldódik.
Főzd ezután erős tűzön amíg el nem éri a kocsonyásodási állagot (kb. 25 perc). Ezt úgy
lehet észrevenni, hogy a kanálról nem csöppenként, hanem széles sávban esik. Vigyázat,
oda ne égjen! Keverni kell állandóan. Öntsd forró (fertőtlenített) befőttes üvegekbe forrón,
ha tartósítani akarod. Ha nem, hűtőben is eláll üvegben egy darabig. Tartósítás esetén az
üveg lezárása után 10 percig kell vízben kifőzni. Lesz belőle kb. 1, 7 liter.
Ezeket találtam.
Trixi
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne hozzátok: vettünk pár üvegvázát, tök egyszerű vázák, és igazából nem tudom mit csináljak velük??? Először festeni akartam rájuk üvegfestékkel, de aztán rájöttem, hogy nem tudom milyen motívumot. Aztán most nem tudom mit csináljak, mert abszolút semmi ötletem sincs Nincs valakinek a tarsolyában valami cssúcsszupi 5let????? Köszi előre is!!!
Ne haragudjatok, hogy ilyennel zaklatlak Titeket, de asszem valahol itt láttam tegnap egy jó kis narancslekvár-receptet,de most az istenért se találom. Nem tudnátok segíteni? Sajna nem lehet így konkrétan rákeresni...
Köszi!
Anett
http://www.hotdog.hu/index.html?url=http%3A//www.hotdog.hu /toplist/toplist.hot%3Fid%3D2956
Szia! Ezen az oldalon rengeteg karácsonyi sms-t találsz.
van egy könyv, nemigazán lampionok vannak benne, hanem kis lámpák.. de szép.. nemhiszem, h letölthető.. hm.. most agyalok, de nem jut eszembe semmi ötlet..
tudod, olyanok, h pl 3 pauszpapír dróttal összefűzve, benne egy égő, vagy mécses.. ha érdekel, tudok szkennelni esetleg..
Az nem tudom, kinek hogy tetszik, de tegnap csináltam, és nekem nagyon teccik.. A barátnőmnek adom.. )
Sztem jó ötlet egy kedves, kézzel készített óra..
A kép nem túl jó, mert telefonnal készítettem, a pálmafák pedig "vicces-mókás" keretként vannak ott
Halihó mindenkinek!
Akinek tudtam, írtam a naptárprogival kapcsolatban. Remélem megérkezik a levél, de ha nem, szóljatok!
Rakok fel 1-2 képet is majd!
Szió!
Huh, most ezer dolgom van, de írd meg, hogy melyik izgat a legjobban, és teszek fel róla képet!
Sziasztok!
Rég nem jártam itt, elküldtek gyorsban tanfolyamra.
Horimarika! Majd kerülnek fel képek, tegnap lettek leszedve a masináról.
Aki küldött emilcímet: ma megy a progi. Na megyek, majd talán este benézek, megy a meló ezerrel.
Pusza mindenkinek!
Sziasztok!
Nagyon sok hasznos ötletet találtam, mindenkinek köszi! Viszont segítségre lenne szükségem! Nem tudja valaki, hogy hol lehet venni lampiont? Persze nem túl drágára gondoltam! Vagy az is érdekel, ha valakinek lenne ötlete sk- leg elkészítésre! Köszi!
Nagyon fontos, mert tegnap találtam ki, hogy ilyent akaroktesómnak ( lány) karácsonyra!
Én is naptárt szeretnék ajándákozni karácsonyra.
Ha van a gépeden Power Point akkor ennek egy új szolgáltatása ad egy alapötletet, egy alapsémát, és ha egy kicsit értesz a power point kezeléséhez, könnyű szerrel szép ajándékot készíthetsz.
De tudod mit? Bevágom a linket, ahonnal le lehet tölteni a naptársémát (és megjegyzem még sok más érdekességet).
http://office.microsoft.com/hu-hu/templates /default.aspx
Itt a TAllózás a sablonok között találod a naptárt. :-)
Jó munkát! Anikó
szia!
Ezekröl képet ne tudsz feltenni?????
Szia!
Nagyon tetszett a kedvesednek szóló ötlet!
