Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hú, hát ezektől máris éhes lettem, olyan gusztusosak. Nagyon köszi, már keresek is ilyen edénykéket, meg visszaolvasok vmi receptért, mert sosem sütöttem még ilyesmit.
Nem szoktam csinalni, csak tudok rola. (Nagyon szeretem az ilyen kremes leveseket).
A tied is jo megoldas.
Van aki rateszi a tesztat leboritott kistanyerokra, (kivulrol), es ugy suti ki oket, akkor azonnal kesz is vannak.
Fú, nagyon jól néz ki. Kipróbálom legközelebb én is így.
---
Te nem szoktad a belsejét egy kicsit megpirítani?
Az étteremben azt láttam, hogy az ottani cipóvan azt csinálják.
Áh, én tapasztalatlan azt hittem ha csak egy gombócot rakok a sütőbe, az elveszti a formáját és nem lesz jó.
De akkor kipróbálom, köszi:)
Itt van 1 kep is.
Szia.
Nem kell hozza forma.
Csak sussel akarmilyen (kerek)cipot.
Utana eles kessel vagd le a tetejet, olyan joooo 1 cm-et.
Szedd ki a belsejet, kend be fozo olajjal, hogy le legyen szigetelve.
Mehet bele a leves.
Jo etvagyat.
Sziasztok!
Szeretnék olyan kisméretű cipót sütni, amibe krémlevest tálalhatok. Ti miben sütitek az ilyen cipót, milyen formában?
Köszi a segítséget.
Nálunk (pedig falun lakom) két helyen is kapható. Egy sima mezei élelmiszeboltban, meg egy bioboltban. De Aldiban is kaptam már, csak ott nincs folyamatosan, hanem szezonálisan.
Ezt a fehérkenyeret tegnap sutottem. Muszáj volt, mert szombaton is csináltam egyet, de egy nap alatt meg is ettuk.
Limara-féle oregtésztával készult, nagyon finom puha a belseje.
Sziszi! Ezzel a brióssal már én is régóta szemezek, de vajon lehet a kókusztejet valamivel helyettesiteni? Már több helyen kerestem de ugy néznek rám mintha a holdról jöttem volna.
Pedig szivesen megsütném.
tsk= teaskanal
msk=evökanal
Rozslisztböl kovasz keszitese
Elsö nap: 1,5 dl langyos vizet összekeversz 1 teaskanal mezzel es 80 g(1,5 dl) durvara örölt rözsliszttel. Meleg helyen letakarva kistanyerral hagyod pihenni.(pl. Tüzhely közeleben.
Masodik nap reggel: 1 dl langyosviz+50 g(1 dl) durvara örölt rozsliszt. Bekeverni az elözö nap keverekebe. Hagyd pihenni estig!
Este:megismetled a reggeli procedurat.
Harmadik nap: ugyanazt megismetled mint a 2. nap, DE estere keszen van a kovaszod. Ez azt jelenti, hogy buborekos, es savanykas az illata. Ha nem az, akkor 1 parszor megismetled az elözö procedurakat!!!
Rozskovasz: 60 % viz es 40 % liszt
Feherlisztböl kovasz
Az egyszerüseg kedveert, lehet a rozsliszt kovaszbol 1 darabkat lecsippenteni, es a tovabbiakban feherliszttel etetni.
A kovaszt akarmeddig ellehet tartani hütöszekrenyben dunsztosüvegben, DE legalabb 1-szer 1 heten elö kell venni, es ha viz van a tetejen, leönteni. A regi kovaszbol is lehet ledobni, es ujra etetni rozsliszttel vagy feher liszttel(attol függ miljen kovaszt akarunk), hagyni meleg helyen, amig elkezd buborekozni!!
Feherlisztkovasz: 50/50 %
Kovasszal keszült kenyeret sose tedd nylon zacskoba csak konyharuhaba csomagoljad, es ne tegyed hütöszekrenybe, mert 1 hetig is elall.
sziasztok!
megvettem a 2. kenyersütögepemet(Melissa), es az elsö 2600 hozzaszolast elolvastam.termeszetesen sok receptet lementettem, amiket majd folyamatosan ki is probalok. megsütöttem az elsö kenyeremet tegnap az uj gepben, ami isteni finom lett es nagyon szep is:
Hozzavalok:2 msk olaj, 3,5 dl viz, 2,5 tsk so, 1,5 tsk cukor,2 dl retesliszt,2 dl kenyerliszt, 2 dl teljes kiörlesü kenyerliszt, 2 dl rozsliszt, 1 tsk siker,2 msk zabpehely, 2 tsk lenmag, 2 tsk napraforgo mag es nehany csepp citromle. 3 ora 40 perces programon sütöttem. nagyn szep laza a kenyerkem belseje.
sziszi, a briósod eszméletlenul jól néz ki, guszta,harapnivaló!
