Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
De sok okostojas nem erti meg, h mi se beszelünk olyan valasztekosan es olyan hiba nelkül magyarul se ahogy nyelvtanoran tanultuk. .
Es sok a szleng is. . .
De ök a tanarok. . .
:-)
Bar kerestem itt korabban nemet tanart, aki esetleg kijavitana, vagy segitene. . .
Rossz ötlet volt. . .
A sok agyonkepzett magyarorszagon tanult nyelvtanar közül 1-2 olyan stilust engedett meg maganak es annyira nem sok köze volt a VALOS tarsalgashoz h az vicc!
Persze nyelvtanilag 1000% osan jok voltak. De nem ertettek a tajszolast es azt akartak megmagyarazni, h amit itt az egesz tartomanyban beszelnek, az nem ok nyelvtanilag. . .
Na minnegyyy, en ugy probalom a dolgot tanulni ahogy te is tetted. .
Többet ezt megse kerdezem senkitöl. . .
En is tanulom.
A szerelmem nemet, igy ez menni fog.
Es azert fejlödök!
De nem egyszerü a sok idiota miatt. . .
Amugy. . .
Van valami ötleted , hogyan gyorsithatnam fel a nemet nyelv tanulasomat?
Mit csinalsz te itt?
Amugy ennyi ev utan meg ott tartasz nyelvileg h forditgatnod kell?Üerfektnek kellene lenned. . .
A segítségeteket szeretném kérni. Az egyik sógornőm most hívott, hogy valami barátcserjés gyógyszerre vagy homeopátiás készítményre lenne szüksége. Elmondása szerint Magyarországon nem lehet kapni, ezért megkért, hogy nézzek utána itt kint. Nem tudom, hogy hallottatok-e már róla, a német megfelelőjére: "e Schaffmülle"-t találtam. Remélem ismerős lesz valakinek. . .
Zsofi. Aalenből
2 an jövünk. . .
Újra itt vagyok.
Már visszaszámolom a napokat, hogy mikor is mehetek már haza. MÁr csak 3 -at kell aludnom.
Tényleg jön valaki haza vagy itt töltitek az ünnepeket?
Ági
Az privat.
Meg nem csinaltam kepeket a vasarrol. De lehet meg szo rola. . .
. -)
Annyira szép szokott lenni:-)))
És mit csináltál?
Én is keresek újabb tippeket, hogyha kimegyünk, akkor valami újabb helyet is megismerjünk.
Nem aggodok. . .
Nekem tuti volt a hetvegem, bar nem buliztam.
Itt Stuttgartban nem csak azt lehet csinalni. . .
Ne aggódj be fogok nézni ide elég sűrűn és remélem nem csak én. De sajnos most rohannom kell spanyolórára.
Kinek hogy telt a hétvégéje?
(mi már megint egy hatalmasat buliztunk, mivel itt Furtwangenben mást nem nagyon lehet csinálni)
Üdv:Ági
Akkor csak elindul mar ez a topic. . .
Neked is üdv.
Mit csinalsz itt?
Miota elsz itt?
Örülök h irtal.
Az ilyen hozzaallasu embereket keresem mint amilyen te is vagy.
De sajnos lathatod(a topicot vegig olvasva. . )h itt erröl szo sincs. . .
Szoval varom a tovabbi irasaidat is!