én tavaly a két legjobb barátnőmet ajándékoztam meg a következővel /de egyikük se értékelte igazán - ma már nem is tartjuk a kapcsolatot/
vettem egy közepes, kb. 17 cm magas cserepet (ikea) meg egy ilyen fenyőfa alakú, kis örökzöld növényt, földet, szépen beleültettem, vettem hozzá kis műanyag (de mécsestartó is jó templomot, angyalkákat, ezeket aláraktam, kis fadarabkákból még "ösvényt" is csináltam, sőt fokozhatjuk a hatást némi hóspré segítségével. tavasszal ki is lehet ültetni. hát ennyi. (én biztos örültem volna hasonlónak - tudjátok, mindenki olyat ajándékoz, amit ő is szeretne kapni puszi
Sziasztok Kreatívok!
Nagyon tetszik a fórum, rengeteg értékes ötlettel gazdagodtam. Köszönöm nektek!
Gondoltam hátha segítségetekre lesz néhány ötletem, amiből néhány eléggé egyedi, de annál nagyobb öröm annak, aki kapja!
És hát...adni jó! De még mennyire!
Szóval összegyűjtögetem hirtelen ami eszembejut:
-egy gyönyörű dobozba a barátnőmnek írtam cédulákat, olyan emlékekkel, amit együtt éltünk át...Együtt bontogattuk ki őket, és rengeteget nevettünk rajtuk! A doboz tetejére ezt írtam: Emlékszel?
-magamnak csináltam vastagabb kartonból egy üzenőfalat a szobám falára. Bevontam fekete ruhaanyaggal és gombostűvel ráteszem a képeket meg az üziket.
-Egy nagy régi semmiresem használt fadobozt lefestettem szép barnára, megcsiszoltam, h régiesnek tűnjön, lelakkoztam, és kagylókat ragasztottam rá. Gyönyörű!
-Szögletes befőttesüveg mindegyik oldalára matricafestékkel festettem és ceruzatartó vált belőle.
-Párnákat szoktam varrni, imádok rajtuk ülni a földön, biztos van még néhány hóbortos ember, aki ezt szereti!
-Előhalásztam egy naaaagy kartondobozt, és mindenféle szép tájképekkel teleragasztottam. Most újságtartónak használom, olyan mint egy kis szekrényke, mert állítva van, és az ajtaja a doboz teteje. Erre kifúrtam két lyukat, és cipőfűzővel összekötöm.
-Egy fémdobozt decoupage-oltam, és beleragasztottam ragasztópisztollyal 4 mécsest. Annyira édes!
-Az egy éves évfordulónkra a barátom egy kis saját készítésű könyvet kapott tőlem, amiben az első oldalon kettőnkről volt egy kép meg az, hogy mindenhogy szeretem, A barátnőmmel csináltattam magamról 10 képet, és mindegyik oldalra ragasztottam egyet (morcosan, ábrándozva, mérgesen, vidáman....kell egy kis fantázia, és jó mimika! ) Nagyooon örült!
Ez csak néhány a sok ötletemből. Remélem néhányat tudtok hasznosítani! Várom a kérdéseiteket
Puszi
Sziasztok!
Csak ámulok és bámulok a sok jó ötleten. Nagyon kreatívak vagytok.
Gondoltam egy nagyot és sütöttem az unokáimnak muffin tésztából szilikon formában mikulást, hóembert és fenyőfát. Nagyon szépek lettek mindaddig amíg el nem kezdtem cukormázzal felöltöztetni őket. Ezután Halloween figurának jobban beváltak volna. Azért nem keseredtem el, hiszen az íze nagyon jó csak nem az lett belőle, amit szerettem volna.
Talán tud valaki tanácsot adni, hogy milyen technikával lehet szépen feldíszíteni a muffin- mikulást, illetve a karácsonyi sütiket. Amennyiben a selejteket eltüntetem (befalom), kicserélhetem a ruhatáramat.
Nem mukodik az altalad megadott oldal, pedig nagyon erdekelne. Megneznek, hogy mi lehet a gond?
Koszi
Szia!
