Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A leírásokhoz kérek mélcímet.
A farmertakaró készítése: különböző szélességű és hosszúságú csíkokra vágtam a különböző farmerokat. Az azonos szélességűeket összevarrtam hosszában. Aztán váltakozva a különböző szélességű hosszú csíkokat egymás mellé varrtam téglalappá. Talán érthető voltam...
Csak a szinezést kell jó előre kitalálni.
Ez sok évvel ezelőtt volt.
Mél ment.
Na meg az a nagy kék takaró a farmerekből.
Hát egy páran már engem is hülyének néztek, amiért feldarabolom az anyagot és utána összevarrom. Sokan nem értik mi ebben a jó.
Engem érdekelnek a sablonok! Mármint a szivecskés.
Küldök címet.
Ötleteim vannak még. Pl. ez a takaró is tetszene...
Ja, és mielőtt elfelejtem: vannak tűzésmintáim, és design papírok (ezeken lehet megtervezni a készülő remekműveket - pl. négyzetrácsos, hatszöges, háromszöges, stb.), táska szabásminták, házipapucs, stb.
Csak kérdezzetek, kérjetek nyugodtan!
Csajok!
Vannak nagyon jó szivecskés sablonjaim. Akit érdekel, priviben kérem a mélcímeket!
Az álmom, hogy New York Beauty-s takarót csináljak egyszer. De ahhoz nagy lelkierő kell, sztem.
De ha valamelyőtök elég merész, ezekhez is vannak sablonjaim......
Gratulálok, bátor vagy! És ügyes.
Csatlakozom én is: mindenkinek szívesen segítek, ha tudok.
A már említett első művem (bememen látható kézzel készült. Amikor már jól benne voltam a munkában (vagyis már kiszabtam a millió darabot hozzá, akkor olvasgattam igazán utána a neten a foltvarrásnak. Mindenhol azt tanácsolják, hogy elsőre lehetőleg valami kicsivel kezdjünk. Nekem ez a "kicsi" 190x220 cm...
Szóval: bátraké a szerencse. Csak neki kell állni!
Ha segítség kell, vagy kérdésed van, mi itt vagyunk!
Üdv. Mariann
Na szóval az a lényeg, hogy Gratula Mindenkinek!!!
Nagyon jók a képek!
Közben én is találtam mintákat, de itt nem tudom megmutatni. A netről szedegettem le őket, ha valakit érdekel email-ban el tudom küldeni.
Már jó sok ötlet gyűlt itt is össze, most már jó lenne meg is valósítani valamit. Remélem a hétvégén neki tudok ülni, ilyenkor nehéz a gyerkőctől.
...és még néhány kép.
A 2. képen lévő terítőt megcsináltam tavaly, de anyuéknál van egy asztali futóval együtt. Majd igyekszem lefotózni, és közreadni.
Jó reggel(i)t!
Én már "szorgalmasan" dolgozom. Itt a melóhelyen jó sok foltos cuccos van a gépemen, elkezdem folyamatosan közkinccsé tenni. Mivel nagyon karácsonyi előkészületekben vagyunk, először azok között csemegézek.
Ez egy ajtódísz meg a sablonja.
Ez igazán édes! Van valami sablonod, vagy tiszta kézügyesség?
Látom, már karácsonyoztok. Én tavaly karácsonyra ezt csináltam (többek között).