Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
World News
2003-05-24 20:361.
Torolt_felhasznalo_534787
Létrehozva: 2003. május 24. 20:36
Sziasztok!
Ez a topic azzal a szándékkal indul, hogy a napi világ-politikai eseményeket Mindenki (!) számára elérhetővé, érthetővé, általunk beszélhetővé és talán követhetővé tegyük!
Arra gondoltam, mivel ilyen topic még nincs, (bár ha jól emlékszem már volt kísérlet) és annyi ország képviselteti magát Veletek az nlc-n, hogy izgalmas lenne, ha mindenki az általa olvasott országos napilap címoldalán szereplő híreket, mely fontos és mindenki számára érdekes, megosztaná Velünk! Vagy az országos TV csatornák napi világhíreivel kapcsolatos eseményeket megbeszélnénk!
Mivel ezek világpolitikai események mindenki hozzá tud szólni!
Minden személyeskedés, politikai hovatartozás és egyéb előítélet nélküli beszélgetéseket gondoltam, hiszen mindenki olvas újságot, néz TV-t, van véleménye és a politika igen is fontos!
Ami nem zárja ki, hogy más izgalmas egyéb világra szóló eseményekről is szívesen olvasunk, legyen az sport vagy film!
Szóval remélem egy klassz topic indul és szívesen beszélgetünk majd egymással! :)
Ez a topic azzal a szándékkal indul, hogy a napi világ-politikai eseményeket Mindenki (!) számára elérhetővé, érthetővé, általunk beszélhetővé és talán követhetővé tegyük!
Arra gondoltam, mivel ilyen topic még nincs, (bár ha jól emlékszem már volt kísérlet) és annyi ország képviselteti magát Veletek az nlc-n, hogy izgalmas lenne, ha mindenki az általa olvasott országos napilap címoldalán szereplő híreket, mely fontos és mindenki számára érdekes, megosztaná Velünk! Vagy az országos TV csatornák napi világhíreivel kapcsolatos eseményeket megbeszélnénk!
Mivel ezek világpolitikai események mindenki hozzá tud szólni!
Minden személyeskedés, politikai hovatartozás és egyéb előítélet nélküli beszélgetéseket gondoltam, hiszen mindenki olvas újságot, néz TV-t, van véleménye és a politika igen is fontos!
Ami nem zárja ki, hogy más izgalmas egyéb világra szóló eseményekről is szívesen olvasunk, legyen az sport vagy film!
Szóval remélem egy klassz topic indul és szívesen beszélgetünk majd egymással! :)
Amúgy Te melyik országban tartózkodsz, ha nem titok? :)
Magyar talalmany pl. a muver, ami gondolom hatalmas dolog, de meg lehetne sorolni. Ha akarjatok-elottem az ujsag-sorolhatok erdekessegeket.
De azért köszi, valami szépet legközelebb, jó? :)))
Par napja olvasgatom a topic-ot. Szaud Arabiabol irok. A halalbuntetest olvasva jutott eszembe egy par cikk amiket regebben olvastam a helyi ujsagban.
Koztudott hogy ebben az orszagban a kozbiztonsag eleg jo, a bunozes par szazalek.
Ha valakit lopason, betoresen kapnak, leamputaljak a karjat. Emberoles eseten, a bunost egy bizonyos ido utan egy altalaban kozhelyre viszik, ahol jelen van az aldozat es az o sajat csaladja is, valamint bameszkodok es a hoher, aki meg ilyen esetekben egy nagyon eles szablyaval vagja le az aldozat fejet. Mielott megtortenne a kivegzes, a bunos csaladja konyoroghet az aldozat csaladjanak a bocsanatert (esetleg un "verdij" elleneben), ami neha az utolso percben meg is tortenik. Ezek meglehetosen kozepkori szokasok meg, ebben a nagyon sok vonatkozasban kozepkori orszagban.
Gondoltam erdekessegkepp leirom!
Sziasztok!