Karácsonyi smseket legkönnyebben a Google kereső segítségével találhatsz. Van néhány a http://www.karacsony.coramonde.hu oldalon. Ez egy igazán aranyos oldal (szerintem)
Jó keresgélést, jó karácsonyi készülődést mindenkinek!
Sziasztok én szeretnék karácsonyi sms eket kapni.
ha valaki tud szépet az irjon köszi
Szijasztok!
Már írtam egyszer ide. Szégyelem magam, mert ez nem igazán saját készítésű ötlet lesz, és nem is igazán kreatív, csak sajnos valahol nekem is híresztelnem kell, mert tánc suliba járok, és fizetnem kell, szóval próba szerencse...
Parfümöket árulok, és most karácsonyi akció gyanánt az összes 3000 forint, de mind eredeti, mert elősször ezt nem is mertem terjeszteni, ezért vettem kettőt hármat magamnak, és kellemesen csalódtam, szóval akit érdekel, akár csak mint kiegészítő ajándék vagy saját magának az írjon privit és én elküldöm a parfüm listát jellemzéssel meg stb, sőt ha valakit érdekel még olyanom is van, h melyik horoszkóp, milyen illatot válasszon...
Ne haragudjatok, h ezt ide írtam... majd holnap kárpótlásul leírom azt amiket szoktam csinálni és is ünnepségeken...
Csokibonbon
Hozzávalók: 30 dkg csoki, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 ek. instant kávé, 15 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés: a cukrot a kávéval és a vajjal habosra keverni. Csokit összetörni, gőz fölött olvasztani. Majd a csokit folyamatosan keverve a vajba öntjük és krémes masszává dolgozzuk. Hagyjuk kihülni. Amikor már hideg, de még nem keményedett meg, formázzuk és beleforgatjuk a darált magba.
Ez az alap. Gondolom az aromák, egyéb magok, kandírozott gyümölcsök, marcipán nem rontják el, ha beletsszük!
Fotó a bem oldalamon. Jelszó priviben.
Sziasztok!
Látom, elég sok mindekit érdekel a naptárkészítés. Én is találtam egy progit (CalendarPainter). Nem egy bonyolult dolog a kezelése, ha valakit érdekel, írja meg privien az emilcímét, és én igyekszem elküldeni.
Egyébként fantasztikusan jó dolgokat tudtok kitalálni, csak ámulok és bámulok, közben meg falom az ötleteket. Még nem is mertem feltölteni az én alkotmányaimról a képetek, olyan egyszerű munkák.
Anyut múltkor leültettem a gép elé, nem győzött jegyzetelni (óvónő).
Pusza mindenkinek!
szia frühling!
nam tudom,hogy mi lehet a baj nekem egyböl sikerült, próbáld meg mégegyszer de ha végképp nem megy akkor esetleg elküldhetem neked e-mailbe
Sziasztok!
Elkezdtem végigolvasni a hozzászólásaitokat és rengeteg remek ötletet találtam! (Sokat idén meg is valósítok közülük!)
Úgy vettem észre sokakat foglalkoztat a naprárprogram... én a www.szoftvervilág.hu-n hármat is találtam. a keresőjében a letöltések közt a naptárkészítő kulcsszóra kell rákeresni.
Remélem ezzel van akinek tudtam segíteni!
Na megyek és folytatom az ötletgyűjtést...!!!
http://www.softlookup.com/display.asp?id=5818
A google ezt dobja ki első helyen.
Tetszik nagyon a naptár, azonban ha beírom a Goggle-ba a Presto! Photoalbumot, nagyon sok címet dob ki. Hol található pontosan a program?
Válaszodat előre is köszönöm!
A makró egyébként a közeli felvétel. Pl. nemrég találtunk katicát a lakásunkban, belváros, ötödik emelet... az ablakban lakó bazsalikomlevélen... Ezt fényképeztük le nagyon közeliben, makróban. Ez van az egyik naptároldalon elhalványítva, ettől is érzem olyan személyesnek...
Van olyan oldal, ahol az ablakból fényképezett naplementét tettem fel dekorációnak.
Miramar
Viszont nem sikerült letöltenem a prestot, bár feladtam az első próbálkozásnál.
Most valahogy nincs időm/türlemem rá.
googli keresés, kattintás, semmi.