Úgy látom mostanában alig van élet a topikon, kár,hogy így elmaradt mindenki.
Ezt a rozsos kenyeret ma sutottem, finom lett!
Szervusz!
Olvass ebbe bele:
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=5695141&nid=1104106
innen pedig letöltheted:
http://hu.diplodocs.com/hasznalati-utmutato-utasitas-felhasznaloi-kezikonyv/BOMANN/CB-593-_M
Ne feledd a Te barátod a "gugli", ez 2,5 perces keresés eredménye volt a neten.
Max
Valószínüleg senkinek nincs ilyen gépe...
Itt találsz róla egy kis leírást és itt van a Bomann-ok használatija, de sajna pont ez a típus nincs Nem tudom van e ami nagyon hasonló modell...
Sziasztok!
Hát nagyon szomorú vagyok hogy az előző segítség kérésemre senki sem válaszolt...
Hát sajna nincs értelme rajta bosszakodni. mindenütt drága lett.
Én tudod melyik liszetet használom? Sima Tesco márkásat, megveszek egy 10 kg-os zsugorral veszek hozzá szintén tescos rétes lisztet és a kettő keverékéből sütöm a kenyeret, eddig nagyon bevált, finom, puha fehény kenyér lesz belőle.
Most vettem éppen 10 kg lisztet 900 ft volt.
A napokban kicsit kiakadtam! A Tescoban szoktam venni a BL-80-as lisztet, kg-os kiszerelésben. 2 hónapja még 200,- ft volt,most meg kerek 300!!!
Máshol is ennyire felment a liszt ára?
Egy kis késsésel, de annál nagyobb szerettel kívánok minden Máriának Nagyon Boldog Névnapot!
Szia!
Valóban Békés megyében található Tótkomlós, jól tudod. Te merre laksz?
Hátha tudok segíteni.
Köszönöm szépen!
Akkor én is szerzek környékbeli ismerőst!
De nem Békés megyében van Tótkomlós? Vagy most vmit nagyon keverek?
Sziasztok!
Van a családba egy Bomann CB 593-as típusú kenyérsütő, de sajna használati útmutatónk nincs valaki nem tudna nekem küldeni, fontos lenne?!
Várom mielőbbi válaszotok!
További szép napot!
Üdv.: Hugica
Zszsizsi!
A tótkomlósi lisztet sajnos csak azon a környéken lehet venni. Nekünk van egy ismerősünk aki rendszeresen jár fel Pestre és akkor mindig hozatok vele egy mázsát és a lányok tőlem viszik el.
A legutobb 2 q lisztet hozott és már csak 30 kg van belőle.
Szívesen leírom, én is a netről tanultam, meg egyszer láttam a spektrumon egy szakácsot, aki sütötte.
Fogsz egy bögrét (2,5 deciset) . Kenyérlisztből (Bl 80-as) 3 bögre lisztet egy tálba teszel, belekeversz fél (!) kávéskanál szárított élesztőt, 2 kávéskanál sót, és1,5 bögre vízzel összekevered úgy, hogy mindössze néhány nagy mozdulattal keverd meg, épp, hogy összeálljon valamennyire. Ezt délután kell kezdeni, mert ezután a tészta 12-14 órát letakarva pihen, hozzá se kell nyúlni.
Mikor előveszed másnap reggel, buborékos, egynemű, megkelt tésztát találsz. Ezt jól meglisztezett deszkára borítod, párszor hajtogatva formázod, és kelesztőtálba teszed, ahol még 1-2 órát kel. (ha meleg van, kevesebbet)
A csavart kenyeret ezután szoktam újra kiborítva formázni, egyszerűen a hengert lisztes deszkán megcsarvarom párszor, sütőzacsiba rakom, és mehet a sütőbe. Van, aki kerek formában süti (jénai, vaslábos), akkor kerek kenyér lesz belőle.
Ez a kenyér pont olyan, mint a régi, parasztkenyerek, ropogós a héja, foszlós a belseje.
Rengetegen feltették a netre az elkészítését, video is van. Amit munkával töltesz a készítésénél, kb. 5 perc, ha összeadod. Meg a mosogatás.
Én ebből a tésztából sütöm a hagyományos lángost, olajban. Isteni!!
Képet most nem találok, nézd meg ezeket.
dolce vitánál
nemisbéka kenyere
Amúgy sokan kisérleteznek ezzel is, nekem az alaprecept ízlett legjobban, de csináltam már 1/3 rozsliszttel is, az még finom.
Na eltűnt az előző hsz, akkor még egyszer.