Mindkét fél elégedett volt az angolok, mert sikeres volt az árverés a magyar képek szempontjából, a magyarok pedig azért mert nincsenek veszélyben a magyar aukciós házak!
A SARS: sajnos az emberek, nem vigyaznak elegge, soha nem ertettem miert kohog mindenki(tisztalat a kivetelnek)ossze-vissza. Jobban kene vigyazni magunkra es egymasra.
Holnapra jo hireket kerek! :))
A XXI. szazadban a szemet-szeme'rt elv ma'r elavult. Szerencsere Europaban ezt ma'r bela'tta'k.
Egy kedves forum tag az utobbi napokban egy csomo kulfoldi magyarok altal leginkabb latogatott forumba beirt egy segitsegkero hozzaszolast, amelyben egy Nigeriai asszony megmenteset kerte. Beirta a web oldalt is ( ami spanyol nyelvu) hozza a segitseget, hogy hova mit kell irni, egy csomo szemelyes adatot.
En irtam az Amnesty Internationalnak egy e-mailt amire most kaptam valaszt. Bemasoltam a Kanadai Vandorlelkek forumba, igaz angolul van, de a lenyege az, hogy NE SZAVAZZATOK AZON A WEB OLDALON.
Ez ugyan nem vilaghir, de rengeteg teves informacio kering az interneten, tehat mielott barmihez a neveteket es egy csomo egyeb szemelyes adatot megadtok, erdemes tajekozodni.
ja meg a ferjem hallotta a hirekbe mondtak be (fox) hogy tobb szaz levelet kapott csajoktol, akik felesegul akarnak menni hozza. . . no ehhez mit szolsz. . szerintem ongyilkos jeloltek nem gondolod???? marhara szeretnem ha valami riporter ezeket a csajokat interjuolna meg, hogy miert szeretne felesege lenni ennek az ipszenek????
Valami jó, valami érdekes? :)
De én nem tudom, hogy mit tehetnének ott Nálatok az átlag amerikaiak, azon kívül, hogy tiltakoznak! Gondolom, hogy ha a törvény nem változik, nem változtatják meg, akik megtehetnék, akkor még sokáig így marad minden, nem?
Ami a konkrét témát illeti, fogalmam sincs. Mert meddig akarják húzni a dolgot, kinek lesz jó? Nem tudom.
Tény, hogy általánosítani nem lehet, hogy halál, vagy életfogytiglan legyen-e a büntetés.
Minden ügy más - de ez meg olyan közhelyes!
Hiszen, sajnos, annyi büntett van, hogy válogatni lehet a büntetések között.
Szerintem csak külön-külön ügyekről lehet, tudunk véleményt mondani!
Minden esetre alap feltétel, a jó ügyvéd, ügyész és a bíró!!!
A halálbüntetés kérdése nagyon megosztja a közvéleményt. Van úgy, hogy az igazságérzetünk erre "szavaz", de vannak nagyon kétséges esetek is. Láttam egyszer egy régi filmet Henry Fondával, "12 esküdt" volt a címe, azt hiszem. Pont ezt a dilemmát boncolgatta.
Szerintem vannak alapvető gyerek 'tulajdonságok', amikre fel lehet készülni!
Utcán nem engedjük el a kezüket mert 10-ből 9 gyerek elfutna, víz közelében nem tévesztjük szem elől gyerekeinket!
Szerintem az összes felnőtt felelős, ha egy 'megakadályozható' esetnél baleset - haláleset - történik! Úszómester, pedagógus, szülő stb. A figyelmetlenség sajnos gyakran végzetes lehet, főleg gyerekeknél. . .
Ami a halálbüntetéseket illeti, az a baj, hogy mivel nincs, szerintem nagyon sok életfogytiglant egyszerűen 'harmadolnak'. Jó magaviselet miatt például.
Bár gondolom itt nagy különbségek vannak USA, Európa és Mo. között mégha mi már az EU-s normák szerint büntetünk.
A másik esetben, pedig állítólag 7 gyerekre vigyázott 2 óvónő. Nem kevés ez kicsit?