Szia! NAGYON SZÉP A NAPTÁRAD !!!!!
Légyszi küld már el a progit, ha lehet!!!
Sikerült feltennem a naptáramat mégis!!
Nézzétek meg, ezt a netről letöltött Prestoval tudtam csinálni, szerintem ha nem is olyan kreatív mint a tavalyi volt, azért a lehetőségekhez képest próbáltam a maximumot kihozni belőle. Sok díszítés a digitális képekkel készült makrókból lett, például a virágok.
Egyébként a tavalyi is rajta van még a bememen.
Köszi a tippet. Nagyon klassz ötlet a naptár - nagyszülőknek, a gyerekek képeivel. Szuper!
Szépek a képeid. Most megpróbálom, meglátjuk nekem sikerül-e letölteni a progit.
Ha nem sikerül, akkor nálunk hagyományos - fényképből - színes kartonpapírra és hagyományos fekete nyomtatással készül a naptár a nagyinak. (legalább is remélem az új nyomtatóm bírja a vastagabb papírt.
Múlt héten láttam egy oldlat, tele ötletekkel. Nézzétek meg, hátha találtok használható ötletet.
http://www.ajandekoznijo.hu
Szia!
Nem tudom hányan írták, én tavaly készítettem, a bememen fenn is van, de sajnos a gépünket lecseréltük, és újra kellett volna telepítenem a programot, viszont a lemezt nem találtam meg.
De!! A neten fenn van a Presto! Photoalbum, (így írjátok be a gogliba), a próbaverzió ingyenesen letölthető. 9 MB így is, szóval nem kis mérete van. Jócskán le van butítva az eredeti programhoz képest, de így is sikerült vele idén naptárat készíteni. Ezt nem tudom felrakni a bemlapomra, mert nem menthető el jpg formátumban, ez is egy hiányossága.
Annak, aki a gépéről ki is tudja nyomtatni megfelelő minőségben viszont ajánlani tudom. Idén kb. 2-3 óra alatt megvolt vele a 12 oldal plusz a borító, és a dédiknek ez lesz a karácsonyi meglepetés.
Miramar
Valami újságban olvastam egy új ajándékozható bonbon félét. Kandírozott sütőtök csokiba mártva. Elsőre kissé bizarr, de itthon vagyok, tököm van (hihihi) úgyhogy kipróbálom. Majd beszámolok róla.
Sziasztok! Az egyiptomi party már régóta foglalkoztat. Kisfiam is szereti a kultúrát, férjem is és én is! Néhány ötelt hozzá:
Öltözékek: lepedőből egyszerű T vonalú 'tebernyeget' varrni. Erre egyszerűen textilfilccel az ujjára és az aljára egyiptomi jeleket rajzolni. Keménypapírból könnyű gallért készíteni, erre is lehet jeleket rajzolni. De lehet simán hastáncosnak is öltözni - ezt a kislányok szeretnék.
Van néhány játék ötlet is: napsugár verseny (nagyítóval ki gyújtja meg először a papírt), kockajátékok (egyiptomi mintás dobokockával)
Étel: keleti csemege, kókuszkockából épített piramis...
Majd megkeresem a jegyzeteimet! Most ennyi jutott eszembe.
sziasztok! elkezdtem visszaolvasni a topikot, az 500 nál tartok... hát ennyi csudajó ötletet....
olvastam vmi naptárkészítő progit... nem tud vki nekem segíteni ebben a sokat emlegetett program megszerzésében???
Amúgy gratulálok mindenkinek, nagyon örülök, hogy rátoktaláltam.
folytatom az olvasást
Szija, milyen is ez az egyiptomi buli, engem nagyon érdekelnek az egyiptomi kúltúrák és minden boszorkányosdi.
Amúgy én is ajándék ötleteket keresek, ha lehet minnél olcsóban, a legjobb az lenne ha sajátkezüleg, kicsit tanácstalan vagyok, de egyet azért mát kitaláltam, ha gondoljátok megosztom veletek is.
CSinálsz egy dobozt, mindegy miből, azt még venni is lehet, és csiálsz vagy öt féle sütit viszonylag kis mennyiségben, és szép szallaggal bekötöd és úgy adod át de ebben is az a baj, h csak a doboz a maraandó
http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=39731
Ez az "én fórumom", ha van kedvetek nézzetek be...