Igaz, ha kihagyod, akkor kevesebb lesz a tészta. Akkor kb. 15 dkg liszttel és fél deci vízzel többet tegyél bele. De Limara majd eligazít.
Én ilyen gyökérkenyeret, csavarttat a dagasztás nélküli kenyér receptjéből csináltam, olyan jól sikerült, mint a legjobb pékségekben, pl. Ludwig-nál.
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy a tótkomlósi lisztet milyen üzletekben árulják? És milyen "álnéven"?
Tótkomlós nekem nagyon-nagyon messze van, de gondolom az üzletekben is lehet kapni.
Köszönöm előre is!
Zsizsi
vagy regisztrálsz ezen az oldalon és akkor hozzáférsz a
http://www.hauserelectronic.hu/Termekek/Kategoria/7 9
BM - 801 Kenyérsütő leírásához,
ami ugyan az, mint amit keresel.
http://www.hauserelectronic.hu/uploads/tartalom _kepek/800x800_209_0_bm_801.jpg.jpg
Itt vannak:
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=5695141
Sziasztok!
Keresgéltem a neten és találtam egy pont ugyanolyan gépet mint az én Akaim: Hausmeister Hm 1300
Ha ehhez lenne valakinek használati útmutatója vagy receptje akkor küldje már el nekem.
Köszike.
eamilcímem: bogesz37@freemail.hu
Sziasztok!
Új vagyok köztetek és a segítségeteket szeretném kérni.
Ha valakinek lenne Akai kenyérsütőgépe elküldené nekem a használati utasítását? Nagyon háás lennék érte!!!!
Köszönöm.
Próbáld meg ezt, Limaránál:
http://limarapeksege.blogspot.com/2009/07/o lajbogyos-magvas-kenyer.html
125 G TURO(HAGYJAD KICSÖPÖGNI A SAVOT)
1,5 – 2 DL RESZELT SAJT
3 DB TOJAS
SO,BORS,PIZZAFÜSZER,BAZsaILIKoM STB...
A tojasfeherjeket a soval kemenyre felverni
A turot a tojasok sargajaval kikeverni
A reszeltsajtot belekevered + a füszereket vagy sült baconszalonnat, vagy sonkat ha akarsz
Keverd bele ovatosan a tojashabot
Kanallal adagold ki sütöpapirral belelt tepsire
Sütese: 200 C-on kb. 20 perc (aranysargara)
Többszörözheted az adagot mert fagyaszthato(en 500 g turoval inditok) es isteni finom kenyerpotlo. Kiprobaltam a receptet!!!!!
Sziasztok!
Nincs valakinek tippje, hogy hogyan kéne megsütni a Lidl-ben is kapható olivás masnit? Nagyon szeretjük, de a közelünkben nincs LIdl, megoldanám házilag.
Előre is köszönöm a segítséget: Anita
Szia!
Köszi hogy válaszoltál! Igen, én is ebben kelesztem! Tegnap sütöttem benne....mert eszembe juttattad, hogy nekem is van egy ilyen...Amikor megkelt, akkor is vizezem én is a kenyér tetejét, az edényt is áztattam! DE nekem 50-55 perc alatt nem sülne meg a kenyérke!
Viszont olyan isteni íze van....az is jó amit a kenyérsütő gépben sütök, de ez más !!
Szép estét !
Szia!
Én ebben a tálban szoktam keleszteni is a tésztát. A tál tetejét szoktam vizezni, kelesztés előtt is. Ha megkelt akkor is be szoktam vizezni a tál tetejét és a kenyérre is szoktam vizet spriccelni. Hideg sütőbe szoktam rakni, és 180 fokon hőlégkeveréssel kb 50-55 percig sütöm. Ebből kb 5-10 perc fedő nélkül.
Szia!
Néha én is előfordulok itt... Nekem egy ugyanilyen sütőtálat az osonban 2500.-ért adtak kb. 1 éve....Te hogy sütsz benne? Hideg sütőbe teszed? Áztatod egy kicsit? Nekem az a bajom vele, hogy sokáig tart benne a sütés....én lefedve kb.50 percig sütöttem / 4-es fokozaton, ami 220 fokos sütő!/ és fedő nélkül még kb.35 percig !
Kíváncsi lennék rá Te hogy csinálod? A kenyér különben nagyon finom, ami ebben sül!!
További szép napot és jó sütögetést!
Szemi!
Nagyon szép, mind a két kenyered!
Az a kerek egész különleges.
----------
Valószínű, hogy a késleltetése sütésnél is olyan folyamat játszódhat le, mint a z öregtésztásnál, azért lett az annyival nagyobb, könnyebb és finomabb.
Szia!
Te is fogsz sütögetni?