:o) Köszike, jól vagyok! :o) Kicsit sok a munka, de igyekszem finoman ráhangolódni az adventre. S bizony-bizony ajándékötleteket jöttem vadászni ide! :o)))) A következő hétvégét szánom arra, hogy barkácskodjunk egy picit a lányommal, mert aztán megin apukás hétvége lesz, utána meg még egy hétvége, ami inkább vásárlós, aztán kész..... Mindig elhatározom, hogy hamar nekilátok, de ez csak három évvel ezelőtt sikerült, amikor ez a topic útjára indult! ;o)))
S te jól vagy?
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Egész hétvégén selymet festettem, de olyan jó volt. Mikor az ember ilyen dolgokat csinál kicsit kikapcsolt az agya. Már alig várom a karácsonyt.
Még egyszer köszi
Sziasztok!
Nagyon sok a hozzászólás, egy ideje olvasgatom, de úgy látom 1 hét múlva is itt ülhetnék, akkor se végeznék.
Azt szeretném kérdezni, hogy csináltatok-e már valaki olyan adventi koszorút, ami cserépen/ben van? A mostani adventi nlc-s cikkben van 1 kép róla, meg pár sor leírás, de ez alapján elég nehézkes lenne megcsinálni! Nagyon tetszik, de pl. honnan lehet szerezni borostyánt? Lopjak egy házról? Meg milyen drótváz kell? Lehet olyat venni, vagy csinálni kell?
Ha már csináltatok ilyet, vagy tudtok valami oldalt, ahol ezzel foglalkoznak, akkor megírjátok??? Előre is hálásan köszönöm!!!
Ja, és még egy kérdés. Székesfehérváron a Media melletti hobbybolton kívül tud még valaki máshol is ilyen jellegű boltot?
Köszi
Sziasztok!
Én is lelkes karácsonyi ajándék készítő vagyok. De most kicsit elakadtam. 2 kérdésem lenne:
1. Ha selymet festek, festés után mit csináljak vele, hogy a tartós legyen, vagyis hogyha kimossák, akkor ne tűnjön el a színezés.
2. Csinált már valamelyikőtök tengeri sóból fürdősót, ha igen hogyan kell. Olvastam olyat, hogy megszínezték és utána tették bele egy szép üvegbe. De milyen festékkel színezték? És utána fürdés közben nem engedett a szín, mert az elég ciki! (Ha például kék lesz a tested, mire kiszállsz a kádból.
Ha valaki közületek tudja ezekre a kérdésekre a választ, azt nagyon megköszönném.
sziasztok
:o))) Nono...meghatottságomban sikerült selypítenem! :o)) köszben=közben! :o)))))
:o))) De jó volt bekukkantani! Kurkumát indiai sáfrány néven találhatsz sok-sok élelmiszerbolt polcán! Már necces a határidő, de talán egy-egy napot lecsenve a hétből még éppen elkészíthető a Martini! Bizony fincsi volt nagyon! :o)))
Köszben tíz éves múlt a lányom.... NAgyon gondolkozom, idén mit készítsünk, oly sok mindent csináltunk már az elmúlt években! Azóta valahogy megnövekedett a Kreatív-boltok és ügyeskedők létszáma... azt hiszem, idén is felcsillan majd a jó ötlet. Most már nagyon időszerű..........:o)
Sziasztok ügyes kezűek!
Én (többek között) terítő készletet varrok karácsonyra, de lenne egy kérdésem: Nem tudja valaki, mivel lehet mintát festeni műszálas anyagra? (Persze szép is legyen, tehát nem alkoholos filcre gondolok.)
Köszi, előre is.
Sziasztok!!!!
A Karácsonyi készülődés elért már hozzám is!Nagyon szeretem ezt az ünnepet!! Szeretnék bekapcsolódni a "beszélgetésbe"!
ciss Baileys receptjét már fel is jegyeztem...
Mindenek elött egy kis segítséget szeretnék kérni!
Országos statisztikát, felmérést szeretnénk csinálni megannyi sorstársammal és ehhez kellenének olyan vállalkozó emberkék akik segítenének! Mindössze egy kérdőív kitöltéséről lenne szó.Természetesen név és cím nélkül.
Ha valaki közületek segítene akkor jelezze itt a fórumon és elküldeném e-mailbe a kérdőívet és e-mailbe vissza is lehetne küldeni nekem.
A kérdőív témája a "lombik-bébi program".
Segítségeteket előre is köszönöm
Sziasztok!!!!
A Karácsonyi készülődés elért már hozzám is!Nagyon szeretem ezt az ünnepet!! Szeretnék bekapcsolódni a "beszélgetésbe"!
ciss Baileys receptjét már fel is jegyeztem...
Mindenek elött egy kis segítséget szeretnék kérni!
Országos statisztikát, felmérést szeretnénk csinálni megannyi sorstársammal és ehhez kellenének olyan vállalkozó emberkék akik segítenének! Mindössze egy kérdőív kitöltéséről lenne szó.Természetesen név és cím nélkül.
Ha valaki közületek segítene akkor jelezze itt a fórumon és elküldeném e-mailbe a kérdőívet és e-mailbe vissza is lehetne küldeni nekem.
A kérdőív témája a "lombik-bébi program".
Segítségeteket előre is köszönöm
Diadella
Köszi ciss a segítséged, alaposabban körülnézek.
Jó készülődést mindenkinek!
Szia! Itt az én receptem, többek szerint finom:
BAILEYS
Hozzávalók:
2 dl konyak vagy whisky
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 cs.(esetleg ízlés szerint több) vaníliás vagy csokis cappuccino
2 tojás sárgája
3 dl tejszín
(Szerintem túl sok benne a cukor de kevés az alkohol)
A két tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk az előzőleg kevés forró vízben feloldott cappuccinót, simára keverjük a tejszínnel, majd - a kicsapódás elkerülése érdekében - habverővel kevergetve cseppenként hozzáadjuk az alkoholt.
Jól lezárt üvegben esetleg megéri a következő hetet.
Saját tapasztalat: Legalább 4 zacskó cappuccino por, és nagyon jó hozzá az irish cream ízesítésű. Az alkohol mennyiség tényleg növelhető, én sokszor akár egy egész decivel többet teszek bele.
Sziasztok!
Én még nagyon új vagyok, illetve csak az írásban, mert rendszeresen olvasom az írásokat. Tud nekem valaki segíteni, nem találom a baileys receptjét!
Szia! A Kreatív Hobbyban árulnak ilyet, meg óraszerkezetet is hozzá. Van kerek, négyszögletes és háromszögletű is.
Sziasztok!
Kicsit beleolvasgattam a topic-ba. Nagyon jó ötleteket osztottatok meg egymással. Én is mindenkinek készíteni szeretnék valami szépet. Üveglapot szeretnék megfesteni és egy óraszerkezetet mögé elhelyezni. Hol tudok olyan üveglapot venni, amelynek ki van fúrva a közepe? A hobby-boltban nem találtam. Köszi szépen a segítséget
Emese
Szép ünnepeket!!!!
Segítsetek legyetek szívesek.
Előre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Aranyporral szeretnék kőre festeni. Mit tanácsoltok, mivel keverjem, hogy szép egyenletes arany szinű legyen és tartós maradjon?
Reni
Eclipse21!
Köszi az infó naptár ügyben, én hvégén sajnos nem jutottam a bekeveréshez, de ma meglesz!
Réka
Én úgy értelmezem, hogy 6 hét után leszűrni, de utána már nem kell állni hagyni, így épphogy elkészül.. azaz 1-2 nap ide-oda nem hiszem , hogy számít. Én ma keverem be!
Naptár: http://www.dltk-cards.com/calendar/user/index.htm
Ági
Sziasztok!
Itt is találhattok jó kis ötleteket !
Advent / Barkácsoljunk Karácsonyra fórum
Sziasztok!
Bár ezek nem feltétlenül ajándékok (hacsak azt nem vesszük, hogy én legalább annyira örülök, mikor elkészülnek, mintha kaptam volna őket..) azért nézegessétek meg őket!
Üdv: Zsálya
Sziasztok!
Nagyon jó a topic!
Birdy!A Martini készítése felkeltette az érdeklődésemet! 6hét után még hány hétig kell állni hagyni?(amikor már szűrni kell)
HA a héten megcsinálom még készlesz karácsonyra??(szerintem nem... 
Én a család egyik részének sk naptárt szeretnék készíteni.Nincs valakinek valami jó programja,ötlete amivel el lehet készíteni?
köszi:Réka
Szia! Köszönöm szépen hogy megkerested ezt nekem! Nagyon sokat segítettél!
Ezer hála!!!!
Sziasztok!
Az "újaknak" egy pár ajándékötlet a bem. oldalamon. Privit ne ide írjatok, mert ide csak ritkán lépek be a sima mokmon nicket használom sűrűbben. Jó készülődést mindenkinek. Én már dolgozom, úgyhogy nincs sok időm az alkotgatásra.
Szupermarketben biztos kapsz...szárítotatt....vagy még piacon érdemes próbálkoznod, itt erre felénk nénikék szoktak árulni frissen.
A kurkumát viszont biztos hogy csak nagyobb boltokban kapod meg!
kurkuma , borsikafű - ezeket hol tudom beszerezni? vidéki vagyok - az itteni drogériát már végignéztem, meg a közértet is, de sehol semmi.
Hol keressem szerintetek?
Na megnézem neked! Itt is van: Martini
„3nagy üveg és 3 kicsi üveg lett. Fincsi, nagyon! Csomagolópapírra, melyet gyertyával körbeégettem, hogy olyan "régies" legyen, ráírtam a receptet és azt ragasztottam az üvegre! Apósomék a nyár derekán ittak belőle utoljára, tehát elég jól el is áll.
3, 5 l vizet fel kell forralni 1. 5 kg cukorral, majd szobahőmérsékletűre visszahűteni. Ezután kell összekeverni a többi hozzávalóval: 0, 5 kg rizs (igen rizs! )1 mokkáskanál őrölt fahéj, ugyanannyi őrölt szerecsendió és szerecsendió-virág (én ezt tavaly kihagytam, mert nem volt otthon, egy fél mokkáskanna szerecsendióval többet tettem bele. ) 1 mokkáskanál borsikafű, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál kurkuma, 5 szem szegfűszeg, 5 szem szegfűbors, 2. 5 dkg élesztő, 1 citrom leve. Idén azt tervezem, hogy aszalt gyümölcsöt is teszek bele, meggyet, ananászt, vagy narancsot. A keveréket egy állandó hőmérsékletű helyre kell állítani. Jól fedjétek le és egy akkora edényt keressetek, (vagy két ötliteres üveget, amit a hentesnél meg lehet venni, mint kiürült mustáros üveg a műanyag tetejével együtt!!!!)amibe kényelmesen belefér, hogy ne legyen csurig! Vigyázat, ne a hálószobába kerüljön, mert még lefedve is egy kissé átható illatot áraszt magából. Nem kellemetlen, csak annak aki utálja, de picit húzhatja a párunk az orrát, főleg, ha olyan "vadászkutya-orral" van megáldva, mint az enyém. Hat hét után lehet először megbolygatni, viszont akkor hetente egy-egy alkalommal és legalább összesen kétszer-háromszor le kell szűrni. Én az utolsó szűrést gézlapon keresztül csináltam, hogy szép tiszta legyen.
Remélem páran kipróbáljátok és többen meg fogjátok szeretni ezt az italt. Igaz, hogy majd' két hónap, mire készen van, de nem győzöm hangsúlyozni: megéri!!!!”
Ezt még annak idején ZITIMI írta be! Sokan dicsérték hogy nagyon finom!
Jó kortyolgatást, ha kész lesz!
Rendkívül jó a topic
2 nap alatt keresztül"rágtam" magam rajta.
Nagyon sok ötletet kaptam, ezer köszönet érte.
Még egyelőre üvegfestés, decoupage --- itt tartok. de amint rendszerezem a kigyűjtött ötleteket, 100% hogy nagyon sok mindenbe. Narancslekvár, baileys tuti befutó lesz nálunk
később jövök mutizni, remélem az éven megint beindul ez a topic.
Ági